Strona 8 z 57 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 564

Wątek: [test] TAMRON 70-300 USD VC f/4-5.6

Domyślnie

Witam,
    ktoś tu na forum powiedział - ze dobra fotografia = dobra szklarnia.Przecież nikt nikomu nie każe kupować tak drogich obiektywów z drugiej strony jak ktoś kupuje lustrzankę to wie ze to drogi sport ja dziś się przekonałem ze potrzebuje tele. Więc teraz bedzie Hamletowe pytanie - ten tamron czy Lka F4, inwestycje w szkło jest na lata, body można sobie zmieniać co roku Pozdrawiam wszystkich
    Rafał

Początki nałogu

Domyślnie

no tutaj masz 100mm wiecej + stabilizacje i to duzy argument jak dla mnie tyle że światło gorsze
    W fotografii najważniejszy jest pomysł, dobre światło i jeszcze raz pieniądze.

Domyślnie

"światło gorsze" - ale spróbuj to realnie zdefiniować, masz Lk'e z F4 z samym USM, robisz zdjecie z ISO 800 ogniskowa 200 czas 1/125 (przykładowo) teraz dajesz tamrona tak samo ISO 800 ogniskowa 200 F juz 5,6 ale masz stabilizację więc jaki czas uda Ci się zastosować?czy w tym wypadku "światło" to jest taka wielka różnica?niech mnie ktoś to łopatologicznie wytłumaczy

Początki nałogu Awatar WiatruMistrz
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Jako szkło spacerowe tami miażdzy elę, masę fotek się traci zapomniając spojrzeć na czas naświetlania a wielu nie idzie zrobić np. z braku podpory bo 200mm na aps-c to 320mm czyli czas 1/320 sek. wg. teorii. Rajdy itd. można robić w dzień na F/5.6 bez problemu a wieczorem F4 bez is na nic nie pozwala.
    Chcesz focić siatkę czy kosza w "ciemnych" halach to masz szkła typu C200mm 2.8 czy nawet C85/1.8 lub wszelakie stałki makro.
    Bardzo się cieszę że jest takie ostre stabilizowane szkło na rynku z usm'em napewno kupię je jak uzbieram kasę.
    Panasonic FZ1000 *** Canon G3X *** Canon 500D
    Było:C350D|C20D|C50D/C5D/CPro1/G1X m2
    http://rafalfoto.y0.pl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Pokasowałem PM bo mi się skrzynka zapchała. Szkłieł mam sztuk jeden, pewnie jutro się sprzeda.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Bywalec Awatar benicjusz
    Miasto
    Warsaw DC

Domyślnie

Cichy, fajno gdybyś zrobił porównanie optyczne z C 70-200/4 L bez IS, dla mnie to byłby konkurent dla tego Tamrona.

Może jeszcze fotki obiektywu przy odpowiednio 70/150/200/300 mm ciekawi mnie ile się wysuwa tubus.
    |CANON FF|

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez \_Rafał_/ Zobacz posta
    "światło gorsze" - ale spróbuj to realnie zdefiniować, masz Lk'e z F4 z samym USM, robisz zdjecie z ISO 800 ogniskowa 200 czas 1/125 (przykładowo) teraz dajesz tamrona tak samo ISO 800 ogniskowa 200 F juz 5,6 ale masz stabilizację więc jaki czas uda Ci się zastosować?czy w tym wypadku "światło" to jest taka wielka różnica?niech mnie ktoś to łopatologicznie wytłumaczy
    światło w sensie GO w tym wypadku tylko
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ja się zastanawiam pomiędzy Lką 2.8 a tym tamronem :]
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    bo w cenie 70-200 2.8 jest ten tamron + 200 stałka
    Ostatnio edytowane przez madc0w ; 10-10-2010 o 22:18 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Ja bym chętnie zobaczył porównywalne fotki z tego Tamrona i EF 70-300IS USM, bo cenowo to ta sama rodzina, a określenie, że tami miażdży canona jakoś mnie nie przekonuje, od czasu gdy porównałem kolegi 70-200 2,8 L na przysłonie 5,6 z moim 70-300IS USM na tej samej przysłonie...
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mc_iek Zobacz posta
    Ja bym chętnie zobaczył porównywalne fotki z tego Tamrona i EF 70-300IS USM, bo cenowo to ta sama rodzina, a określenie, że tami miażdży canona jakoś mnie nie przekonuje, od czasu gdy porównałem kolegi 70-200 2,8 L na przysłonie 5,6 z moim 70-300IS USM na tej samej przysłonie...
    a na 2.8 porównałeś?

Coś już napisał
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    I to jak był najprawdopodobniej powód, dla którego cofnęli obiektywy do wymiany softu. Obiektyw Tamrona nie może być rozpoznawany jako jakikolwiek Canon. Ktoś to musiał przeoczyć.
    Kiedy następna dostawa - bo jak rozumiem ta jedna sztuka się już sprzedała?
    5D III, 7D, C24-105 IS L, C100/2.8 L IS, C50.1.8, C70-300 L IS,, 550 i 580, różne M42. Zawodowo IT - sieci kompuetrowe.

Strona 8 z 57 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów