Czy ktoś z użytkowników tego szkła ma jakis pomysł na mocowanie statywowe. Chodzi mi o takie, które mógłbym przymocowac do szkła. Bo jak sie okazało to jednak troche nim giba na statywie jak jest przymocowany do puszki![]()
Czy ktoś z użytkowników tego szkła ma jakis pomysł na mocowanie statywowe. Chodzi mi o takie, które mógłbym przymocowac do szkła. Bo jak sie okazało to jednak troche nim giba na statywie jak jest przymocowany do puszki![]()
Pytanie podstawowe - w którym miejscu byś chciał taką obejmę umocować w tym obiektywie???
Pozdrówka!
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."
Gdybym to wiedział to bym nie pytał![]()
Myslałem, że może ktoś ma patent jakiś na to.
Ewentulenie można by objąć w miejscu gdzie jest skala odeległości, tak by ją zasłonić, wydaje mi się, że mogloby być znacząco lępiej niż tylko statyw-body, tylko jakii ewentulenie pierścień by pasował?
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."
A co masz za statyw Bangi? Bo wydaje mi się, że to problem mało stabilnego statywu... Też tak miałem na taniej Hamie Star 61, więc się pozbyłem dziadostwa :-)
Czasami jedynym wyjściem jest wyjście na piwo
6D+40D jakieś szkła i jakieś lampy
Triopo.
Statyw tez może tu mieć swój udział, oczywiście mam tego świadomość, ale nie zmienia to faktu, że gdby przesunąć punkt mocowania na obiektyw byłoby zdecydowanie stabilniej w tym przypadku. Nie chcę inwestować w statywy z górnej półki, bo tego nie potrzebuje, przy tandemie body + T 17-50 lub C 50 nie ma żadnych problemów, ale czasem (rzadko) lubię podpiąć 70-300 i niektore zdjęcia wyszły poruszone.
Przepraszam za niepotrzebny post i z góry dziękuje za odpowiedź, sprawdziłem jeszcze raz i faktycznie tylko trzeba było z sprawdzić który to nr. i ot tyle, za pierwszym razem nie pomyślałem.
Dzięki
hej, zastanawiam się intensywnie nad tym szkiełkiem, ale brak mocowania, to rzeczywiście problem. Znalazłem w sieci coś takiego:
Re: tripod collar adapter for Nikon 70-300 VR?: Nikon SLR Lens Talk Forum: Digital Photography Review
w krzaki można to zabrać, ale na sesję z modelkami?
![]()
Modelki będą musiał zrozumieć, a przynajmniej postarać się zrozumiećPomysł ciekawy i można by go rozwijać, jednak w dalszym ciągu pozostanie problem z pionowymi kadrami.
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis