Strona 15 z 26 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 259

Wątek: M9+noctilux vs 5D II +50/1.2L

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Przepraszam, ze dopiero teraz ale mam tyle na glowie, ze moja fotografia poszla na dalszy plan ;-)
    Oczywiscie jestem nadal chetny aby sprawdzic i porownac deesa + 50L czy 85L II z innymi systemami/szklami. Odezwe sie po Wszystkich Swietych i sie umowimy w Wawie na tesciki, oki?

Domyślnie

Ok
    Nie ma sprawy
    mariuszjaniszewski.pl ; packshotstudio.pl

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Pamietajcie - piszemy teraz o roznicach, ktore TYLKO nielicznym i wytrawnym uzytkownikom sa widzoczne. I tylko oni sa w stanie za taki skok jakosciowy zaplacic 5 razy wiecej
    ...
    Pier.....nie podobne do tego, że niektórzy słyszą zmianę kabla zasilającego w sprzęcie audio

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ciepło lampowych wzmacniaczy... itd.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drfidel Zobacz posta
    Pier.....nie podobne do tego, że niektórzy słyszą zmianę kabla zasilającego w sprzęcie audio
    Hmmm, akurat co do zasilania sprzętu audio, kwestia jest taka, że głuchy słyszącego nie zrozumie.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja różnicy w kablach aucio nie słyszę, ale o dziwo widzę różnicę w obrazku z Noctiluxa.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    audio
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 27-12-2010 o 22:50 Powód: Automerged Doublepost
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Przyznaję, że podoba mi się ten "malarski" bokeh z tej Lejki, ale z praktycznych względów wybrałbym (i wybrałem - nie rozważając jednak M9 jako alternatywy) 5D+50L. Zdecydowanie taniej, z autofokusem, użyteczne wysokie ISO (nie wiem jak jest w M9), ładnie się odszumia. No i jak ktoś zauważył - bałbym się takich ostrych rozmyć na ludziach poza płaszczyzną ostrości.

Leica to dla mnie trochę taka fotograficzna biżuteria - zresztą przypuszczam, że spora grupa klientów kupuje te aparaty wyłącznie ze względów kolekcjonerskich, a nie do faktycznej pracy - co też oczywiście wpływa na i tak astronomiczną cenę tego sprzętu.

Z chęcią jednak przeczytam i obejrzę to porównanie pełnej klatki z Canona i pełnej klatki Lejki z odpowiednimi obiektywami 50 mm.

Uzależniony

Domyślnie

Pikczer - no i gdzie te teściki? Straszniem ciekaw
    Chętnie zobaczę tę powalającą różnicę w normalnych kadrach portretowych a nie na okrągło close-up gałązki, listki i inne wiechcie na minimalnej odległości ostrzenia...

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mario Zobacz posta
    .....oto kilka luznych porownan

M9 +noctilux
    ......
    Przeczytałem jeszcze raz ten wątek i obejrzałem zdjęcia. Rozmycie z tego lejkowego obiektywu mnie męczy. Jedyną zaletą tego luksusowego towaru jest luksus. Jak ktoś lubi biżuterię to dlaczego nie?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    (...) użyteczne wysokie ISO (nie wiem jak jest w M9), ładnie się odszumia. No i jak ktoś zauważył - bałbym się takich ostrych rozmyć na ludziach poza płaszczyzną ostrości.
    Z ISO nie jest tak tragicznie, a ludzie poza GO - proszę bardzo:

M9, 50mm, f=1.0, ISO 1600, 1/125s.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Strona 15 z 26 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów