Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Canon 50d + 50 1.8 II - problem ze stykami

Domyślnie

Miałeś pecha, 50 1.8 to poczciwe obiektywy pierwszy raz słyszę o takim problemie. W moim nigdy nie wyskoczył ten błąd.

Po lekturze twojego wpisu zastanawiam się z jakim najwyższym przebiegiem można kupić w FJ nowy aparat. Zastanawiam się też czy taki ekspozycyjny sprzęt nie powinien kosztować trochę mniej.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Mateusz ja też zastanawiam się nad jakością tego sprzętu w FJ. W sumie to ja od paru lat kupowałem tam sprzęt nikona z którym nie miałem żadnych problemów, w tym roku zmieniłem system na canona no i od razu ten pech z trefnym obiektywem. Swoją drogą jak widziałem body z wystawki to się przeraziłem bo widoczne na nim były już ślady użytkowania i to dość intensywnego. Dopiero gdy poprosiłem (podkreślę bardzo miłą panią która tam pracuje) to przyniosła mi z magazynu zapakowane body, które było ewidentnie nowe w porównaniu do tego z wystawki.

Uzależniony Awatar RNz
    Miasto
    Chrzanów, Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zeus1006 Zobacz posta
    zastanawiam się nad jakością tego sprzętu w FJ.
    Chyba nie przypuszczasz, że FJ otwiera pudełka i specjalnie psuje obiektyw? Albo, że bierze specjalnie uszkodzony sprzęt, bo taniej

Cytat Zamieszczone przez zeus1006 Zobacz posta
    Swoją drogą jak widziałem body z wystawki to się przeraziłem bo widoczne na nim były już ślady użytkowania i to dość intensywnego.
    Wiesz ile ludzi miało to wcześniej w swoich łapkach? Prawdopodobnie to pierwsza wystawowa sztuka i od premiery 50D przeszła już niejedną macankę i zabawę.

Rozumiem, że masz złe wspomnienia, ale jak dla mnie takie insynuacje, to nadużycie. Trafiłeś na wadliwy egzemplarz 50-tki i tyle. Mogło się to zdarzyć w tysiącu innych sklepów, tysiącom innych klientów. Trafiło akurat na ciebie. Przypadek. Koniec. Kropka.
    ... PhotoAnarchist ...
    nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!

Domyślnie

Dlatego lubię jak aparat trafia do mnie, w hermetycznym opakowaniu, jak coś nie będzie grało pretensje będę mógł mieć jedynie do siebie albo producenta. A nie do połowy Poznania, która mogła trzymać egzemplarz w rękach.

Domyślnie

Sprzedałem tych 50 f1.8 co najmniej kilogram lub 2 i jeszcze nigdy mi się nie trafił. Nikt również nie zgłaszał reklamacji, z tego co mi się obiło o uszy to w FJ nie pierwszy to raz kiedy coś nie zagrało ze sprzętem. Ponadto FJ preferuje SONY, później NIKON a na końcu Canon, jeszcze te ceny są na pewno promocyjne ;> ...
    Canon FF i słoików kilka

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RNz Zobacz posta
    Chyba nie przypuszczasz, że FJ otwiera pudełka i specjalnie psuje obiektyw? Albo, że bierze specjalnie uszkodzony sprzęt, bo taniej

Wiesz ile ludzi miało to wcześniej w swoich łapkach? Prawdopodobnie to pierwsza wystawowa sztuka i od premiery 50D przeszła już niejedną macankę i zabawę.

Rozumiem, że masz złe wspomnienia, ale jak dla mnie takie insynuacje, to nadużycie. Trafiłeś na wadliwy egzemplarz 50-tki i tyle. Mogło się to zdarzyć w tysiącu innych sklepów, tysiącom innych klientów. Trafiło akurat na ciebie. Przypadek. Koniec. Kropka.

Jak mam być szczegółowy to odpowiem w ten sposób, że nie wiem ile ludzi miało to body w swoich łapkach, ale domyślam się że bardzo dużo ludzi. Dlatego poprosiłem miłą Panią, żeby mi dała inny egzemplarz i po problemie. Więc nic nie insynuuje odnośnie body.
    Odnośnie obiektywu to również zdaje sobie sprawę z tego, że po prostu miałem pecha i już to wcześniej pisałem. Myślałem, że te obiektywy mają taką tendencje z tym błędem 001. Jednak po kilku odpowiedziach szanownych forumowiczów potwierdziło się tylko, że to pech.

Ja pewnie i tak za 2 tygodnie kupię sprzęt w FJ, ponieważ mieszkam w Legnicy a obecnie nie ma tutaj zbyt dużego wyboru jeżeli chodzi o sklepy ze sprzętem foto. Jest tylko FJ, Media Markt, Media Expert i Avans. No i w Lubinie Saturn. Jednak z tych wszystkich opcji - FJ wydaje mi się najbardziej renomowanym sklepem.

Dopiero zaczyna Awatar Van

Domyślnie

No i dokładnie - nie ma co demonizować i wyłącznie winić FJ, temat teraz jest o tym akurat punkcie ale słuchając uwag o MM, Avansie czy EURO to wcale nie mniej byłoby pretensji. Nie bronie tutaj akurat FJ , biorę jedynie pod uwagę , ze im większa sieć i więcej klientów, tym więcej statystycznie przypadków jakiegoś potknięcia. Zwłaszcza, że wyspecjalizowanego w dość wąskim zakresie. Cichy dokonując preselekcji mógłby wypowiedzieć się jaki jest procent nówek o kiepskiej jakości

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Canon 50d + 50 1.8 II - problem ze stykami

Witam

Ja mam ten sam problem. Obiektyw mam w sumie chyba z 4 miesiące do tj pory wszystko było w porządku. Kupiłam go na allegro. Teraz wyskakuje ww błąd. Znika po odkręceniu i ponownym przykręceniu obiektyw [zastosowałam reset ]. Czasem mogę nim zrobić z 20 zdjęć bez błędu a czesem 200... różnie. Jak mogę przeczyścić styki? Mogę zrobić to sama?
    Pojawiam się i znikam...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów