jak w tytule - szukam sklepu, hurtowni, serwisu - gdzie można by kupić części - chodzi mi konkretnie o mocowanie banetowe EF obie części (tzn tę z obiektywu i z body)
jak w tytule - szukam sklepu, hurtowni, serwisu - gdzie można by kupić części - chodzi mi konkretnie o mocowanie banetowe EF obie części (tzn tę z obiektywu i z body)
zapewne musiałbyś się przejechać na bazar do JP lub HK...
spróbuj napisać zapytanie na Żytnią, jak się obudzą z zimowego snu to pewnie odpiszą...
a mozę już serwisu na żytniej nie będzie?![]()
PS. na sklep z tego typu rzeczami nie ma co liczyć...
jedynie odzyskanie z jakiś starych zepsutych aparatów, obiektywów...
Zamieszczone przez mario1275
Możesz o tym zapomnieć. Poszukaj lepiej na allegro uszkodzonego body, obiektywu. Jedyna (tania) szansa na dostanie czegoś takiego.
To forum jest beznadziejne
Pozostaje polowanie na Allegro.
Witam Konkurenta
Mieszek M42->EOS?
Może połączymy siły, wymienimy doświadczenia?
ja dopiero zaczynam szukać - ale chyba faktycznie jedyny sposób to kupić uszkodzone body i obiektyw - tylko, że ci w serwisach gdiześ muszą te części kupować, no nie?? RaV22 - może przeszedł byś się do serwisu i osobiście pogadał - bo ja próbowałem per mail ale tylko oficjalne odpowiedzi - może osobiście by się z nimi dogadało - chociaż skąd oni biorą części?? Ja próbowałem z nimi:
ul. Żurawia 32/34 (wejście od ul. Parkingowej)
00-515 Warszawa
Czynne: 10:00 – 18:00
od poniedziałku do piątku
a co do współpracy to nie ma sprawywidziałem kiedyś jeszcze nie posiadając eos`a zdjęcia czegoś takiego - gość w dodatku połączył wiązką przewodów odpowiednie styki więc automatyka obiektywu działała po prostu rewelacja
jak udało by się załatwić takie części po hurtowych cenach to można by na tym jeszcze zarobić![]()
Na razie przerobiłem stary 28-80 na mocowanie do mieszka z potwierdzeniem ostrości. DZIAŁA!(choć czasem wyskoczy ERROR 99). Teraz to inna bajka. Nie trzeba się wpatrywać w tą ciemną dziurę i wierzyć w ostrość
.
Minusem jest konieczność ostrzenia na pełnej dziurze i przymykania przed zdjęciem.
Ostatnio edytowane przez RaV22 ; 22-11-2005 o 20:23
Przejściówka wygląda tak