Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 78

Wątek: Czy warto w używkę iść?

Uzależniony Awatar Pawel_G
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Dobra już dość zachwalania 5D bo ja zamierzam niedługo kupić drugiego i jak tak dalej pójdzie to mi wszystkie oferty sprzątniecie sprzed nosa

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez model Zobacz posta
    Bierz 5D. Twoje szkła dostaną "kopa" na pełnej klatce. Skoro czas Cię nie nagli, to spokojnie poszukaj puszki w dobrym stanie, pojedź obejrzeć osobiście i na pewno coś znajdziesz. Ważne żeby nie szukać niby okazji za super małą kasę.
    Właśnie dokładnie o to chodzi. W przypadku puchy 5D okazją nie jest najnizsza cena, tylko mozliwie mały przbieg i bardzo dobry stan techniczny
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez liquidsound Zobacz posta
    Zeby zasiac wiekszy dylemat to ja napisze tylko tyle: przez jakies 4 lata oklamywalem sam siebie, ze nie ma az takiej duzej roznicy w obrazku miedzy cropem a FF. Calkiem przypadkiem zdecydowalem sie kupic 5D i teraz zaluje wszystkich okazji do zdjec jakie robilem cropem. Porownanie 50tki na cropie i 85tki z 5D nie ma sensu. Nie potrafie powiedziec dlaczego i zapewne wielu innych posiadaczy tez nie, ale 5D ma to "cos" i nie chodzi tu nawet o sama plastyke, ale te zdjecia po prostu wychodza niesamowicie ladnie!! Jesli dobrze naswietli sie fote to nawet w rawach nie za bardzo jest co krecic bo sa swietne.

To tyle. Posta tego dedykuje wszystkim tym ktorzy dalej sobie wmawiaja, ze crop jest ok.
    dokładnie tak jest

robiąc wesele na 2 body (50d + 5dmk2) po zgraniu materiału przeżegnałem się lewą ręką ... obrazek jest nieporównywalny, pół roku temu 50d było dla mnie wszystkim, teraz pójdzie pod młotek aby dołożyć kilka złociszy do drugiego FF :wink:
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    odpowiadając na pytanie w temacie: WARTO :-D
    kupowałem na ebay'u sztuki ze stanów i zza Odry (20d/30d/40d) - nigdy nie trafiłem na zajechaną sztukę, szkiełka też były zgodne z opisem.
    z allegro, hmmmmm .... szczerze ? bałbym się ... zwłaszcza od niektórych "perełek" np. z okolic Kielc
    Ostatnio edytowane przez dr Dundersztyc ; 22-09-2010 o 12:25 Powód: Automerged Doublepost

B.B
    Guest

Domyślnie

Na początek chciałbym się przywitać, jestem tutaj nowy.
    Miałem podobny dylemat, bałem się strasznie używki 2-3 miesiące szukałem puszki w dobrym stanie (używanęj). Znalazłem, umówiłem się na odbiór osobisty, popatrzyłem, potestowałęm, ponegocjowałem. Wszystko ok nie żałuję, za body zapłaciłem 40% ceny sklepowej (plus karty, aku, filtry). Właściciel zapewniał o przebiegu +/- 9k po sprawdzeniu w domu okazało się 12k+ ale to nie robi różnicy. Więcej kasy zostało mi na dobre szkło, które planuję już kupić nowe.
    Pozdrawiam

Początki nałogu Awatar sylwester Samluk
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Witam

Przeliczyłem budżet i na dzień dzisiejszy mogę kupić tak:

50D+Grip+bateria

lub samo body 7D czyli inwestycja w nowszy aparat i lepszy AF.

Czy mozecie mi podpowiedzieć czy lepiej kupić właśnie sprawdzonego 50D z gripem i baterią i mieć taki zestaw.

Czy lepiej kupić nowszą puszkę 7D bez tych dodatków? Być może z czasem je dokupic.
    |5D Mark I| |50D+BG-E2N| |400D+BG-E3| |Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM| |Canon EF 28mm f/1.8| |Canon EF 85mm f/1.8|
    |Canon EF 70-200mm f/4 L USM| |Canon Speedlite 430 EX II|Knight TR-332 E-TTL Trigger

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sylwester Samluk Zobacz posta
    Witam

Przeliczyłem budżet i na dzień dzisiejszy mogę kupić tak:

50D+Grip+bateria

lub samo body 7D czyli inwestycja w nowszy aparat i lepszy AF.

Czy mozecie mi podpowiedzieć czy lepiej kupić właśnie sprawdzonego 50D z gripem i baterią i mieć taki zestaw.

Czy lepiej kupić nowszą puszkę 7D bez tych dodatków? Być może z czasem je dokupic.
    Kup nowszą puszkę biorąc pod uwagę szkiełka jakie już masz. Dodatki z czasem dokupisz.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Początki nałogu Awatar GoomeX
    Miasto
    Poland - Poznań

Domyślnie

Miałem podobny dylemat. Wybrałem 50D ze względu na kompatybilność w moim przypadku z poprzednią puszką, tj. grip, bp511.
    7D miałem okazję pstrykać i jakoś nie trafia do mnie (autosugestia, cena, 'dziwny' jak dla mnie AF), może też kwestia przyzwyczajenia do starego 9pkt. AFu z 20/30/5D... nie wiem.
    Ważną kwestią była/jest obecna cena puszek + post na forum o 7D (musisz poszperać bo nie pamiętam kto, ale ktoś ostatnio pisał) że na 7D podobno napadało mu kilka kropel wody. Aparat umarł a Żytnia odmówiła naprawy... To też o czymś świadczy, wykluczając że ten ktoś miał akurat pecha... Jaki był finał tej historii też warto sprawdzić, ja wyboru dokonałem dlatego przestałem się 7D interesować! Cokolwiek kupisz i tak będziesz zadowolony, więc życzę dobrego wyboru i eleganckich pstryków

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wybiore 50D z gripem i baterią będę zadowolony reszte zainwestuje w książki i kursy fotograficzne
    |5D Mark I| |50D+BG-E2N| |400D+BG-E3| |Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM| |Canon EF 28mm f/1.8| |Canon EF 85mm f/1.8|
    |Canon EF 70-200mm f/4 L USM| |Canon Speedlite 430 EX II|Knight TR-332 E-TTL Trigger

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Dokładnie tak zrób, kup 50D bo na fotach nie zauważysz praktycznie różnicy. Zakup 7D miałby ewentualnie sens gdybyś robił filmy, a tak nie ma sensu.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dobra, klamka zapadła zamówiłem 50D z gripem i baterią. Będę zadowolony. Moze kiedyś zbiorę na FF, teraz cieszę siez tego na co zarobiłem i już.

Dziękuję wszystkim za dobre rady, każda z nich nie dała mi po nocach spać. Zdecydowałem tak, gdyż na to pozwala mi budżet.

Pozdrawiam

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów