Strona 6 z 26 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 259

Wątek: M9+noctilux vs 5D II +50/1.2L

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

IMO Leica to taki motoryzacyjny Bentley, dobro luksusowe o najwyższej jakości.
    Zdziwiła mnie natomiast wielkość, obiektywy malutkie, za to sama M9 to kawał "kloca". Spodziewałem się czegoś wielkości Pen'a, ale jest znacznie wyższa oraz szersza.

Do Warszawiaków: W C.H Blue City mieści się Leica Store, można obejrzeć a nawet dotknąć :-) Bardzo mila obsługa.

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamiyka Zobacz posta
    Szare karty, tzw.osiemnastki -np.Kodaka, wciąż służą do tego,do czego służyły,czyli ustawiania ekspozycji ,a różne współczesne "digi greye" zasadniczo służą do ustawiania WB... i lepiej nie komplikować "co, mogło być czym,a czym nie jest".
    Wszystkie graye od X-Rite dają równomierną odpowiedź spektralną w całym zakresie widzialnym, więc można na nie łajtbalansować, nowsze są tylko jaśniejsze. W fotografii cyfrowej sens używania jakichkolwiek kart szarych do poprawnego ustawienia ekspozycji jest zaś wogóle mocno dyskusyjny.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamiyka Zobacz posta
    Szare karty, tzw.osiemnastki -np.Kodaka, wciąż służą do tego,do czego służyły,czyli ustawiania ekspozycji ,a różne współczesne "digi greye" zasadniczo służą do ustawiania WB... i lepiej nie komplikować "co, mogło być czym,a czym nie jest".
    Jesli juz ktos zamiast korzystac z histogramu chce to robic tradycyjnie to niech lepiej odswiezy zapasy i kupi karte 13%

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Wszystkie graye od X-Rite dają równomierną odpowiedź spektralną w całym zakresie widzialnym, więc można na nie łajtbalansować, nowsze są tylko jaśniejsze.
    ...przecież nie podważam umięjętności X-Rite'ów

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    W fotografii cyfrowej sens używania jakichkolwiek kart szarych do poprawnego ustawienia ekspozycji jest zaś wogóle mocno dyskusyjny.

Powiedz to światłomierzowi,który w zasadniczej kwestii nie zmienił się od X lat i wciąż potrafi zgłupieć,jak go razi słoneczko w oczy.Jedyną różnicą jest matryca,która zastąpiła materiał halogenowo-srebrowy,przez co można z niej "conieco" wyciągać po niezbyt udanym naświetleniu,ale mama zawsze powtarzała,żeby brudów nie wyciągać :wink:

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    Jesli juz ktos zamiast korzystac z histogramu chce to robic tradycyjnie to niech lepiej odswiezy zapasy i kupi karte 13%
    Histogram?
    Pstryk,luk na histogram,o zdjęcie bee...
    korekta...
    pstryk,luk na histogram,o zdjęcie bee...
    korekta...
    pstryk,luk na histogram ...i tak można robić "martwą naturę "

Dzik zabij mnie,ale nie widziałem szaraczka o 13%-ach,może jakaś słabo sfermentowana jest ta karta,albo prana w vizirze?
    Słyszałem o pomyłce,która popełniona została dawno temu,ale żeby nie mieszać ludziskom w głowach,nie wymieniano jej,a wyskalowano światłomierze pod te 18%...
    Daj linka do tej 13-ki to odświeżę barek ,chociaż póki co wystarcza mi ten badziew:
    http://img265.imageshack.us/img265/7817/img5544y.jpg

mariuszjaniszewski.pl ; packshotstudio.pl

Bywalec Awatar benicjusz
    Miasto
    Warsaw DC

Domyślnie

http://snapsort.com/compare/Canon_EO...II-vs-Leica_M9

wg. nich jako skrzynka - wiem, iz to watek o szklach - M9 odpada w przedbiegach, ale kult Leici trzyma sie dobrze, wielu chce jak Pan Kret od Pogody obwiesic sie M Leicami i fotografowac Madagaskar, to takie oldscoolowe.

Sam posiadam Zorke 4 :P i mialem okazje bawic sie podroznym Trio 35, 50, 90 mm z M6 i tam faktycznie plastyka mnie zabijala tutaj nie widze tej magii

Reasumujac, ja niewidze tej magi tego M obrazka, na kazdym z testowych par mozna znalezc fajniejsze fragmenty w bokeh na korzysc Nox i eL to kwestia bardzo subiektywna.

Cekawe ilu z nas by tak pialo ogladajac spojne kolorystycznie fotki bez podpisu, jakim szlem bylo robione ale chyba nie w tym celu zostal zalozony ow watek.

no ale ja sie nie znam poczatkujacy foto_pstryk jestem
    |CANON FF|

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

To jeden z najdurniejszych testów/porównań jakie widziałem. Poziom panów z onetu.

Bywalec Awatar benicjusz
    Miasto
    Warsaw DC

Domyślnie

oczywiscie, suche dane i to bardzo uogólnione

dla przykladu jak mozna danymi sprowadzic do parteru kazda puszke np. punktujac mozliwosc krecenia filmow czy live view.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    albo "ilosc" szkiel w tym przypadku pewnie tylko oryginalow M-systemowych.
    Ostatnio edytowane przez benicjusz ; 28-09-2010 o 11:12 Powód: Automerged Doublepost
    |CANON FF|

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Dlatego właśnie szkoda wrzucać takie linki. Później ktoś uwierzy jeszcze...

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Ja chyba jakiś nie z tej bajki jestem, ale jakoś nie podoba mi się to, co wyprodukowała Leica z tym niby super obiektywem, a co zostało pokazane na początku tego wątku, ale ja truskawki to cukrem posypuję...
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Strona 6 z 26 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów