Strona 4 z 29 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 286

Wątek: szumy czy ..... czyli o najnowszych cropach

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    super w tabelkach to i niektore tamrony i sigmy sa ostrzejsze od eLek.
    nie wiem co to za artykul, czy to pisal jakis mesjasz aps-c czy co, ale jak odkad zaczalem robic zdjecia nowa piatka juz nigdy nie wezme w lapy crop'a.
    - opini takich jak moja jest strasznie duzo, chyba z jakiegos powodu?
    czemu nie widac lawiny tekstow w stylu "odkad dorwalem w rece 7D juz nigdy nie bede focic pelna klatka"
    od momentu jak zaczalem pracowac na 5DII jak dla mnie istnieja dwa rodzaje aparatow: pelnoklatkowe do powaznej pracy, i kompakty do pub'u, do kotleta czy nad morze ;]
    wyjatek stanowia jedynki z crop'em x1.3, ale je rowniez zaliczam do segmentu pro.
    wszystko inne to polsrodki.
    (pomijam sredni i duzy format)
    Najostrzejsze szkła jakie miałem to 70-200L/4 i Tamron 28-75. Tamron był tak ostry, że aż nieprzyjemny w subiektywnym odczuciu. Nie widzę powodu dla którego pewne prawa fizyki są zarezerwowane dla L.

Taka niewielka różnica w wielkośi klatki, a już robota "profesjonalna". Ja tam się nie znam. bo tylko amatorem jestem. Za czasów analoga obrazek FF to był reporterski mały beznadziejny format. Wyroby "profesjonalne" zaczynały się od 6x6, ale co tam, czasy się zmieniają Te "półsrodki" to normalnie do niczego się nie nadają. Przełamię kiedyś lenia i wrzucę foty z półsrodków aps-c, małpy i coś "profesjonalnego" z FF. Założę się o 21 palec, że bez exifa mało kto się połapie co jest czym.

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

ale ostorsc to nie wszystko brachu
    pokaz te zdjecia z aps-c, malpy i z FF.
    poki co mozesz rzucic okiem na zdjecia z FF w moim watku w dziale fashion/glamour.
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 R WR| Fujinon 23/1.4 R LM WR| Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

super w tabelkach to i niektore tamrony i sigmy sa ostrzejsze od eLek.
    nie wiem co to za artykul, czy to pisal jakis mesjasz aps-c czy co, ale jak odkad zaczalem robic zdjecia nowa piatka juz nigdy nie wezme w lapy crop'a.
    - opini takich jak moja jest strasznie duzo, chyba z jakiegos powodu?
    czemu nie widac lawiny tekstow w stylu "odkad dorwalem w rece 7D juz nigdy nie bede focic pelna klatka"
    od momentu jak zaczalem pracowac na 5DII jak dla mnie istnieja dwa rodzaje aparatow: pelnoklatkowe do powaznej pracy, i kompakty do pub'u, do kotleta czy nad morze ;]
    wyjatek stanowia jedynki z crop'em x1.3, ale je rowniez zaliczam do segmentu pro.
    wszystko inne to polsrodki.
    (pomijam sredni i duzy format)

podpisuje sie pod tym, mam tak samo
    Canon FF

Zablokowany

Domyślnie

ale ostorsc to nie wszystko brachu
    pokaz te zdjecia z aps-c, malpy i z FF.
    poki co mozesz rzucic okiem na zdjecia z FF w moim watku w dziale fashion/glamour.
    Rzuciłem okiem. Estetyczne fotografie.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Jeżeli mowa o tym wątku: http://canon-board.info/showthread.php?t=66886 to ja tutaj nie widzę nic nadzwyczajnego i nic czego by się cropowym body nie dało zrobić bez zbednego wydziwiana. Bardzo przeciętnie jak na to forum i nie widzę tutaj magii FF.
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Bywalec Awatar chuba
    Miasto
    Tomaszów Lubelski

Domyślnie

Najbardziej mnie bawią komentarze osób, które nigdy nie miały FF (pomijam testy, targi, pożyczenie na 10 minut od kolegi itp) a są wielkimi ekspertami i piewcami APS-C.
    Ja również odkąd mam FF, aps-c nie wyciągam z plecaka.
    Minolta x-300 + 50/1.7 + opemus 6 + 3 x cyfra Canon

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drfidel Zobacz posta
    Przełamię kiedyś lenia i wrzucę foty z półsrodków aps-c, małpy i coś "profesjonalnego" z FF. Założę się o 21 palec, że bez exifa mało kto się połapie co jest czym.
    Jestem bardzo ciekaw tego porównania.
    Należę do tych, których "crop" od czasu zakupu 5DII lezy w szufladzie i psuje się z nieużywania. Nie uważam jednak tego sprzętu za profesjonalny. Daje prawie doskonałą namiastkę komfortu, jaki byl w pracy z maloobrazkowym aparatem analogowym, ale do profesjonalizmu, to jeszcze trochę, jednak.
    Profesjonalizm to najpierw operator, dopiero potem narzędzie.
    Chętnie podejmę zakład w kwestii ropoznania, które zdjęcie z czego, pod jednym warunkiem, nie będzie to landszaft na f22 przeskalowany do 400 pikseli na dluzszym boku...
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Przecież to oczywiste, że matryca FF jest lepsza, ale to tylko matryca. Jednak:

1) W ofercie Canona nie ma body, które ma znośną cenę i oferuje reporterską szybkość, a nie każdy robi tylko portrety i ślubniaki
    2) Czasem (głównie na sporcie) crop sprawdza się doskonale i nie trzeba mieć aż tak długiego szkła

Reasumując. Najlepiej mieć FF i Cropa lub 1D + FF. I wtedy można czuć się przygotowanym na każdą sytuację.
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Bywalec

Domyślnie

przy jakich rozmiarach zdjęcia, Waszym zdaniem, praktyczna różnica pomiędzy FF a APS-C staje się widoczna?

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chuba Zobacz posta
    Najbardziej mnie bawią komentarze osób, które nigdy nie miały FF (pomijam testy, targi, pożyczenie na 10 minut od kolegi itp) a są wielkimi ekspertami i piewcami APS-C.
    Mnie już to nie bawi... tylko zaczyna wk......
    Cytat Zamieszczone przez chuba Zobacz posta
    Ja również odkąd mam FF, aps-c nie wyciągam z plecaka.
    Miałem tak samo i dlatego sprzedałem
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Strona 4 z 29 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów