Ta rozmowa znowu spadła na jakieś cuda o AF. Rany kto ma pieniądze kupuje 5D mark I i dwa, ja kupuje 50D i basta. Zdjęcia z 400D nie były takie złe oczywiście brakowało mi ładnego ISO 1600 i dobrze wiem, ze 5D I i 5D2 te iso jest ładniejsze ale przepraszam wydać 5000zł wiecej na 5D2 mark tylko dlatego że ma FF to jest lekka przesada.

Znalazłem siekawe oferty na 5D mark I z małym przebiegiem ale cena 4700zł za używkę to też nie tak mało pieniędzy.

Stwierdzam, że puki co uczę się na bardziej pfrofesjonalnym aparacie natomiast będę sięstarał by kolejny aparat był FF może 5D mark 2 stanieje za 2 lata tak jak liedyś5D mark I pamiętam cęcę za nówkę 4600zł.

Z drugiej strony strony muszę ćwiczyć i ćwiczyć.

Dla mnie ważne jest by cieszyć się fotografią . Zawsze sobie powtarzałem po 400D tylko FF ale niestety jak policzysz wszystko, posłuchasz żony jak ci marudzi o przyszłosci co jeszcze trzeba kupić spojrzysz na dwójkę dzieci, które są niekończoncym wydatkiem, to niestety 5D mark 2 bardzo szybko zniknął mi z horyzontu mojego wzroku. Muszę przyznać iż dawno chciałem kupićsobie 40D lub 50D ale wtedy wybierałem szkiełka raz w roku kupiłem nowe szkło wreszcie nadszedł czas na puszkę i wybrałem 50D- myślę, że jeszcze przyjdzie czas kiedy kupię FF. Łezka leci mi czasami jak pomyślę o 5D I czy 5D mark II ale z drugiej strony jak popatrzę na swoje fotki ile mam do nauli to ten 5D mark 2 pogniewał by sięna mnie za zbyt amatorskie fotki Tak więc staram sięzrozumieć na co mnie stać znam swoje słabosci oraz mocne strony. Jeszcze raz dziękuję i wciąż powtarzam puszka to nie wszystko, ważne jest kto trzyma tą puszkę i co potrafi przekazaćza pomocą zdjęcia komuś innemu.

Pozdrawiam

p.s nie czepiajcie się o tego AF w 5D przecież wystarczy popatrzec na nasze fotki na forum i widać, że 5D daje radę nie istostne ile zdjęć zrobiłeś nim by dostarczyćna forum udane zdjęcie ważne, że je masz i jesteś z niego dumny.

pozdrawiam