Leica to Leica. Za analoga Leica także była najdroższym i najbardziej ekskluzywnym towarem a przecież wtedy wszyscy naświetlali na tych samych negatywach i slajdach... Teraz Leica kontynuuje swoją politykę sprzętu drogiego (za drogiego) i naj naj...Popatrzcie sobie na ceny oryginalnych futerałów i toreb Leici - 3-4 razy droższe od japońskiej konkurencji (nota bene wszystko to paskudna chińszczyzna). Branoc.
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
to byla odpwiedz do cichego oczywiscie. oczywiscie polzartem![]()
Pięknie rysuje ten Nocti, do tego fajne, ciepłe barwy. Za to 50L ma miększe rozmycie tła tam gdzie nie ma żadnych punktów świetlnych, i to mi akurat bardziej przypada do gustu, Noctilux ma ostrzejszy bokeh.
FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
APSC + 18-55is | 70-300vc
kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8
No to zdanie jest jak np. "okropnie dziękuję"
Ale wracajac do tematu, gdyz juz zdazylem zachorowac na to ustrojstwoto powiedzcie mi prosze jak to jest z ta odsprzedaza?
Bo wracajac do czasow PRL-u gdzie odbieralo sie samochod, wyjezdzalo nim z fabryki a on nie tyle, ze tracil na wartosci a zyskiwal nawet 100%, to nie chce mi sie wierzyc, iz w dzisiejszych czasach, ktos zaplaci za uzywany obiektyw wiecej niz on jest wart jako nowy na stronie producenta 8) No chyba, ze nie chce mu sie czekac 3 miesiecy
Wytlumaczycie mi ten "swietny" biznes?![]()
Dlaczego? Bokeh może być miękki a może być też "ostry" - chodzi mi o kształt rozmycia.
FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
APSC + 18-55is | 70-300vc
kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8
Takie cuda bywaja na CB![]()
Wielokrotnie wytawiano tu uzywane obiektywy w cenach wyższych, niz w tym samym czasie były "nowki' w sklepach. I równiez znajdowały nabywców. Jest cała masa ludzi, która robi zakupy kierujac sie uczuciem, a nie kalkulacją i trzeźwa oceną. Czego wynikiem jest równiez dyskusja w tym temacie.
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Boom na M9 polaczony z brakiem masowej produkcji zrobil swoje
Wez do reki 60 tys i kup w sklepie 35/1.4 50/1,4 i 50/0.95
Nie kupisz
Nie wazne czy pojdziesz do sklepu w wawie paryzu czy singapurze
Na te szkla ktore wychodza z fabryki czeka kolejka zapisanych
Kilka dni temu steve huff na stronie napisal ze w B&H jest lux 50
10 min pozniej byl post ze juz sprzedany
Jak rok temu kupowalem noctiluxa to na ebayu bylo zawsze ok 10 sztuk na sprzedaz
5latki po 15-17 tys i wxzesniejsze wersje 20 letnie po 10-12 tys
Zobacz co teraz jest
Trafi sie jedna dwie sztuki odpowiednio drozej
Inna sprawa ze te 20 latki pracuja jak nowe
A jeszcze pare lat temu jak mogles kupic nowke bodajze za 2 tys $
mariuszjaniszewski.pl ; packshotstudio.pl