Strona 1 z 26 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 259

Wątek: M9+noctilux vs 5D II +50/1.2L

Domyślnie M9+noctilux vs 5D II +50/1.2L

male porownanie tych 50tek
    fotki robione z reki, ale nie o idelane trafienie w punkt tu chodzilo
    ostrosci nei porownywalem
    oba szkla wpelni otwarte

lux

Lka

lux

Lka

lux

Lka

lux

Lka

lux

Lka
    mariuszjaniszewski.pl ; packshotstudio.pl

Początki nałogu Awatar luc_october

Domyślnie

dużo cieplejsze są te zdjęcia z leici, przez co milsze w odbiorze. Być może trzeba by wyrównać balans bieli w obu przypadkach.

Poza tym u noctiluxa zauważalne większy bokeh przez co bardziej plastyczny.

Domyślnie

fajnie rysuje M9+noctilux - jak dla mnie zupelnie inny bokeh i znacznie cieplejsze barwy

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

lejka deklasuje canona, zresztą nic dziwnego, o wiele większe doświadczenie producenta w branży, no i, bądź co bądź - cena. Sam noctilux jest chyba 5x droższy od eLki

Do tego inna konstrukcja i wszystko. Najfajniejsze jest porównanie wielkości tych 50'tek

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Szczerze? O ile w porównaniu obiektywów na 35mm Leica zmiatała po całości to tutaj nie w życiu bym nie kupił Leicy. Nie, że gorsza. Ale różnica jest tak niewielka (a ostrość zdecydowanie na plus dla canona), że po prostu jest to zwykłe przepłacanie kasy.

Podejrzewam też, że gdyby zdjęcia były opisane jako np. Nikon i Canon, nie byłoby aż takich zachwytów.

Za to to co Leica wyprawia na 35mm...codziennie zastanwiam sie czy nei sprzedać wszystkich aparatów i sobie nie kupić M9+35mm...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mario Zobacz posta
    male porownanie tych 50tek
    fotki robione z reki, ale nie o idelane trafienie w punkt tu chodzilo
    Szkoda,że nie ze statywu, bo kadry się trochę różnią. Nie wiem, czy widoczne różnice kolorystyczne nie wynikają z różnic w ilości światła

Miasto
    Wola Filipowska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Szkoda,że nie ze statywu, bo kadry się trochę różnią. Nie wiem, czy widoczne różnice kolorystyczne nie wynikają z różnic w ilości światła
    Myślę, że różnice w kolorach są tu najmniej ważne.
    Otrzymany rysunek z tych szkieł natomiast jak najbardziej ma znaczenie. Rzecz subiektywna, ale dla mnie noctilux ma jakiś charakter.

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Szczerze? O ile w porównaniu obiektywów na 35mm Leica zmiatała po całości to tutaj nie w życiu bym nie kupił Leicy. Nie, że gorsza. Ale różnica jest tak niewielka (a ostrość zdecydowanie na plus dla canona), że po prostu jest to zwykłe przepłacanie kasy.

Podejrzewam też, że gdyby zdjęcia były opisane jako np. Nikon i Canon, nie byłoby aż takich zachwytów.

Za to to co Leica wyprawia na 35mm...codziennie zastanwiam sie czy nei sprzedać wszystkich aparatów i sobie nie kupić M9+35mm...
    mi tu, ale z taką różnicą, że mi by nie starczyło

A różnica w tych szkłach jest, jak widać - w plastyce. Mi sie podoba to, ze mimo lepszego swiatla, leicowy obiektyw jest sporo mniejszy i dyskretniejszy.

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Szczerze? O ile w porównaniu obiektywów na 35mm Leica zmiatała po całości ...

Czesc. Szczerze ? Nie czekaj już dłużej bo widzę, że cierpisz . Po co się męczyć jak można praktycznie w każdej chwili stać się posiadaczem takiego zestawu (m9 + 35mm). Ja poszedłem na całość i nie dość, że opuściłem canona to jeszcze zanabyłem ten zestaw.

Do tego u sprawdzonego forumowego kolegi. Tak ! Na tym forum jest autoryzowany dealer Leiki . Nie żałuję żadnej złotówki. Dalmierz to system dla mnie. A przecież miałem 24mkII, 35L, 50L, 85L, 135L i TS-E 24mkII.

Przez to wszystko nie mam tylko samochodu .

Przepraszam za OT.
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Mimo, iż późno, jestem po weselu i ledwo patrzę na oczy, to różnicę widzę miażdżącą na korzyść Noctiluxa...
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Strona 1 z 26 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów