Właśnie chciałem się spytać, jak bardzo mam się wstydzić za to że mi się też nie podoba. Są jakieś zapisy na zbiorowe kamienowanie?
Właśnie chciałem się spytać, jak bardzo mam się wstydzić za to że mi się też nie podoba. Są jakieś zapisy na zbiorowe kamienowanie?
Entuzjastyczny Neofita
miałem mozliwość pomacania M9 i muszę przyznać że byłem mocno zaskoczony rozmiarami puszki. Chyba są na runku mniejsze lustrzanki niż M9. W zasadzie z idei małego kieszonkowego reportażowca pozostał tylko dalmierz...
5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.
Maciek Toliński
Niestety znalazłem tylko zdjęcie porównawcze z większymi DSLRami:
http://mail2web.com/blog/2009/09/leica-m9/
zdRAWki
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Ale przecież M9 (M8 - ta sama wielkość obudowy) nie jest znacząco większe od M6:
http://www.flickr.com/photos/adrianzg/3851321687
zdRAWki
Ostatnio edytowane przez HuleLam ; 28-09-2010 o 12:43 Powód: Automerged Doublepost
Fotograf platoniczny
A która z wymienionych to puszka pełnoklatkowa ? Za wyjątkiem M9 oczywiście.
Dalmierz to jedna z głównych zalet tego sprzętu. Jeśli ktoś kiedykolwiek uważał, że leiki serii M są "do kieszeni" to sprzętu w rękach nie miał.
Nie spotkałem się z przymusem "ochów" i "achów" w temacie systemu M więc po co te ironiczne teksty u niektórych ?
Widać, że największą "zmorą" leiki jest jej nazwa :-D . Gdyby ten sam sprzęt sprzedawano pod inną marką i w niższej cenie to wielu malkontentów zamiast wyśmiewać leciałoby do sklepów. Nie przeszkadzałby ciężar, wymiary, jego manual itp.Widać to po tym, jak ludzie pieją z zachwytu chociażby na widok tego fujika http://www.fotopolis.pl/index.php?n=11538 .
Pozdrawiam![]()
Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9
Dla mnie Leica jest super pod kazdym wzgledem. Faktycznie chcialbym miec takie cudo w kieszeni do robienia zdjec codziennych i dla siebie zeby nie taszczyc calego arsenalu na plecach, jednak cena, to jakis zart niczym nie uzasdniny - no chyba, ze lansem ulicznym (nie mylic z lensem ;-))
Fakt fajnie mieć takie cudo w torbie,małe dyskretne,daje świetny obrazek no ale niestety to sprzęt dla wybranychDla mnie Leica jest super pod kazdym wzgledem. Faktycznie chcialbym miec takie cudo w kieszeni do robienia zdjec codziennych i dla siebie zeby nie taszczyc calego arsenalu na plecach, jednak cena, to jakis zart niczym nie uzasdniny - no chyba, ze lansem ulicznym (nie mylic z lense
Piękna musi być chwila kupna sprzetu tej firmy w salonie...uczucie chyba to samo co przy zakupie super luksusowego samochodu,a całości dopełnia cała oprawa tego sprzetu pudełeczko i cała reszta
EOS + L i kupa gratów ...
O ile chwila kupna sprzetu jest piekna to jednak szybko mija gdy dowiadujesz sie ze na szklo musisz poczekac kilka miesiecy
mariuszjaniszewski.pl ; packshotstudio.pl
chwila kupna nowego jest przecudowna..... potem tylko okazuje się że po dwóch trzech miesiącach użytkowania sprzęt nie jest już nowy i mocno traci na wartości (choć z poprzednich postów wnioskuję, że po kupnie szkła Leici można go potem odsprzedać z zyskiem 3 tysięcy złotych!!! normalnie kosmiczna ekonomia)
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....