Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 44

Wątek: TAMRON 70-300 f/4-5.6 SP Di VC USD - pierwsza potyczka

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie TAMRON 70-300 f/4-5.6 SP Di VC USD - pierwsza potyczka

Stara zasada mówi - nie kupuj nowości!!! A mnie coś podkusiło i kupiłem nową konstrukcję TAMRON 70-300 f/4-5.6 SP Di VC USD. Jeszcze do mnie obiektyw nie dojechał jak dodzwonił się dystrybutor z "serdeczną prośbą" aby odesłać mu co rychlej ten słoik bo mają akcję serwisową z wymianą softu. Zatem ostrzegam miłą gawiedź - wstrzymajcie się z zakupem tego obiektywu coby się nie naciąć jako i mnie to spotrkało :-?:-( i co tam jeszcze...

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Jak rozumiem - odesłać na koszt firmy?

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Jak rozumiem - odesłać na koszt firmy?
    Tak, UPS-em na ich koszt, ale to lekko wkurzające jest... Gorzej, że kobitka nie potrafiła wprost i jasno odpowiedzieć, kiedy obiektyw do mnie wróci. Przebąkuje coś o 1-2 tygodniach

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maxpawel Zobacz posta
    Tak, UPS-em na ich koszt, ale to lekko wkurzające jest... Gorzej, że kobitka nie potrafiła wprost i jasno odpowiedzieć, kiedy obiektyw do mnie wróci. Przebąkuje coś o 1-2 tygodniach
    Myslę, że to raczej trzeba rozpatrywać w pozytywnych kategoriach. Błąd moze sie zdarzyć każdemu. To, ze sami sie zglaszają i chcą naprawić, to tylko dobrze swiadczy.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No tak, ale najpierw miałem 1DMkIII teraz Tamron...

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

Po mojemu to płakać można by gdybyś dostał obiektyw i radź sobie sam. Skoro uruchamiają akcję serwisową to raczej wymiana softu nie będzie trwała zbyt długo bo wszystko będą mieli na stanie.
    No i 2 argument - to szkło kosztowało 1650 zł a nie jak 1dIII (tu canon pojechał jak dla mnie po całości patrząc na cenę puchy).

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja tak nazbyt to pretensji nie mam do nich. Póki co zachowują się o.k. Starają się w każdym razie, szybko skontaktowali się ze mną.
    Anegdota... Zapytałem jak rozpoznają mój obiektyw skoro robią akcję, czy może dać kopię faktury. A ona odpowiada, że spokojnie, bo póki co to w Polsce sprzedano... 2 takie obiektywy. No kurde - zmieściłem się "na pudle" (nie "na pudelku" - jak twierdzą złośliwcy)

Mam tylko nadzieję, że szybko go dostanę na powrót w moje łapki, bo kilka fot, które zrobiłem trochę mnie zaskoczyły. Zwłaszcza wydajność stabilizacji. Myślę, że spokojnie zastąpi w mojej szklarni 100-400L.

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

A może to nie żaden problem z softem, tylko
    Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Nie jest dostępny jeszcze. Na sprzedaż obiektywów jest embargo, którego w/w sklep nie uszanował.
    i teraz próbują jakoś z tego wybrnąć.

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Sklep dostał tak jak i ja egzemplarz testowy z zaleceniem, by go póki co nie sprzedawać. Jest to pierwsza, próbna partia i nie wiadomo, czy seria produkcyjna będzie miała to samo oprogramowanie.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maxpawel Zobacz posta
    Mam tylko nadzieję, że szybko go dostanę na powrót w moje łapki, bo kilka fot, które zrobiłem trochę mnie zaskoczyły. Zwłaszcza wydajność stabilizacji. Myślę, że spokojnie zastąpi w mojej szklarni 100-400L.
    Wedle poprzedzających postów należy się obawiać, że obiektyw będzie miał podmieniony soft na gorszy aby nie był konkurencją dla droższego modelu Tamrona który być może się pojawi Skoro byłeś zadowolony to trzeba było nie odsyłać, jest taka zasada że jak coś działa to się tego nie poprawia. A jak okaże się po jakimś czasie, że coś nie działa to dopiero wtedy w ramach gwarancji odesłać. No ale jak to mówią mądry Polak... Pytanie jeszcze kiedy obiektyw dostaniesz z powrotem bo równie dobrze mogą to być 2-3 tygodnie jak i 2-3 miesiące.

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów