Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 66

Wątek: 24-105L - zakup i lekka zalamka ;/ - help plzzzz

Domyślnie

dolph - dlaczego oczekując bezkompromisowej jakości zdjęć wybrałeś ciemny zoom?

To typowy obiektyw spacerowy, a cena wynika tylko z tego, że ktoś wpadł na pomysł, żeby narysować na nim czerwony pasek

Chętnie zobaczę jeszcze Twój 'test syntetyczny' porównujący 2.8/100 do 24-105@100
    Grupa Fotograficzna Kolumba 5
    http://kolumba5.tv

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Dokładnie - to jest wyjątkowo przeciętny na pełnej dziurze obiektyw - ma za to przyjemny zakres ogniskowych, stabilizację i kolory L-ki. Swój kupiłem tylko i wyłącznie na jedną sesję, został i nawet go używam ale zachwycać się zdecydowanie nie ma czym.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

zawsze uwazalem ze ten obiektyw to jednak sie kupuje dla jakosci, jesli jest tak jak piszecie to juz kompletnie nie rozumiem po co takie cos kupowac, pare dni temu koledze wybilem z glowy zakup tej eLki (ma porzadna szklarnie juz i chcial typowego spacer-zooma) i doradzilem zakup 28-135 IS USM, jakosc podobna (gorzej tylko pod slolce) i sporo kasy w kieszeni, to chyba lepszy wybor dla kogos kto juz ma inne szkielka i chce miec cos lekkiego na spacer,
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Coś już napisał Awatar ksp01marek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Ja wrzucę Oko Mej Żony... crop 1:1, 92mm, f5.6, zero lens corrections.

Bez jakiegokolwiek wyostrzania:

Standardowe wyostrzanie z LR (25)

Jeżeli posiadasz jakąś Żonę, zrób ładne sample na jutro
    Poznaję to oko. Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    zdoradzilem zakup 28-135 IS USM, jakosc podobna ,
    ale chyba nie mamy tu na myśli jakości wykonania. Miałem 28-135 USM i była do jedna wielka porażka. Tubus sam się wysuwa i tak lata, że w różnych "ustawieniach" dawał bardzo ciekawe obrazki. A to nieostre, a to z aberracją raz w jednym kolorze a raz w innym. Jednym słowem PORAŻKA. I jeszcze jedno: żeby zdjęcie było "jako takie" trzeba przymknąć do f/8.0 a to już nie dla każdego jest akceptowalne.
    Nie polecam takiego rozwiązania w każdym razie.

Domyślnie

Też uważam, że 24-105 to fajny obiektyw wystarczy przymknąć do 5,6 i zabrać dzieciaka na spacer
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Na obrazku testowym CA spora, to jest standard przy tym obiektywie czy należy wybrać 1 z 10 sztuk? pytam bo taż myślałem o zakupie.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    rzuciłem okiem na photozone w sumie to ma CA odrobinkę mniejszą od 17-85 a tym jak wiadomo zdjęć się robić nie daje głównie przez CA.
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 29-09-2010 o 09:54 Powód: Automerged Doublepost
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Domyślnie

a moze znajdzie sie ktos z 24-70L i cyknie fotke np gazety przy 50mm i f4.0?

mial bym jakies porownanie odnosnie CA przy cz/b elementach

z gory dzieki
    Canon 5dmII, 24-70 f2.8, 100 f2.8, 50 f1.8, KATA R-102

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Bez przesady, nie widziałeś chyba, co produkują l-stalki canona. Bywa mydelko i te czerwono-fioletowe śmieci, ale to nie czyni tych szkielet slabymi. Jak na razie jedyne szkielko które dobrze koryguje takie rzeczy to seta Macro, ta nowa.
    Pozdrawiam.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Uzależniony

Domyślnie

Ja uwielbiam to szko, bardzo dobrze wykonane, solidne, jak dla mnie ostre od pelnej dziury. Jestem o tyle szczesliwym czlowiekiem ze nie szukam na sile dziur w calym, do robienia zdjec szklo swietne.

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów