Cóż, jak dla mnie takie wpisy nie przystoją moderatorowi.
To, że tobie nie przeszkadza fakt, że drogi sprzęt nie jest dobrze wykonany to okej, mnie to jednak nieco mierzi. Jakby mi trzeszczało 400D, to bym to olał, jednak jak na sprzęt z wyższej półki, to to jest nieco żenujące.
Wyrzuć ten temat do śmietnika, cieszę się, że chociaż wśród tego spamu znalazła się jedna, czy dwie pomocne odpowiedzi.
Pozdrawiam.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Z pewnością zbuntował się, że nie leży dniami w gablotce![]()
Ostatnio edytowane przez _igi ; 29-09-2010 o 22:26 Powód: Automerged Doublepost
5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto
Powiem tylko, że to problem dość znany... ja się nauczyłem z tym żyć na razie, ale z zainteresowaniem będę śledził wątek. Choć podejrzewam, że to nie o śrubki chodzi, ale po prostu o dziadowski plastik na którym chcieli zaoszczędzić :/ (Trzeszczy slot karty na dole, na rogu)
"Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa
Ok, czyli to oleje, chyba ze będę w okolicach zytniej i nie będę miał co robić.dziwne, bo w 40d, skonstruowanej w podobny sposób, często będącej na deszczu, śniegu, syfie, problem nie występował.
![]()
5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto
Jeśli Ci coś pomoże miałem problem z czymś takim w 50d,lekko ale było zaraz po zakupie mnie irytowało,dorwałem gdzieś gumy lotniczej gr.0,1mm i wkleiłem pasek szer.~1mmx1,5cm w komorze klapki bateri klejem guma arabską, żadnych superglue bo ci plastik zje,i wszystko jest ok,nie zwracam na to uwagi bo nic nie trzeszczypozdro dla wszystkich
50D+szkło
Ja bym to chyba teraz olał że tak powiem,przerobilem już pare aparatówi zawsze dopatrywałem się jakiś niedociągnięć,tu rysa,tu paproch,tu szpara,tu krzywo itd itp i aby miałem zszarpane nerwy...a prawda jest taka że chyba nie ma sprzętu idealnego w 100% przy skali i rodzaju produkcji w tej chwili,a po drugie i tak za 2,3 lata zmienisz ten aparat na następny i może on bedzie lepszy![]()
Trzeszczące body ???
O trzeszczących płytach Kaczkowskiego na Trójce, to słyszałem, ale żeby body...
Może nie chwytaj za koniec body, tylko gdzieś po środku ?
Jeśli łapiesz przy drzwiczkach baterii, to mogą się wypaczyć.
Pozdrówka
m_o_b_y
--------------------------------------------------------
Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
Witold Gombrowicz
Ja na twoim miejscu podjechał bym na żytnią,daleko nie masz jak z wawy jesteś i pogadał co i jak,co może byc przyczyną czy już z czymś takim się spotkali i najwazniejsze że jeśli to głupstwo to ile by ta ,,naprawa" kosztowala, bo głupota by było zostawiać puchę na 2-3 tyg z powodu trzeszczenia![]()
Czy również powinno się leczyć ludzi którzy kupują samochód z nieco wyższej półki za powiedzmy 150tys. zł i denerwuje ich trzeszczenie elementów kokpitu? Nie ma to wpływu na jazdę ale na komfort jazdy tak. Tak samo z aparatem, trzeszczenie wpływu na zdjęcia nie ma choć nie do końca bo jeśli trzeszczenie fotografa irytuje to zdenerwowany może zrobić gorsze zdjęcia. I zgodzę się z kolegą, że płacąc kilkukrotnie więcej niż za podstawowy model lustrzanki Canona ma pewne wymagania nie tylko co do obrazka ale i do jakości wykonania. To tak jak ci ludzie co ich trzeszczenie kokpitu w droższych autach drażni. Pytanie kogo tu leczyć, tego co płaci i wymaga czy tego co z pokorą przyjmuje niedbalstwo producenta.