7 bardzo ciekawa...
Praga niestety na NIE. Jako zdjęcia pamiątkowe ok, ale na tym koniec. 1 i 3 jakieś niedoostrzone i przekolorowane, 2 nie rozumiem w ogóle.
4 jest ok ale to do działu reportaż.
5 trzeba lekko wyostrzyć i suwak saturation cofnąć.
6 już lepiej.
7, 8 najciekwawsze.
Tryton
--------------------------------------------------------------
5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS
Niestety dokładam się do ogólnej opinii. Rzekłbym nawet zbyt wulgarna kolorystykanawet dla mnie fanatyka pocztówek. Wyjątkiem jest zdj. nr 6, które podoba mi się wielce i nadmiar nasycenia kolorami jest do przyjęcia.
Pzdr.
Tryton, Praga to taki sam dobry temat jak każdy inny. Zawsze można coś ciekawego znaleźć i pokazać. Trzeba się tylko trochę bardziej postarać, żeby nie bylo pocztówkowo jak jacek_73 zauważyłDla milośników architektury to wręcz wymarzone klimaty.
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Ależ ja się z tym zgadzam. Nie krytykowałem fotografowania Pragi, lecz efekt tego fotografowania. Sam tam szalałem i wiem jakie możliwości się kryją w tym mieście, jednocześnie zrozumiałem, że nie jest łatwo zrobić zdjęcie przykuwające wzrok. Wychodziło mi różnie, raz lepiej, raz gorzej. Z resztą też dawałem Pragę tu na galerii.
Tryton
--------------------------------------------------------------
5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS
Dla mnie zdjęcie 6 rządzi!! Piękne.
Dużo w nim PSa?
Odgrzewam kotleta.
Najlepsze jest to, że jak zwykle teraz bym to trochę inaczej obrobił(zazwyczaj tak mam jak widzę swoje poprzednie wrzuty) i aż tak by nie jarało w oczy. Z czasem i percepcja się zmienia i obróbka wyrabia, byleby tylko kadry szły w dobrą stronę, reszta jakoś się wyklaruje.
@AMMarshall Ciężko mi stwierdzić gdzie jest granica dużo/mało. Z tego co pamiętam tam były tylko globalnie ruszane suwaki przy wywoływaniu RAW.
Ostatnio edytowane przez Kanghoy ; 23-05-2011 o 14:58
google - Dawid Miarka / profil > odwiedź stronę domową :P.
Kolory trochę nierealne, dużo PS, ale mi się osobiście nawet podoba. Ale zgadzam się, jak na Pragę, to mało tam jest tej Pragi, charakterystycznych budynków czy ulic.
1 i 2 Dziwne to niebo - ciemne z lewej strony.
3 i 7 Winieta - czy celowa nie wiem ale mi nie pasuje.
Ogólnie kolorystyka, myślę że więcej umiaru w obróbce.
Pozdrawiam i walcz dalej. Czekam na kolejne fotki:-D
EOSik + C 18-135, S 10-20, filterki Marumi, Sunpak i Velbon do podparcia:-D