Strona 26 z 57 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 564

Wątek: [test] TAMRON 70-300 USD VC f/4-5.6

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

MZ powinno się zabronić na CB reklamy dla handlującym sprzętem.
    Do tego typu uwag jest wątek w dziale admninistracyjnymhttp://www.canon-board.info/showthread.php?t=71943

a wątek 'TAMRON 70-300 USD VC f/4-5.6" jest dla innych treści :

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta
    cena tego szkła jest podejrzanie niska w porównaniu np. z innymi ob. Tamrona.
    Gdzie jest haczyk? Może właśnie w jakosci wykonanania.
    Czy musi on byc? Skoro jest niska i wszyscy chwalą to stosunej jakośc do ceny jest b. dobry
    Nie ma sensu szukania dziury w całym, bo zawsze ktoś może powiedziec że jest kiepskie bo cos tam...:P
    Im wiecej modeli szkieł, tym wiecej dylematów, opini, porównan i własnych zdań
    Wracając do tematu... Po przeczytaniu całego wątku, zabraniu informacji użytkowników nie tylko tutaj pomyślałem sobie, że chce mieć takie szkiełko i niedługo sobie sprezentuje. Dla mnie, osoby zajmującej sie fotografia amatorsko i od niedawna jest to i tak niezły sprzęt:P:P:P
    Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

cena tego szkła jest podejrzanie niska w porównaniu np. z innymi ob. Tamrona.
    Gdzie jest haczyk? Może właśnie w jakosci wykonanania.
    Napisz do dystrybutora Tamrona na Polskę, aby podnieśli cenę tego obiektywu, bo to skandal.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

MC,
    nie żartuj. Cena jest b. OK. Sam się przymierzam do tego szkiełka po (bezbolesnym) rozstaniu z 70-200/4L. Pewnie ta cena bierze się stąd, że ob. jest składany w Chinach (przynajmniej taki egz. miałem w ręku).

Początki nałogu

Domyślnie

MC,
    nie żartuj. Cena jest b. OK. Sam się przymierzam do tego szkiełka po (bezbolesnym) rozstaniu z 70-200/4L. Pewnie ta cena bierze się stąd, że ob. jest składany w Chinach (przynajmniej taki egz. miałem w ręku).
    co ci nie pasowało w 70-200 f/4? bo ja się szykuję do tego szkła tylko, że ze stabilizacją i właśnie rozważam też tego tamrona. Pierwszy raz widze jednak, żeby ktoś przechodził z L-ki na inny obiektyw tamrona. chyba, że ci o zakres chodzi?
    70D, C. EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, C. EF 50mm f/1,8 STM, C. 100mm 2.8L Macro IS USM, C. EF 70-200mm f/4 L IS USM, C. Speedlite 430EX II, Velbon sherpa 600R, Marumi Super DHG

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Pisałem o tym wiele razy na tym forum.
    Mam Sigmę 70-300 APO, ale zachciało mi się Lki. Przez rok miałem oba szkła i fociłem nimi na zmianę. Kiedyś zacząłem się bawić w porównywanie fotek i okazało się, że na 200 mm Sigma rozwala tę Lke (pełna dziura). Pokazywałem efekty wytrawnym znawcom tematu i potwierdzili m. spostrzeżenia: albo słaba Lka, albo za dobra Sigma (którą wszyscy uważają za mydlaną). Na innych zakresach S. i L. wypadaly podobnie (najlepsza jakość była u obu na ok. 135 mm). To, co mnie wkurzało najbardziej to mydlane zdjęcia L z bliskiej odlegości (potwierdzili to także inni użytkownicy).
    Myśle, że L to głównie pancerne wykonanie (jak w Tokinie), szybkość, af i chyba niewiele wiecej.
    Na pewno nie kupie już niczego z czerwonym paskiem, uraz pozostał.

Początki nałogu Awatar Bogdan56_Ch
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Pisałem o tym wiele razy na tym forum.
    Mam Sigmę 70-300 APO, ale zachciało mi się Lki. Przez rok miałem oba szkła i fociłem nimi na zmianę. Kiedyś zacząłem się bawić w porównywanie fotek i okazało się, że na 200 mm Sigma rozwala tę Lke (pełna dziura). Pokazywałem efekty wytrawnym znawcom tematu i potwierdzili m. spostrzeżenia: albo słaba Lka, albo za dobra Sigma (którą wszyscy uważają za mydlaną). Na innych zakresach S. i L. wypadaly podobnie (najlepsza jakość była u obu na ok. 135 mm). To, co mnie wkurzało najbardziej to mydlane zdjęcia L z bliskiej odlegości (potwierdzili to także inni użytkownicy).
    Myśle, że L to głównie pancerne wykonanie (jak w Tokinie), szybkość, af i chyba niewiele wiecej.
    Na pewno nie kupie już niczego z czerwonym paskiem, uraz pozostał.
    Po prostu miałeś pecha i kupiłeś obiektyw z wadą. Nie ma firmy ani modelu obiektywu w którym nie znajdzie się jakiś bubel. Od czego jest jednak gwarancja? Moje Lki są bez zarzutu, tak z bliska jak i z daleka pracują i dają obraz jak powinny i pojedyncze krytyczne uwagi nie odwiodą mnie od ich zakupów.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Jesli to był bubel, to nie powinien sie znaleźć w sprzedaży. Sklep chciąl wysłać na Żytnią - odmówiłem, bo to nie kwestia kalibracji.
    Był taki wątek na forum optycznych; ponoć ten model tak ma.
    Lke oddałem do komisu, by być fair wobec nast. właściciela. On wypożyczył, sprawdził i kupił (za śwetna cenę). Gdymym nie miał tej Sigmy, to bym pewnie nie narzekał.

Uzależniony Awatar szambonur
    Miasto
    za siedmioma górami...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Po jakim okresie użytkowania?
    od stycznia tego roku....

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

...czyli trwałościowo szału nie zrobił:-( Ciekawe czy to sporadyczny przypadek, może efekt 'złego traktowania' czy ten typ tak ma
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Strona 26 z 57 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów