Witam,
Dopiero teraz przeczytałem wszystkie posty. I tak fakt od dwóch lat kupuje 5D przyznaje się . Ale do rzeczy mając 400D porobiłem jużtrochęróznych zdjeć i dziś wiem, że najbardziej interesują mnie portrety ewentualnie śluby.
Dziś chętnie kupił był 5D Mark II ale jest dość drogi dlatego jak pierwsze lustro FF padł mi na myśl 5D, który nadal zachwyca swoim obrazkiem i kolorami.
Co do punktu w którym chce kupićaparat to fotoit w Warszawie. Niewiem dokładnie ile ma zrobionych zdjęć ale faktycznie jest lekko wytarny na sankach a tak twierdzi sprzedawca, że korpus jest w bardzo dobrym stanie. Na jego oko body powinno mieć do 40 tyś klapnieć, czy to dużo jak na 5D tego nie wiem. Ja w swoim 400D mam już 30Tys i daje radę ale niestety zużycie body powoli już wychodzi szczególnie w miejscu gdzie siętrzyma go ręką.
Fotoit daje gwarancje na 3 miesiące na sprzęt i 7 dni na sprawdzenie , gdzie mozna oddać aparat gdyby miał jakąś wadę.
Czy takie warunki gwarancji są dla was wystarcząjce aby brać taki aparat 5D? Oczywiście bez potwierdzenia serwisu o ilości zdjęć nie kupię go.
Tak jak mówię czas mnie nie ciśnie ale troszkę zasmuciłem się tym, że poprzedni kolega szukał szukał i okazuje się, że perełek nie ma tak więc trochę trudno jest znaleźć dobre 5D.