Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Wymiana 350d na... ?

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
    a możesz powiedzieć coś więcej?
    jakie ostatecznie papiery musiałeś przynieść?

bo na ich stronie jest napisane tylko, cyt.: "Osoby prowadzące własną działalność gospodarczą - dwa dokumenty tożsamości, dokument z GUS świadczący o rejestracji firmy (z nadaniem numeru REGON) oraz dowody 3 ostatnich wpłat za ZUS;"

natomiast jak kiedyś ich o to przy okazji wizyty w sklepie zapytałem, to zaczęła się standardowa procedura bankowa (Cetelem/Lukas) z badaniem zdolności itp. itd.
    wziąłem to co pisali na stronie + cośtam co miałem akurat w jednej teczce:
    - regon, rejestracja w ewidencji, nip, rejestracja VAT,
    - ostatnie wpłaty vat, pit i zus wydrukowane z banku internetowego (za 3 mce),
    - wydruk książki przychodów i rozchodów od księgowej (od początku roku).

Badanie zdolności jest zawsze chyba. Ja to zrobiłem tak, że powiedziałem gościowi "panie, chce 50d, zapłacę dzisiaj 500pln, resztę na 6 rat", dałem papiery i poszedłem coś zjeść. Z banku tylko zadzwonili się spytać co ja właściwie robię. Jak wróciłem było po sprawie, podpisałem, zapłaciłem, wyszedłem.

Co ważne - jak chcesz aparat wrzucić w koszty to fakturę dostajesz od razu do łapki na 100% wartości.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    a - zapomniałem dopisać. Dla purystów. To co w fotojokerze sprzedają to body ale z nalepką "BODY" nalepioną w miejscu napisu "17-85 kit". Nie wiem czy ma to jakiekolwiek znaczenie, ale żebyś się w sklepie nie zdziwił za bardzo.

btw. też nad używaną 5tką się zastanawiałem. Nie znalazłem wystarczająco budzącego zaufanie sprzedawcy.
    Ostatnio edytowane przez jakkul ; 27-09-2010 o 22:27 Powód: Automerged Doublepost
    jakkul

staram się ...

Uprawnienia umieszczania postów