http://www.foto-kurier.pl/wydania/numer_aktualny.html W tym obecnym![]()
Panie kolego... posiadasz już te jasne stałki albo planujesz je posiadać skoro tak bardzo boisz się tej współpracy?
Szczerze powiedziawszy to nie wiem, który model jest lepszy. W mojej skromnej opinii Canon zabił serię XXD najnowszym modelem. Ale poczekajmy na opinie użytkowników tego modelu.
Mieszkam w Irlandii są tu piękne krajobrazy i to im chcę poświęcić czas. Co kilka tygodni robię sobie wypad na lotnisko, złapać jakiś ciekawy samolot. O szkła zamierzałem sie spytac po zakupie body. Na początek pewnie będzie jakiś kit myślę o 18-135, zostanie też Takumar 50 /1,4 na pierścieniu.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Jeszcze nie posiadam.
Ostatnio edytowane przez robin69 ; 26-09-2010 o 20:19 Powód: Automerged Doublepost
Sony Alfa 300; 18-70 / 3,5-5,6 kit; Sigma 70-300 / 4-5,6; Super-Takumar 50 / 1,4
Jeśli wybierzesz 60D to stracisz sporo kasy, bo to nowość a nic konkretnego nie zyskasz.
Jeśli chodzi o mnie to wybrałbym 50D bo to wyższa półka niż 550D a mniej więcej porównywalna cenaNiemniej 550D też niczego sobie oczywiście w swojej klasie.
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Zdecydowanie kup 50D. Pieniądze, które Ci zostaną możesz spokojnie przeznaczyć na Tamrona 17-50 VC.
Poza tym dla mnie 60D jakoś mnie nie przekonuje swoją innowacyjnością. Po prostu nowsza puszka i przede wszystkim droga, jak to na początku bywa.
polecam 50D zdecydowanie. wypuszczenie 60D jest chwytem marketniggowym canona.
nie ma sensu przeplacac... a poza tym jest brzydszy...
Robin69 dlaczego nie kupisz jakiejś kamery cyfrowej z funkcją robienia zdjęć ?
To chyba dla Ciebie lepsze wyjście .
Chyba że lans z lustrzanką jest lepszy ?
Pozdrawiam