Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: [problem] PocketWizard TT1+TT5 580EXII + 380EX

Dopiero zaczyna

Domyślnie [problem] PocketWizard TT1+TT5 580EXII + 380EX

Witam!
    Mam nadzieję, że to odpowiedni dział.

Po sporym czasie nieużywania wyjąłem Pocketwizardy. Moja konfiguracja to Canon5D + 580EXII + 380EX. Chcę zrobić tak, żeby na stopce TT1 założona była 580EXII, na stopce TT5 - 380EX i żeby błyskały jednocześnie. Próbowałem, programowałem spod komputera, ustawiałem master na 580EXII i nijak nie chce to działać, jak ja bym chciał. Przy tej konfiguracji błyska tylko zewnętrzna 380EX, 580EXII milczy (choć kilka przy kilku fotach zaświeciła, co mnie zdziwiło). Przy klapnięciu migawki, kiedy 580EXII powinna strzelić, zapala się*czerwona diodka na TT1.
    W czym może być problem? 380EX jest problemem? Zbyt stara lampa? Zgodnie z instrukcją PW obsługują wszystkie Speedlity. Soft jest aktualny, resetowałem do ustawień fabrycznych. Nie pomogło. Albo ja coś robię źle (bardzo możliwe), albo PW są w jakiś sposób uszkodzone (mam je na gwarancji).
    Jeżeli ktoś*może pomóc, a nie chce mu się pisać, to niech wyśle mi wiadomość z nr telefonu, to zadzwonię.

Pozdrawiam i liczę na jakieś sugestie,
    bartek

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

sprawdz czy nie masz w 580EX wlaczonych jakis C.Fn, jak masz to wylacz wszytko na zero, po zamocowaniu lampy na TT1 i jej wlaczeniu sprawdz czy lampa jest w trybie E-TTL, czy moze tylko TTL, lampy nie musisz dawac w master

380EX nie ma tu nic do rzeczy,
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Dzięki za odpowiedź.
    Wszystkie C.Fn są na 0 (zero), lampa jest w trybie ETTL, próbowałem też wyzwolić ją na Manualu, ale dalej nic. Na 380EX też świeci się diodka ETTL.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    dodam jeszcze, że jak naciskam przycisk TEST na TT1 to błyskają obie lampy
    Ostatnio edytowane przez fbartek ; 28-09-2010 o 10:28 Powód: Automerged Doublepost

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fbartek Zobacz posta
    Witam!
    Mam nadzieję, że to odpowiedni dział.
    Skoro masz problem to przeniosłem do działu z problemami...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Skoro masz problem to przeniosłem do działu z problemami...
    Dziękuję

Uprawnienia umieszczania postów