Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Z cyklu: Co kupić? - 550d czy 60d?

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartek_902 Zobacz posta
    Jak to trafnie nazwali w bierzącym numerze fotokuriera
    w kturym?
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin69 Zobacz posta
    Witam Wszystkich.

Po 2 letnim użytkowaniu Sony Alfa 300 postanowiłem że zmienię sprzęt na coś bardziej markowego. U syna zauważyłem zainteresowanie fotografią tak że z pozbyciem się Alfy nie będzie problemu, a to z kolei usprawiedliwia w całej zupełności powód zakupu nowego aparatu przed żoną.

Jeszcze 2 tygodnie temu byłem w 100 % zdecydowany na 550d ale dziś w sklepie zauważyłem 60d za ok 300e więcej i jest dylemat...

Czytałem na CB o problemach 550D z AF przy jasnych szkłach i to idzie na jego minus, z drugiej strony brak jest jeszcze użytkowników którzy sprawdzili by dokładnie 60D

Proszę o poradę czy warto odrzucić te pieniądze, zaznaczę że skok na inne modele raczej odpada z racji funkcji filmowych.
    Panie kolego... posiadasz już te jasne stałki albo planujesz je posiadać skoro tak bardzo boisz się tej współpracy?

Szczerze powiedziawszy to nie wiem, który model jest lepszy. W mojej skromnej opinii Canon zabił serię XXD najnowszym modelem. Ale poczekajmy na opinie użytkowników tego modelu.

Awatar robin69
    Miasto
    Lucan - Republic of Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarekA Zobacz posta
    A może tak coś o tym do czego to body i z jakimi szkłami?
    Mieszkam w Irlandii są tu piękne krajobrazy i to im chcę poświęcić czas. Co kilka tygodni robię sobie wypad na lotnisko, złapać jakiś ciekawy samolot. O szkła zamierzałem sie spytac po zakupie body. Na początek pewnie będzie jakiś kit myślę o 18-135, zostanie też Takumar 50 /1,4 na pierścieniu.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez xsardas Zobacz posta
    Panie kolego... posiadasz już te jasne stałki albo planujesz je posiadać skoro tak bardzo boisz się tej współpracy?
    Jeszcze nie posiadam.
    Ostatnio edytowane przez robin69 ; 26-09-2010 o 20:19 Powód: Automerged Doublepost
    Sony Alfa 300; 18-70 / 3,5-5,6 kit; Sigma 70-300 / 4-5,6; Super-Takumar 50 / 1,4

Domyślnie

O szkła zamierzałem sie spytac po zakupie body.
    Błąd. Szkła są ważniejsze i głównie od nich zależy jakość zdjęć. Body to w dużej mierze tylko rejestrator tego co wpadnie przez szklo. Pozdrawiam

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jeśli wybierzesz 60D to stracisz sporo kasy, bo to nowość a nic konkretnego nie zyskasz.
    Jeśli chodzi o mnie to wybrałbym 50D bo to wyższa półka niż 550D a mniej więcej porównywalna cena Niemniej 550D też niczego sobie oczywiście w swojej klasie.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Zdecydowanie kup 50D. Pieniądze, które Ci zostaną możesz spokojnie przeznaczyć na Tamrona 17-50 VC.
    Poza tym dla mnie 60D jakoś mnie nie przekonuje swoją innowacyjnością. Po prostu nowsza puszka i przede wszystkim droga, jak to na początku bywa.

Domyślnie

polecam 50D zdecydowanie. wypuszczenie 60D jest chwytem marketniggowym canona.
    nie ma sensu przeplacac... a poza tym jest brzydszy...

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Proszę o poradę czy warto odrzucić te pieniądze, zaznaczę że skok na inne modele raczej odpada z racji funkcji filmowych.
    Rower mu polećcie. Chociaż kręci, co prawda nie filmy, ale ile zdrowszy...
    Entuzjastyczny Neofita

Dopiero zaczyna Awatar kobi777e
    Miasto
    Żory

Domyślnie

Robin69 dlaczego nie kupisz jakiejś kamery cyfrowej z funkcją robienia zdjęć ?

To chyba dla Ciebie lepsze wyjście .

Chyba że lans z lustrzanką jest lepszy ?

Pozdrawiam

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów