Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Canon 5d Mk1 - back focus

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Kup Nikona [1]
    [1] No dobra, tego systemu ten problem też dotyczy, choć być może w mniejszym stopniu.
    Pogadaj z Żółtymi. Po północy przestają już uprawiać misję przewartościowywania i można się dowiedzieć, że mają podobne problemy

Rozwiązanie jest inne, AF na matrycy (nowe lustrzanki, bezlusterkowce). Ślubniakom, ze względu na dość jednak statyczny charakter większości ważkich scen, rozwiązanie to powinno przypaść do gustu. W tej dziedzinie jest postęp, jak widzę co wyprawiają w dziedzinie AF nowe bezlusterkowce, chylę czoła.
    Entuzjastyczny Neofita

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Myślenice

Domyślnie

No to jestem w kropce... :-? Zastanawia mnie tylko dlaczego 350D, 450D i 40D, którymi robiłem do tej pory zdjęcia nie miały tego problemu. A 5D, nieporównywalnie droższy robi mi takie numery Kalibrować, wymienić na inny, olać to... sam już nie wiem.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez esel Zobacz posta
    No to jestem w kropce... :-? Zastanawia mnie tylko dlaczego 350D, 450D i 40D, którymi robiłem do tej pory zdjęcia nie miały tego problemu. A 5D, nieporównywalnie droższy robi mi takie numery Kalibrować, wymienić na inny, olać to... sam już nie wiem.
    Proste, wyślij do kalibracji body.
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Myślenice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myslidar Zobacz posta
    Proste, wyślij do kalibracji body.
    Tak, tylko z tego co piszecie po przestawieniu będzie OK przy świetle dziennym, z kolei przy świetle żarowym będzie nadal przestrzeliwał. Chyba, że źle zrozumiałem.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Pogadaj z Żółtymi. Po północy przestają już uprawiać misję przewartościowywania i można się dowiedzieć, że mają podobne problemy
    Tak, wiem. Po ostatnich premierach nawet winieta zaczyna się podobać ;-)

Rozwiązanie jest inne, AF na matrycy (nowe lustrzanki, bezlusterkowce). Ślubniakom, ze względu na dość jednak statyczny charakter większości ważkich scen, rozwiązanie to powinno przypaść do gustu. W tej dziedzinie jest postęp, jak widzę co wyprawiają w dziedzinie AF nowe bezlusterkowce, chylę czoła.
    Niestety, nie ma jeszcze bezlusterkowca dla mnie :/
    Olek to mała, szumiąca matryca o dziwacznych proporcjach, a NEX ergonomią i rozmiarami kita urąga idei bezlusterkowców.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Uprawnienia umieszczania postów