a ile wychodzi ?![]()
w Tytule M9+noctilux?
Chętnie się dowiem ile taki zestaw kosztuje![]()
Przecież już było wyżej napisane - ok. 35k.
Sam miałem Nocta kupować, już klikałem kup teraz za 12 k PLN, ale trochę mnie mizerny opis frapował no i ktoś mnie za chwię uprzedził. I widzę w komentarzu, ze zadowolony z transakcji :/ Ech, szukam dalejByle do wiosny.
O obiektywach wiem prawie wszystko
Ja takaze![]()
Wg mnie tego zestawu nie kupuje sie dla lepszej jakosci tylko przede wszystkim dla niesamowitej wygody/mobilnosci przy zachowaniu wartosci technicznych jak w deesie z eLkami. Poza tym jest to zestaw mocno okrojony w mozliwosci rozbudowy optycznej, dlatego nie zadowoli on kazdego fotografa. To albo swietna alternatywa dla ludzi ceniacych jakosc i wygode ale zajmujacych sie przede wszystkim street photo, "spokojnym" fotoreportazem itp. dziedziną fotografii, albo dodatkowy zestaw do posiadanych juz eLek i 5D/deesa.
zycze powodzenia w przemykaniu po ulicach czy bazarach swiata z nie rzucajacym sie w oczy srednim cyfrakiem
do tej pory fakt ze caly podreczny plecak byl wypelniony sprzetem nie przeszkadzal mi, bo wazniejsza byla dla mnie jakosc zdjec, ale juz zawieszenie na szyji takiego D3 spowodowalo ze wielu ujec takich jak bym chcial nie zrobilem,a teraz mam ta szanse
mariuszjaniszewski.pl ; packshotstudio.pl
Dzięki mario. Mamy oto narodziny pro bezlusterkowca. M9 - nowy benchmark i cel do osiągnięcia zarazem dla wszystkich tych, którzy po latach "dorobili się" 5D2 czy D700.
Oczywiście podpisuję się pod tym obiema rękami - mi także D3 z 200/2VR po prostu ciążył... mimo całej miłości do obrazka/plastyki/GO, etc.
Polecam każdemu komu wydaje się, że potrzebuje nowej, droższej zabawki wizyty na nikoncafe - jest tam gościu udzielający się w kilku wątkach, zwróciłem na niego uwagę bo robi fotki sprzętem Nikkor AIS czyli hardcore naszych dziadków
Ostatnio szukałem inspiracji w temacie fiszaj i okazuje się, że i takie coś popełnił Nikon w AIS
Do obecnych marzycieli i/lub przyszłych właścicieli: nie zapominajcie o trudnościach związanych z ustawieniem ostrości (nie piszę o szybkości) w szkłach F1 i szybszych.
Fajnie by było jeszcze chłopaki jakbyśmy zaprzestali dyskusji o kasie, to zawsze kończy się kłótnią, itp a szkoda by było gdyby mario zaprzestał wrzutek.
Sorki za OT.
the silence is deafening
Nie mam powodu nie wrzucac fotek
Tu jest naprawde milo i kulturalnie
To nie optyczne gdzie panuje przeswiadczenie ze kazdy wlasciciel to snob nie potrafiacy robic zdjec
Co do zdjec to mam nadzieje ze w polowie lutego bede mial co pokazac
Wtedy tez bede wiwdzial jak ta puszka sprawdza sie w trudnych warunkach
mariuszjaniszewski.pl ; packshotstudio.pl
Pikczer trafił w sedno.
Różnica jest taka:
Po lewo zestaw 5d + backup + 5 szkiełek, po prawo M9 + backup + 5 szkiełek.
O obiektywach wiem prawie wszystko
To zdjęcie wyraża wszystko :-)
BTW: czy istnieją cyfrowe, pełnoklatkowe alternatywy dla M9? Mam na myśli niewielki aparat, który mógłby pracować z manualną optyką z mocowaniem M. Kiedyś był Epson, ale zdaje się nie był pełnoklatkowy. Aparaty bezlusterkowe NEX, M43, etc. pomińmy.