Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Co dokręcacie do swoich Canonów

Dopiero zaczyna Awatar Canonman
    Miasto
    Dolny Śląsk

Domyślnie

Skoro Mroczny masz G3 to cyknij raz bez filtra a potem z filtrem ;d masz też w końcu kartę 512MB wszystko się na pewno zmieści. Pozdrawiam.
    Canon EOS 1D MkII-N, Canon EOS 5D, EF 20/2.8 USM, EF 28/1.8 USM, EF 50/1.8 MkI, EF 100/2.8 L IS USM MACRO, EF 70-200/4 L USM ,Speedlite 550EX, Manfrotto 055 XPROB

niiika
    Guest

Domyślnie

A co do canona A95?

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ja mam na stałe UV Hoya HMC Super. I polara SELCO - narazie zrobiłem nim kilka zdjęć żeby sprawdzić czy nie psuje jakości optycznej kita - nie stwierdziłem pogorszenia A tłumić trochę tłumi, i na niebie i na szybie. Hoyę sobie kupię do lepszego szła. Czy chodzi tylko o optyczne dodatki - bo ja mam jeszcze np. wężyk spustowy z pilota samochodowego - miodzio

niiika
    Guest

Domyślnie

Ja narazie mam tylko Canona A95 beż żadnych dodatków, zastanawiam się nad telekonwerterem i macro,bo chyba szerokokątny mi jest zbędny. Ale narynku jest tyle tego,że nie wiem co wybrać, na pewno dobre są konwertery Canona, ale cena tez wysoka, więc może tu sie dowiem, co można kupić dobre i w miare tanie

Początki nałogu Awatar maro25
    Miasto
    Skawina

Domyślnie

Mój aparat zazwyczaj wygląda tak:
    Na zdjęciu obiektyw EF 90-300/4,5-5,6 DC (aby uzyskać mniejszą skalę używam Kit’a)
    Połączonego przejściówką z Heliosem 2/58

Do lampy EX 420 zakładam własnoręcznie zrobiony dyfuzor rozpraszający światło błyskowe, obklejony jest imitacją skóry z Forda Fokusa :P
    Ostatnio edytowane przez maro25 ; 30-12-2005 o 15:29

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Maro25 - masz wpasa Ten dyfuzor!! Ja do 420EX używam Stofena bo wygodny i taki dosyć rzekłbym estetyczny, hehe
    Ostatnio edytowane przez Raff ; 30-12-2005 o 15:44

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Muszyna

Domyślnie

ja miałem kiedyś nikona 5700 - nawiasem mówiąc przez 2 miesiące chociaż jeszcze nie wiedziałem co to jest wojna canon vs nikon - ale zobaczyłem że było złe i sprzedałem dokręcałem do niego tulejke ochronną na którą teleconverter i osłone lekko się cholerstwo uginało ale ogólnie było spoko bo cały sprzęt trzymał się na obudowie - więc jakby miałem wewnętrzne ogniskowanie 8)
    | yyy...zdjęcia poszedłem robić... |

Bywalec Awatar Canonek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A ja do A95 kupilem tulejke z mozliwoscia mocowania wszystkiego co na 52mm i do makro uzywalem takiej nasadki Marexar, przeznaczonej oczywiscie do lustrzanek analogowych, kupionej na gieldzie w Stodole za 20zl. Ma ona (nasadka, a nie Stodola :smile: ) mozliwosc ustawiania ostrosci w zakresie od chyba 1m i ponizej, ale nie pamietam do ilu. Na szerokim kacie uklad nie tyle winietowal co zawezal obraz do kolka. Ale na tele bylo super. O to mi chodzilo, w koncu nie kazdy chce miec makro z paskudna perspektywa szerokiego kata.
    No, a do A1 i F1 New uzywam czasami optyki na M42 i w ogole roznych starych obiektywow, ktore jakkolwiek nadaja sie do zamocowania na adapterze FD/M42.
    W probach przedwojenne obiektywy do Leici z adapterami FD/M42, M42/M39. Ze wzgledu na roznice w odleglosciach roboczych mozna je zastosowac tylko do makro, OK, ale chowane obiektywy do Leici mozna przeciez troszeczke wsunac w glab aparatu uwazajac aby nie zawadzilo o nie lustro. Ale, z tego co pamietam, nieskonczonosci i tak nie uzyskalem.

Bywalec Awatar mruczek
    Miasto
    Bańska Bystrzyca, Słowacja

Domyślnie

nic nie zakładm prócz stałego ochronnego filtru UV. Po to mam soft na kompie aby eksperymentować... Jednak jestem zwolennikiem naturalnych zdjęć

Uzależniony Awatar -=Festyk=-
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Ja czasem zakładam polara,a poza tym na stale przykręcony UV.
    D300s,Nikkor 18-55mm f:3,5-5,6,Tamron 55-200mm f:4,0-5,6,Jupiter 37A 135mm f:3,5,SB-800,Fancier WB1626
    plfoto||Galeria

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów