Strona 7 z 29 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 286

Wątek: szumy czy ..... czyli o najnowszych cropach

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Patrząc po wieku venomera to mógł być on..
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Canon ma trzy porządne obiektywy EF-s: 10-22, 17-55IS i 60 macro.
    A 15-85 IS? A 55-250 IS?
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Coś już napisał
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Niejednokrotnie czytałem że "..matryca FF bardziej wybacza błędy fotografa niż crop..."
    ciekawe na ile to prawda a jeżeli tak to na ile miało to wpływ na użytkowników FF jeżeli chodzi o nie używanie cropa

Cały czas wybieram który system i czy crop czy ff , przeglądałem już tysiące i muszę przyznać jedno, w wielu przypadkach kiedy mi się wydawało , ba byłem 100% przekonany że to FF, okazywało się że to crop, nawet jeżeli chodzi o portrety.

Nadal nie wiem co wybiorę, ponieważ ślubów nie robię wcale ( wiem, wiem , heretyk!) , portretów nie nie dużo, za to dużo zdjęć landszaftów, dużo zwierząt, macro i trochę streeta, wybór wcale nie jest łatwy, z jednej strony mnożnik w cropie się przydaje do długich tele z drugiej wielu, hmm specjalistów mówiło mi że tylko FF jeżeli mnie stać, szkoda tylko że jak prosiłem ich o zdjęcia przyrodnicze ( zwierzęta ) to pokazywali mi swoje albumy ślubne..

@MariuszJ

I dlatego niestety zastanawiam się nad porzuceniem "jedynego słusznego systemu" który miałem od lat i przejście do konkurencji.
    "Tylko dwie rzeczy są nieskończone , wszechświat i ludzka głupota.

A.Einstein

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HuleLam Zobacz posta
    A 15-85 IS? A 55-250 IS?
    Miałem oba.
    Tak, to dobre obiektywy amatorskie. Szkoda, że konkurencja też je posiada, pierwszego nawet sporo taniej. Plus inne, dla szerszego wyboru - których "u nas" nie uświadczysz.

Szansa na to, żebyś z cropa "wychylił się bardziej" jest tu po prostu mniejsza. I to bez dokładania gorszej współpracy z third-party.
    Entuzjastyczny Neofita

Bywalec Awatar korben
    Miasto
    świdnik

Domyślnie

Witam wszystkich.Pozostaje nam konsumentom APS-C marzyć,bo tak naprawdę nie wszystkich stać na ff,Bo nie każdy kowalski idzie do MM i "poproszę ten", a każdy kupuje cropa i wyciska 7 poty, żeby jakością zbliżyć się do FF,i placze po kątach i wiesza plakat z podobizną "jedynki" i do niej wzdycha:-DNo cóż trafilismy w takie czasy gdzie, APS-C rodzaj aparatu dla wszystkich, MOŻE COS BLIŻEJ 2020
    POZDRO
    50D+szkło

Coś już napisał
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez korben Zobacz posta
    Witam wszystkich.Pozostaje nam konsumentom APS-C marzyć,bo tak naprawdę nie wszystkich stać na ff
    Mnie stać na FF ( z dobrą szklarnią ) a mimo to nadal poważnie zastanawiam się nad APS-C ( teraz mnie spalą na stosie :P )
    "Tylko dwie rzeczy są nieskończone , wszechświat i ludzka głupota.

A.Einstein

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Entu Zobacz posta
    Mnie stać na FF ( z dobrą szklarnią ) a mimo to nadal poważnie zastanawiam się nad APS-C ( teraz mnie spalą na stosie :P )
    To ja ustanowię wartę z gaśnicą ;-)
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Bywalec Awatar korben
    Miasto
    świdnik

Domyślnie

No to masz kolego dylema,że masz taki wybórJa się nie wypowiem bo ff nie robiłem a nawet nie trzymałem w rękachjedynie jakie ff mam to na kliszę:-D
    Na razie zbieram szklarnię
    50D+szkło

Bywalec Awatar chuba
    Miasto
    Tomaszów Lubelski

Domyślnie

To załóż wątek: co wybrać 5d czy 50d No i później obowiązkowo kolejny: co wybrać zamiast kita
    No i jak już wybierzesz co chcesz kupić to kolejny: czy kupować 5d mkII i 50/1.4 czy czekać na 5d mkIII i 50/1.4II
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Zapomniałem dodać, że po wszystkim załóż wątek: mam BFa jak fotografuje linijki a czasami jak fotografuję ścianę to AF się gubi

Ale, żeby nie było OT, kup sobie używkę (cropa czy 5d mkI), po jakimś czasie sam zobaczysz czego Ci potrzeba i wiele kasy na tym nie stracisz.
    Ostatnio edytowane przez chuba ; 27-09-2010 o 16:05 Powód: Automerged Doublepost
    Minolta x-300 + 50/1.7 + opemus 6 + 3 x cyfra Canon

Bywalec

Domyślnie

obiektywy "dedykowane" do cropa czyli "znamienita linia EF-S" jest uboga jak wioski wokół Czernobyla. Tu macie racje.
    Standardowy kit N a kit C to też niebo a ziemia.. Generalnie jakoś obiektywy N wydają się zgrabniejsze i bardziej jednolite wizualnie. A tu... mydło i powidło. Trochę taniego plastiku, coś z początku wieku, coś z Chin za ceny z kosmosu.... Nic podobnego klasą do "L". Wiem, pewnie N tez ma trochę wad, ale pod względem szkieł Canon użytkowników APS-C traktuje jak IV świat.

Strona 7 z 29 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów