Jedynie update Camera RAW poprzez Update Menagera z Adobe...
Jest jeszcze jeden aspekt który moze byc pomocny, to sRAW-y... póki co wszystkie jakie sprawdzałem. Ale głowy nie dam sobie uciąc ze na RAW-ach tego nie ma.
Jedynie update Camera RAW poprzez Update Menagera z Adobe...
Jest jeszcze jeden aspekt który moze byc pomocny, to sRAW-y... póki co wszystkie jakie sprawdzałem. Ale głowy nie dam sobie uciąc ze na RAW-ach tego nie ma.
5D Mk II - C17-40 4 L / C EF 24-70 mm F2.8 L / C EF 70-200 F2.8 L / V Sherpa 600 / Lowepro CompuTrekker AW
Panasonic DMC-LS80 / 2 x 2 GB SD
Criodesign.pl - Crio Art Design
łeee... to zassaj poprzednia wersje ACRa i podmień ręcznie. Może nowa wersja coś kasztani... tym bardziej że jak widać ufraw radzi sobie z tym normalnie.
Jeśli tak jest to na dniach pewnie wyjdzie poprawka jakaś...
Z takim traktowaniem sRAW jak pamiętam faktycznie któraś wersja ACRa miała problem i objawy były podobne. Czyżby wielki ComeBack tego buga...?Jest jeszcze jeden aspekt który moze byc pomocny, to sRAW-y... póki co wszystkie jakie sprawdzałem. Ale głowy nie dam sobie uciąc ze na RAW-ach tego nie ma.
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Panowie.... ewidentnie sRAW1 ( RAW i sRAW2 OK )
Czyli to norma ? czy cisnąc puszką o scianę ?![]()
5D Mk II - C17-40 4 L / C EF 24-70 mm F2.8 L / C EF 70-200 F2.8 L / V Sherpa 600 / Lowepro CompuTrekker AW
Hmm... to co wrzucałeś to RAW pełny w takim razie?
Ale... jeszcze coś. Która wersję firmware masz w puszce?
Pytam bo:
"Version 1.0.7 improvements:
If the recording format is set to sRAW1, vertical banding noise may become visible depending on the camera settings, subject, and background. The firmware improves and mitigates this phenomenon"
Więc cośtam wspominają o podobnych objawach więc puszki z niskim firmware na to chorowały.
RAW który wrzucałem to sRAW1 właśnie
Wersja to 2.0.7
U mnie w LR2.6 jest tak: