Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678
Pokaż wyniki od 71 do 78 z 78

Wątek: Czy warto w używkę iść?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ja nie używam wynalazków typu AI Servo i może dlatego jestem zadowolony z AF w 5D. Po prostu na One Shot kiedy widzę dobry moment wciskam do połowy i po złapaniu ostrości natychmiast do końca. Trwa to wszystko ułamek sekundy bo śledząc obiekt kilkakrotnie wciskam do połowy więc ostrość mam mniej więcej cały czas złapaną a co za tym idzie AF dużo się nie nakręci. W sumie sam robię takie AI Servo tyle że to ja o wszystkim decyduję a nie programiści Canona i jakoś mi to wychodzi.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Po prostu zamiast kazać AF przewidywać gdzie będzie obiekt (AI Servo) jednoznacznie wskazują mu palcem (dosłownie i w przenośni ) gdzie obiekt aktualnie się znajduje.
    Ostatnio edytowane przez Przemek_PC ; 27-09-2010 o 10:47 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu
    Miasto
    warszafka

Domyślnie

temat jest o tym czy warto kupować używane więc dorzucę swoje 3 grosze. Jak kogoś stać na nowe stratę po wyjęciu z pudełka kilkuset złotych to warto kupić nowe. Dla całej reszty ciułaczy nowe to najgorsze co może być. Raz kupiłem coś nowego - 400d. Po roku warte było nawet nie połowę ceny zakupu. Nowość kosztuje i zawsze jest pytanie co za to oferuje. Znajomi pytają mnie czy warto kupić 550d a ja namawiam ich na 450d albo używaną 500d bo następcy niewiele wnoszą poza obniżką cen poprzedników. Co jeszcze... nie stać mnie na zakup całego sprzętu, który mam a czasem lubię sobie potestować. Pisałem parę razy do kolegów z forum czy można się przy piwie spotkać i pomacać 35L, 1d jakieś, 135L i co ... tacy pomocnie,że chcieli 100-200 za dzień pożyczenia. W takiej chwili zacząłem kupować używki,nawet jak stracę te 100-200 PLN to przynajmniej wiem,że się wybawiłem i sprzęt był mój. Podsumowując bezpieczniej nowe, lepiej, więcej taniej używane.

Początki nałogu Awatar sylwester Samluk
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ta rozmowa znowu spadła na jakieś cuda o AF. Rany kto ma pieniądze kupuje 5D mark I i dwa, ja kupuje 50D i basta. Zdjęcia z 400D nie były takie złe oczywiście brakowało mi ładnego ISO 1600 i dobrze wiem, ze 5D I i 5D2 te iso jest ładniejsze ale przepraszam wydać 5000zł wiecej na 5D2 mark tylko dlatego że ma FF to jest lekka przesada.

Znalazłem siekawe oferty na 5D mark I z małym przebiegiem ale cena 4700zł za używkę to też nie tak mało pieniędzy.

Stwierdzam, że puki co uczę się na bardziej pfrofesjonalnym aparacie natomiast będę sięstarał by kolejny aparat był FF może 5D mark 2 stanieje za 2 lata tak jak liedyś5D mark I pamiętam cęcę za nówkę 4600zł.

Z drugiej strony strony muszę ćwiczyć i ćwiczyć.

Dla mnie ważne jest by cieszyć się fotografią . Zawsze sobie powtarzałem po 400D tylko FF ale niestety jak policzysz wszystko, posłuchasz żony jak ci marudzi o przyszłosci co jeszcze trzeba kupić spojrzysz na dwójkę dzieci, które są niekończoncym wydatkiem, to niestety 5D mark 2 bardzo szybko zniknął mi z horyzontu mojego wzroku. Muszę przyznać iż dawno chciałem kupićsobie 40D lub 50D ale wtedy wybierałem szkiełka raz w roku kupiłem nowe szkło wreszcie nadszedł czas na puszkę i wybrałem 50D- myślę, że jeszcze przyjdzie czas kiedy kupię FF. Łezka leci mi czasami jak pomyślę o 5D I czy 5D mark II ale z drugiej strony jak popatrzę na swoje fotki ile mam do nauli to ten 5D mark 2 pogniewał by sięna mnie za zbyt amatorskie fotki Tak więc staram sięzrozumieć na co mnie stać znam swoje słabosci oraz mocne strony. Jeszcze raz dziękuję i wciąż powtarzam puszka to nie wszystko, ważne jest kto trzyma tą puszkę i co potrafi przekazaćza pomocą zdjęcia komuś innemu.

Pozdrawiam

p.s nie czepiajcie się o tego AF w 5D przecież wystarczy popatrzec na nasze fotki na forum i widać, że 5D daje radę nie istostne ile zdjęć zrobiłeś nim by dostarczyćna forum udane zdjęcie ważne, że je masz i jesteś z niego dumny.

pozdrawiam
    |5D Mark I| |50D+BG-E2N| |400D+BG-E3| |Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM| |Canon EF 28mm f/1.8| |Canon EF 85mm f/1.8|
    |Canon EF 70-200mm f/4 L USM| |Canon Speedlite 430 EX II|Knight TR-332 E-TTL Trigger

Bywalec Awatar korben
    Miasto
    świdnik

Domyślnie

Witam, wszystkich sledzę watek, kiedyś posiadałem k200d i zmieniłem na 50d, ze względu na af i nie żałuję mogę spokojnie łapać ostrość w gorszych warunkach,pewnie jak kupię szkło z 2.8 to mi ciśnienie skoczy
    pozdro dla wszystkich
    50D+szkło

Coś już napisał Awatar ska
    Miasto
    Lubin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez liquidsound Zobacz posta
    To tyle. Posta tego dedykuje wszystkim tym ktorzy dalej sobie wmawiaja, ze crop jest ok.
    To zależy do czego potrzebny ci aparat. Ja planuje zasiadki czyt fotografie przyrodniczą i dla mnie crop jest jak najbardziej potrzebny do zbliżeń i z miare stranych cenowo obiektywów.

Bywalec Awatar korben
    Miasto
    świdnik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sylwester Samluk Zobacz posta
    Witam

Mam takie zapytanie do Was, otóż do tej pory używałem 400D a teraz chciałbym kupić 50D nowy + grip lub używany 5D MarkI z przebiegiem 40 tyś za 3700zł. Wiem, że będe robić zdjęcia portretowe, czasami ślubne, sesje plenerowe.

Doradzcie warto ryzykować na %D zalety Cropa i FF zanam tego wyjasniać mi nie trzeba.

Chodzi mi czy warto zaryzykować w używany sprzęt?
    Powiem Ci tak, jak masz kasę kupuj 5-tkę,ja wybrałem 50d bo kasy nie miałem i było innej opcji (oczywiście z 50d jestem happy),ale 5-tke brałbym w ciemno i głowy sobie nie zawracał,uzbieram(aj) szklarnię pod ff i pewnie też zmienię ale już pewnie na 5dmkII, pewnie będzie w takiej sytuacji jak teraz jest stara 5.
    Mam na razie kliszaka i stałkę 50-tkę i jestem szczęsliwym posiadaczem FF:-D ale to nie jest to nośnik,obróbka
    Mozliwości zakupu są duże,a co liczy się w foto, koncowa papierowa odbitka którą weźmiesz do ręki, której efekt tak Ci się spodoba że będziesz chciał się nią pochwalić całemu światu, a to przecież będzie tylko normalne zdjęcie z cyfry ff:-D
    pozdrawiam wszystkich

Świat ogolnie idzie w lepsze,trend będzie że ff będzie dla mas:-D
    50D+szkło

Początki nałogu Awatar sylwester Samluk
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Witam

No i mam!! 50D z gripem. Ładuje baterie a potem jakieś zdjęcia przykładowe wrzucę z iso 1600 i 3200.

Pozdrawiam
    Sylwek
    |5D Mark I| |50D+BG-E2N| |400D+BG-E3| |Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM| |Canon EF 28mm f/1.8| |Canon EF 85mm f/1.8|
    |Canon EF 70-200mm f/4 L USM| |Canon Speedlite 430 EX II|Knight TR-332 E-TTL Trigger

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sylwester Samluk Zobacz posta
    No i mam!!
    No to gratuluję :-D
    Sam pamiętam moment jak stałem się posiadaczem swojej 50-tki, a jak kupiłem grip????

Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678

Uprawnienia umieszczania postów