Dobra już dość zachwalania 5D bo ja zamierzam niedługo kupić drugiego i jak tak dalej pójdzie to mi wszystkie oferty sprzątniecie sprzed nosa![]()
Dobra już dość zachwalania 5D bo ja zamierzam niedługo kupić drugiego i jak tak dalej pójdzie to mi wszystkie oferty sprzątniecie sprzed nosa![]()
dokładnie tak jest
robiąc wesele na 2 body (50d + 5dmk2) po zgraniu materiału przeżegnałem się lewą ręką ... obrazek jest nieporównywalny, pół roku temu 50d było dla mnie wszystkim, teraz pójdzie pod młotek aby dołożyć kilka złociszy do drugiego FF :wink:
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
odpowiadając na pytanie w temacie: WARTO :-D
kupowałem na ebay'u sztuki ze stanów i zza Odry (20d/30d/40d) - nigdy nie trafiłem na zajechaną sztukę, szkiełka też były zgodne z opisem.
z allegro, hmmmmm .... szczerze ? bałbym się ... zwłaszcza od niektórych "perełek" np. z okolic Kielc![]()
Ostatnio edytowane przez dr Dundersztyc ; 22-09-2010 o 12:25 Powód: Automerged Doublepost
Na początek chciałbym się przywitać, jestem tutaj nowy.
Miałem podobny dylemat, bałem się strasznie używki 2-3 miesiące szukałem puszki w dobrym stanie (używanęj). Znalazłem, umówiłem się na odbiór osobisty, popatrzyłem, potestowałęm, ponegocjowałem. Wszystko oknie żałuję, za body zapłaciłem 40% ceny sklepowej (plus karty, aku, filtry). Właściciel zapewniał o przebiegu +/- 9k po sprawdzeniu w domu okazało się 12k+ ale to nie robi różnicy. Więcej kasy zostało mi na dobre szkło, które planuję już kupić nowe.
Pozdrawiam
Witam
Przeliczyłem budżet i na dzień dzisiejszy mogę kupić tak:
50D+Grip+bateria
lub samo body 7D czyli inwestycja w nowszy aparat i lepszy AF.
Czy mozecie mi podpowiedzieć czy lepiej kupić właśnie sprawdzonego 50D z gripem i baterią i mieć taki zestaw.
Czy lepiej kupić nowszą puszkę 7D bez tych dodatków? Być może z czasem je dokupic.
|5D Mark I| |50D+BG-E2N| |400D+BG-E3| |Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM| |Canon EF 28mm f/1.8| |Canon EF 85mm f/1.8|
|Canon EF 70-200mm f/4 L USM| |Canon Speedlite 430 EX II|Knight TR-332 E-TTL Trigger
Miałem podobny dylemat. Wybrałem 50D ze względu na kompatybilność w moim przypadku z poprzednią puszką, tj. grip, bp511.
7D miałem okazję pstrykać i jakoś nie trafia do mnie (autosugestia, cena, 'dziwny' jak dla mnie AF), może też kwestia przyzwyczajenia do starego 9pkt. AFu z 20/30/5D... nie wiem.
Ważną kwestią była/jest obecna cena puszek + post na forum o 7D (musisz poszperać bo nie pamiętam kto, ale ktoś ostatnio pisał) że na 7D podobno napadało mu kilka kropel wody. Aparat umarł a Żytnia odmówiła naprawy... To też o czymś świadczy, wykluczając że ten ktoś miał akurat pecha...Jaki był finał tej historii też warto sprawdzić, ja wyboru dokonałem dlatego przestałem się 7D interesować! Cokolwiek kupisz i tak będziesz zadowolony, więc życzę dobrego wyboru i eleganckich pstryków
![]()
Wybiore 50D z gripem i baterią będę zadowolony reszte zainwestuje w książki i kursy fotograficzne![]()
|5D Mark I| |50D+BG-E2N| |400D+BG-E3| |Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM| |Canon EF 28mm f/1.8| |Canon EF 85mm f/1.8|
|Canon EF 70-200mm f/4 L USM| |Canon Speedlite 430 EX II|Knight TR-332 E-TTL Trigger
Dokładnie tak zrób, kup 50D bo na fotach nie zauważysz praktycznie różnicy. Zakup 7D miałby ewentualnie sens gdybyś robił filmy, a tak nie ma sensu.
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Dobra, klamka zapadła zamówiłem 50D z gripem i baterią. Będę zadowolony. Moze kiedyś zbiorę na FF, teraz cieszę siez tego na co zarobiłem i już.
Dziękuję wszystkim za dobre rady, każda z nich nie dała mi po nocach spać. Zdecydowałem tak, gdyż na to pozwala mi budżet.
Pozdrawiam