... ktory moze zadac mi pytania: ile strace na kontaktach z toba?
A ja odpowiem - "Kupe czasu i wysilku"
Ale zadam to pytanie: czy ktos z obecnych na grupie webmasterow (zawodowcow i zaawansowanych amatorów) chce wziąć udział w pewnym projekcie fotograficznym zwiazanym z prezentacja zdjec na stronie WWW !?
(wyjaśniam, że pod pojęciem webmastera rozumiem grafika, informatyka i webmastera w jednej osobie)
Szukam:
Czlowieka odpowiedzialnego i zangazowanego (byłoby wspaniale gdyby był tez fotografem i czuł temat), który za darmo !!! pomoże stworzyć stronę w "czystym" HTML (żadnych flash i innych ruchomych gówien) i będzie uczestniczył w jej aktualizacji i wszelkich pracach organizacyjnych. Osoba musi miec zmysł graficzny (stworzenie layout strony) oraz biegłe zaplecze techniczne (engine strony).
Będzie ona odpowiedzialna za wyglad i estetykę całości projektu wizualnego w sieci. Czyli: grafika rastrowa i bitmapowa oraz html w stopniu zaawansowanym.
Idea:
Nie bede tutaj wypisywal detali - chodzi o to, ze zamierzam stworzyć pewnego rodzaju DOM dla fotografow zajmujacych sie tematyka społeczną miasta (socjologia miasta). Czyli - reportaz społeczny, portret charakterystyczny, życie codzienne miasta (w ujęciu: ludzie), problematyka społeczna miasta. Publikować na stronie będa mogli wszyscy chętni, ale po akceptacji zdjęć przez Administratora strony. Ma to byc fotografia ambitna. Żadnej ściemy w stylu Plfoto, czu Onephoto (bez urazy).
Wszystko właściwie bedzie ściśle związane z miastem. Centrum (nowe nawyki, centra handlowe), przedmieścia, osiedla (!), nowe willowe suburbies etc.
Tyle ogólnie. Rzucam to hasło orientacyjnie, bo nie mam zielonego pojęcia czy sam pomysł wyjdzie i czy dam rade to pociągnać.
Czy będzie zainteresowanie i czy ktokolwiek będzie chciał za darmo publikowac tam swoje prace.
Całość ma charakter "non profit" aż do czasu gdy zainteresuje się nami Forbes, Washington Post, Herald lub inny People
Reasumując:
Na tym mozna tylko i wyłącznie stracić!
Stracić czas, energie, wenę i nerwy.
Jeśli sa jeszcze (po przeczytaniu całości) chętni, to proszę o info na PW. Nie ukrywam, ze nie szukam "młodych zapaleńców", którzy zrobili dwie strony w życiu i zjedli wszystkie rozumy.
Chce osoby, która nie wycofa sie po 2 miesiacach.
Szukam w tej osobie równiez wsparcia, partnera - nie tylko wykonawcy poleceń.
PS
Prosze nie zrażać się jesli nie odezwę się na PW od razu. Mam obecnie ciut mało czasu właśnie w związku z tym projektem. Ale na 100% odpisze tym, którzy wyrażą chęć pomocy. Szukam jednej osoby! Zaznaczam, ze wszystkie uzgodnienia będą dokonywane "na twarz" więc szukam ludzi honoru, którym "słowo droższe pieniędzy" - jak mawiał Pawlak![]()