Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Wątek: trzeszczące body?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Czepiłem się bo jak dla mnie to tego typu podejście powinno się leczyć .

A co myślisz o mojej praktycznej radzie, żeby nie chwytać za koniec body, tylko gdzieś po środku ? :-D
    To może pomóc.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Czepiłem się bo jak dla mnie to tego typu podejście powinno się leczyć .
    Cóż, jak dla mnie takie wpisy nie przystoją moderatorowi.

To, że tobie nie przeszkadza fakt, że drogi sprzęt nie jest dobrze wykonany to okej, mnie to jednak nieco mierzi. Jakby mi trzeszczało 400D, to bym to olał, jednak jak na sprzęt z wyższej półki, to to jest nieco żenujące.

Wyrzuć ten temat do śmietnika, cieszę się, że chociaż wśród tego spamu znalazła się jedna, czy dwie pomocne odpowiedzi.

Pozdrawiam.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Bartek_902 Zobacz posta
    Ja myślę że aparat protestuje tym trzeszczeniem przeciwko tobie...albo go za mocno ciśniesz i nie może oddychać albo się wkurza jak Ci się łapki pocą
    Z pewnością zbuntował się, że nie leży dniami w gablotce
    Ostatnio edytowane przez _igi ; 29-09-2010 o 22:26 Powód: Automerged Doublepost
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Początki nałogu Awatar streaker
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Powiem tylko, że to problem dość znany... ja się nauczyłem z tym żyć na razie, ale z zainteresowaniem będę śledził wątek. Choć podejrzewam, że to nie o śrubki chodzi, ale po prostu o dziadowski plastik na którym chcieli zaoszczędzić :/ (Trzeszczy slot karty na dole, na rogu)
    "Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ok, czyli to oleje, chyba ze będę w okolicach zytniej i nie będę miał co robić. dziwne, bo w 40d, skonstruowanej w podobny sposób, często będącej na deszczu, śniegu, syfie, problem nie występował.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Bywalec Awatar korben
    Miasto
    świdnik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    Witam,

Ostatnio moja piątka zaczęła radośnie trzeszczeć w miejscu między kółkiem a slotem kart - tam, gdzie tylna część jest przykręcona do korpusu. Nie trzeba mocno wciskać, wystarczy złapać korpus z cięższym szkłem. Prawdopodobnie któraś śrubka się poluzowała, czy coś. Nie pali mi się, żeby samemu odklejać gumy od korpusu za taką forsę, ale jest to nieco irytujące i wolałbym się tego pozbyć.

Czy jeśli zaniosę to na Żytnią, to mi to zrobią od ręki, czy będą dokręcać jedną śrubkę dwa tygodnie?

Jeśli zrobili by to od ręki to spoko, ale pozbywać się puszki na dłużej, z powodu takiej głupoty nie mam zamiaru, zwłaszcza mając za oknami tak ładną jesień :-D

Pozdrawiam.
    Jeśli Ci coś pomoże miałem problem z czymś takim w 50d,lekko ale było zaraz po zakupie mnie irytowało,dorwałem gdzieś gumy lotniczej gr.0,1mm i wkleiłem pasek szer.~1mmx1,5cm w komorze klapki bateri klejem guma arabską, żadnych superglue bo ci plastik zje,i wszystko jest ok,nie zwracam na to uwagi bo nic nie trzeszczypozdro dla wszystkich
    50D+szkło

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Ja bym to chyba teraz olał że tak powiem,przerobilem już pare aparatówi zawsze dopatrywałem się jakiś niedociągnięć,tu rysa,tu paproch,tu szpara,tu krzywo itd itp i aby miałem zszarpane nerwy...a prawda jest taka że chyba nie ma sprzętu idealnego w 100% przy skali i rodzaju produkcji w tej chwili,a po drugie i tak za 2,3 lata zmienisz ten aparat na następny i może on bedzie lepszy

Bywalec Awatar korben
    Miasto
    świdnik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    Witam,

Ostatnio moja piątka zaczęła radośnie trzeszczeć w miejscu między kółkiem a slotem kart - tam, gdzie tylna część jest przykręcona do korpusu. Nie trzeba mocno wciskać, wystarczy złapać korpus z cięższym szkłem. Prawdopodobnie któraś śrubka się poluzowała, czy coś. Nie pali mi się, żeby samemu odklejać gumy od korpusu za taką forsę, ale jest to nieco irytujące i wolałbym się tego pozbyć.

Czy jeśli zaniosę to na Żytnią, to mi to zrobią od ręki, czy będą dokręcać jedną śrubkę dwa tygodnie?

Jeśli zrobili by to od ręki to spoko, ale pozbywać się puszki na dłużej, z powodu takiej głupoty nie mam zamiaru, zwłaszcza mając za oknami tak ładną jesień :-D
    Pozdrawiam.
    Pytanko ile twoja pucha ma już wiosen
    50D+szkło

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Trzeszczące body ???
    O trzeszczących płytach Kaczkowskiego na Trójce, to słyszałem, ale żeby body...
    Może nie chwytaj za koniec body, tylko gdzieś po środku ?
    Jeśli łapiesz przy drzwiczkach baterii, to mogą się wypaczyć.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Ja na twoim miejscu podjechał bym na żytnią,daleko nie masz jak z wawy jesteś i pogadał co i jak,co może byc przyczyną czy już z czymś takim się spotkali i najwazniejsze że jeśli to głupstwo to ile by ta ,,naprawa" kosztowala, bo głupota by było zostawiać puchę na 2-3 tyg z powodu trzeszczenia

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Czy również powinno się leczyć ludzi którzy kupują samochód z nieco wyższej półki za powiedzmy 150tys. zł i denerwuje ich trzeszczenie elementów kokpitu? Nie ma to wpływu na jazdę ale na komfort jazdy tak. Tak samo z aparatem, trzeszczenie wpływu na zdjęcia nie ma choć nie do końca bo jeśli trzeszczenie fotografa irytuje to zdenerwowany może zrobić gorsze zdjęcia. I zgodzę się z kolegą, że płacąc kilkukrotnie więcej niż za podstawowy model lustrzanki Canona ma pewne wymagania nie tylko co do obrazka ale i do jakości wykonania. To tak jak ci ludzie co ich trzeszczenie kokpitu w droższych autach drażni. Pytanie kogo tu leczyć, tego co płaci i wymaga czy tego co z pokorą przyjmuje niedbalstwo producenta.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów