Pokaż wyniki od 41 do 50 z 70

Wątek: Po tym filmie zrobilem wow

Widok wątkowy

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Zaczął bym od... kupna symulatora. Nawet taki http://www.modelemax.pl/product_info...oducts_id=7918 w zupełności wystarczy. No i.... kurde rok na naukę to trochę mało! :-) Naprawdę. Żeby w miarę bezpiecznie latać to trzeba przerobić całą szkółkę i tu nie ma drogi na skróty. Latanie helikopterem RC jest dużo trudniejsze od latania prawdziwym dużym helikopterem.

Ja bym sobie etap samozwisu (Lama) darował. Szkoda czasu i szkoda kasy. Koszt symulatora w wersji jw. to mniej niż Lama. :-) Wszelkie systemy stabilizacji też są zbędne. Taniej wychodzi "naumieć się na symulatorze". Lama czy inna wersja coaxiala raczej niczego nie nauczy. No może poza nauką adresów sklepów z częściami zamiennymi :-)

Trzeba spędzić na symulatorze jakieś 300-400 godzin i ćwiczyć, ćwiczyć ćwiczyć. Nie nie żartuję. Dopiero potem 450 (T-rex) i kolejne ćwiczenia, ćwiczenia.... liczone w pakietach LiPol w setkach.

Długa droga :-)

Uwaga: Trzeba się zdecydować na Mode 1 albo Mode 2 i tego się trzymać... U nas większość lata tak w stanach w Mode 2 (ja też). Przesiadka na Mode 1 jest trudniejsza niż przejście z Canona na Nikona.

Najtaniej, naprawdę, na początek SYMULATOR.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Ernest_DLRS Zobacz posta
    Dziękować!
    Pytanko jeszcze takie, czy do Lamy da się podczepić ciężar o wadze 170g? (mam GoProHD Hero i chciałbym ją testowo podłączać aby przyjżeć się jak wyglądają moje próby, jak bardzo heli się trzęsie, itd...)
    Podczepić się da - unieść? hmmmmmm.... ok. 100g podnosiła z trudem. Nie sądzę, żeby 170 wydało. Czas będzie i tak ok. 2 minuty lotu.

Odpuść sobie Lamę. Nie ma sensu. :-)
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 30-09-2010 o 14:52 Powód: Automerged Doublepost

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Uprawnienia umieszczania postów