Hej, jestem użytkownikiem 350tki. Spisuje się nieźle, ale kiedy na początku mojej przygody z fotografią jej wady mi nie przeszkadzały, tak teraz często te minusy zaczynają być poważnymi problemami.
Mały wyświetlacz, który ma dosyć słabą widoczność w słońcu, powoduje, że ciężko ocenić czy zdjęcie jest ostre (nie zawsze jest czas na powiększanie i sprawdzanie). Autofocus czasami też mnie zawodzi. Chyba największym problemem jest grip, płytki i krótki. Męczy przy dłuższym użytkowaniu. Przyznam, że wyższe używalne ISO dosyć czesto by się przydało.
Myślałem o 50d, porządny, eliminuje wiekszość wad 350tki. Przy tej cenie może i mógłbym dostać jakies FF, ale jest jeden drobny problem - chcę wziąć sprzęt na raty. Może polecicie jakieś dobre sklepy, w których warto kupić?
Wiem, że mógłbym brać 40d + szkło, ale patrz wyzej - raty
Problem jest też ze szklarnią. Na razie jest bardzo słabo, ale mam zamiar się za to porządnie wziąć i systematycznie uzupełniac cały sprzęt. Chcę zacząc modernizację sprzętu od puszki, gdyż to ona jest dla mnie chwilowo największym zmartwieniem