Strona 8 z 26 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 259

Wątek: M9+noctilux vs 5D II +50/1.2L

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

O ile chwila kupna sprzetu jest piekna to jednak szybko mija gdy dowiadujesz sie ze na szklo musisz poczekac kilka miesiecy
    No niestety takie czekanie jest bolesne,i sam fakt że masz kase chcesz kupic a tu musisz czekać bo nie ma czy coś...
    Ale taki właśnie głupi jest nasz kraj,masz kase chcesz kupić a tu nigdzie nie ma,i nie raz na własnej skórze się przekonałem o tym...
    Chociaż w firmie Leica wynika to pewnie z innych powodów,wiadomo że czesc szkieł jest limitowanych itd itp,czekanie jak to bywa w manufakturze,na luksusowe samochody też się czeka po 9-12 miesiecy ,to dopiero musi być katowanie się myślami i wyczekiwanie każdej godziny żeby usiasc za kierownicą cacka za 1mln
    EOS + L i kupa gratów ...

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Nie jestem ekspertem od marketingu ale osobiscie uwazam, iz takie oczekiwanie moze byc wpisanie w tworzenie wizerunku niedostepnosci etc.
    Nadal uwazam, iz sprzet procz jakosci o jaka chodzi kazdemu "dobremu" fotografowi i designu, na jakim zalezy "lanserom" nie oferuje nic wiecej.
    Ani to sprzet dla profesjonalisty ani dla zwyklego smiertelnika (cena). To, czy zyska na cenie po jego zakupie i odsprzedazy, rowniez zalezy od popularnosci i zapotrzebowania a nie tylko jakosci zdjec.

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Nie jestem ekspertem od marketingu ale osobiscie uwazam, iz takie oczekiwanie moze byc wpisanie w tworzenie wizerunku niedostepnosci etc.
    No wiesz tu jest podobnie jak z produktami firmy apple,ta cała otoczka ładne pudełeczko,ładnie zapakowane,białe czarne,aluminiowe itd itp to działa na umysł człowieka i uważa on wtedy że to jest takie fajne,inne niż wszystko,lepsze i wogóle...no ale na apple prawie kazdy może sobie pozwolic chociaz by w postaci ipoda
    EOS + L i kupa gratów ...

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Nie masz racji - na Applea moze sobie kazdy pozwolic nawet na kompa - to juz nie jest jak kiedys, ze ceny przerastaja mozliwosci. A w wypadku tego przykladu - tak.

Domyślnie

Jasne ze jest drogie
    Choc z drugiej strony jak dla mnie zaden inny FF nie daje takiego obrazka
    zaden 5d czy d3x
    Chodzi ogolnie o strukture obrazka,przestrzennosc
    Nie widac w nim cyfrowej papki

Najlepiej to widac porownujac nie poszczegolne kadry tylko cale sety zdjec
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    I nie rozumiem dlaczego ciagle w przypadku Laiki ciagle mowi sie o lansie
    Juz pomijajac fakt obrazania tym wlascicieli tego sprzetu
    To M9 nijak nie pasuje mi do definicji lansu
    Zamiast podziwu slysze raczej podsmiewanie ze aparat ze strychu dziadka mam
    Ostatnio edytowane przez mario ; 18-10-2010 o 15:37 Powód: Automerged Doublepost
    mariuszjaniszewski.pl ; packshotstudio.pl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mario Zobacz posta
    Jasne ze jest drogie
    Choc z drugiej strony jak dla mnie zaden inny FF nie daje takiego obrazka
    zaden 5d czy d3x
    Chodzi ogolnie o strukture obrazka,przestrzennosc
    Nie widac w nim cyfrowej papki
    Co to jest "cyfrowa papka" ?
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HuleLam Zobacz posta
    Co to jest "cyfrowa papka" ?
    zdRAWki

A widzisz roznice miedzy zdjeciem analogowym a cyfrowym?
    M9 jest jak dla mnie jedyna cyfra ktora ma ten analogowy posmak

Znam kilku analogowych zapalencow majacych awersje do wszystkiego co cyfrowe i wszyscy oni zgodnie mowia ze M9 jest jedyna cyfra ktora mogliby miec
    mariuszjaniszewski.pl ; packshotstudio.pl

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Kurcze - ale cena jak juz ktos wczesniej wspomnial jest rowna sredniemu formatowi! Wiec jak mniemam nalezy to porownywac do analogicznie podobnego sprzetu a tu Leica wypadnie maaaaaaarnie.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Poza tym - jesli kolega, ktory zaczal watek robi testy na 5D II a nie deesie III, to juz jest paranoja, gdyz 5D II i Ds III wykazuja inny swiat.
    Ostatnio edytowane przez Pikczer ; 18-10-2010 o 17:10 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec Awatar benicjusz
    Miasto
    Warsaw DC

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mario Zobacz posta
    Znam kilku analogowych zapalencow majacych awersje do wszystkiego co cyfrowe i wszyscy oni zgodnie mowia ze M9 jest jedyna cyfra ktora mogliby miec
    ta... gdyby kosztowała 800 zeta i nazywała się BenQ, tez by tak mówili?

a kończąc, każdy z nas może mieć M9 za ca. 870 zeta miesięcznie w kredycie na jedyne... 36 miesięcy dlatego, Ci co kupili będą udowadniać wszystkim wszem i wobec ze to jest 'analogowy' sprzęt z matryca analogową, a ci których na nią nie stać będą mówili ze to sprzęt do lansu, a prawda leży po środku
    |CANON FF|

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Kurcze - ale cena jak juz ktos wczesniej wspomnial jest rowna sredniemu formatowi! Wiec jak mniemam nalezy to porownywac do analogicznie podobnego sprzetu a tu Leica wypadnie maaaaaaarnie.
    Tak? A pod jakim względem marnie?

Strona 8 z 26 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów