Strona 7 z 26 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 259

Wątek: M9+noctilux vs 5D II +50/1.2L

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Właśnie chciałem się spytać, jak bardzo mam się wstydzić za to że mi się też nie podoba. Są jakieś zapisy na zbiorowe kamienowanie?
    Entuzjastyczny Neofita

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

miałem mozliwość pomacania M9 i muszę przyznać że byłem mocno zaskoczony rozmiarami puszki. Chyba są na runku mniejsze lustrzanki niż M9. W zasadzie z idei małego kieszonkowego reportażowca pozostał tylko dalmierz...
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Hmm to M9 jest większe od 450D?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Niestety znalazłem tylko zdjęcie porównawcze z większymi DSLRami:
    http://mail2web.com/blog/2009/09/leica-m9/
    zdRAWki
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez myst Zobacz posta
    miałem mozliwość pomacania M9 i muszę przyznać że byłem mocno zaskoczony rozmiarami puszki. Chyba są na runku mniejsze lustrzanki niż M9. W zasadzie z idei małego kieszonkowego reportażowca pozostał tylko dalmierz...
    Ale przecież M9 (M8 - ta sama wielkość obudowy) nie jest znacząco większe od M6:

http://www.flickr.com/photos/adrianzg/3851321687

zdRAWki
    Ostatnio edytowane przez HuleLam ; 28-09-2010 o 12:43 Powód: Automerged Doublepost
    Fotograf platoniczny

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    od 1000D, Leica jest szersza (139vs126mm) i cięższa (589g vs 502g).
    Wiem wiem - dla porównania podasz wymiary 1dMK4
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myst Zobacz posta
    od 1000D, Leica jest szersza (139vs126mm) i cięższa (589g vs 502g).
    Wiem wiem - dla porównania podasz wymiary 1dMK4
    A która z wymienionych to puszka pełnoklatkowa ? Za wyjątkiem M9 oczywiście.

Dalmierz to jedna z głównych zalet tego sprzętu . Jeśli ktoś kiedykolwiek uważał, że leiki serii M są "do kieszeni" to sprzętu w rękach nie miał.

Nie spotkałem się z przymusem "ochów" i "achów" w temacie systemu M więc po co te ironiczne teksty u niektórych ?

Widać, że największą "zmorą" leiki jest jej nazwa :-D . Gdyby ten sam sprzęt sprzedawano pod inną marką i w niższej cenie to wielu malkontentów zamiast wyśmiewać leciałoby do sklepów. Nie przeszkadzałby ciężar, wymiary, jego manual itp. Widać to po tym, jak ludzie pieją z zachwytu chociażby na widok tego fujika http://www.fotopolis.pl/index.php?n=11538 .

Pozdrawiam
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Dla mnie Leica jest super pod kazdym wzgledem. Faktycznie chcialbym miec takie cudo w kieszeni do robienia zdjec codziennych i dla siebie zeby nie taszczyc calego arsenalu na plecach, jednak cena, to jakis zart niczym nie uzasdniny - no chyba, ze lansem ulicznym (nie mylic z lensem ;-))

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Dla mnie Leica jest super pod kazdym wzgledem. Faktycznie chcialbym miec takie cudo w kieszeni do robienia zdjec codziennych i dla siebie zeby nie taszczyc calego arsenalu na plecach, jednak cena, to jakis zart niczym nie uzasdniny - no chyba, ze lansem ulicznym (nie mylic z lense
    Fakt fajnie mieć takie cudo w torbie,małe dyskretne,daje świetny obrazek no ale niestety to sprzęt dla wybranych
    Piękna musi być chwila kupna sprzetu tej firmy w salonie...uczucie chyba to samo co przy zakupie super luksusowego samochodu,a całości dopełnia cała oprawa tego sprzetu pudełeczko i cała reszta
    EOS + L i kupa gratów ...

Domyślnie

O ile chwila kupna sprzetu jest piekna to jednak szybko mija gdy dowiadujesz sie ze na szklo musisz poczekac kilka miesiecy
    mariuszjaniszewski.pl ; packshotstudio.pl

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

chwila kupna nowego jest przecudowna..... potem tylko okazuje się że po dwóch trzech miesiącach użytkowania sprzęt nie jest już nowy i mocno traci na wartości (choć z poprzednich postów wnioskuję, że po kupnie szkła Leici można go potem odsprzedać z zyskiem 3 tysięcy złotych!!! normalnie kosmiczna ekonomia )
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Strona 7 z 26 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów