1. To nie ja zaczalem wyzywanie od hipochondrykow (zajrzyj do watku kto) Napisalem posta z prosba o pomoc, to mi zaczeto wypisywac herezje o kontrastach i HDRach. Nawet wtedy nigdzie nikogo nie urazilem. Ale wpadl dinderi i zaczal pouczac w ogole nie zwracajac uwagi o co pytam. Kto kogo tutaj zaczal najezdzac pierwszy, co? Przeczytaj od poczatku z uwaga watek i ocen sprawiedliwie.
2. Moze i nie zdiagnozuje, ale to sie ladnie pisze, ze to i tamto, za malo zdjec daj cos jeszcze. Nawet jesli na podstawie 4 zdjec nie da sie zdiagnozowac problemu, to sie o tym zauwaza, a nie wali teksty ze sie nie znam. Niejaki mateuszkaratysz napisal "Zdjęcia, które pokazałeś są po prostu nieprawidłowo naświetlone - zrypałeś" to ja sie spytam, jak zrypac zdjecie nieba, kiedy czas dobieral automat a migawka sie wyrobila z czasem otwarcia? To odpowiedzi konkretnej nikt mi juz nie chce udzielic, za to watek caly czas sie toczy nie na temat.
3. To teraz Ty przeczytaj ze zrozumieniem watek i sie dowiedz, ze ten test dawno zostal zrobiony. Ile razy mozna powtarzac to samo w krotkim watku?
4. Czy pewnosc, ze piszacy na forum wiedza wiecej ode mnie wynika z ilosci postow na tym forum? Jesli tak, to zgoda. Zauwaz jednak, ze nie wszyscy chca/maja ochote pisac na fora, a ilosc postow wcale nie oznacza wielkiej wiedzy. Nie podwazam, ze przedpiscy nie maja wiedzy, ale z tego watku to zupelnie nie wynika. Zadaje konkretne pytania o ekspozycje, ale dostaje odpowiedzi sa nie na temat. Przy tym wszyscy czuja sie jak obrazone panienki, bo ktos smial miec inne zdanie niz one. Porozmawiaj konkretnie na temat, a nie tworzysz kilobajty nikomu niepotrzebnych uwag.
Widocznie moje pytania sa za malo precyzyjne (albo za trudne tutaj). Przepraszam wszystkich urazonych za niewlasciwy dobor slow i nietrafione wyrazy, nie mialem zamiaru nikogo obrazic. Nie mam i nie mialem tez zamiaru wojowac, ale skoro tak potoczyl sie watek... nikt nie jest bez winy.
A ze sprawa nie jest tak prosta jak sie Wam wydaje i ze inni maja odmienne zdanie, to mozna przesledzic w alternatywnym miejscu, gdzie o to pytam.
bijf961hro9k65gup1ccjnhbf9d62kc4cs@4ax.com na pl.rec.foto.cyfrowa
EOT, watek do zamkniecia.