Strona 54 z 57 PierwszyPierwszy ... 4445253545556 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 531 do 540 z 564

Wątek: [test] TAMRON 70-300 USD VC f/4-5.6

Bywalec Awatar fancik
    Miasto
    warszawa

Domyślnie Odp: [test] TAMRON 70-300 USD VC f/4-5.6

witam
    Męczyłem się pół roku z Sigmą 70-300 APO , ale po zmianie na tego Tamrona nareszcie jest Ok
    Wybierałem z dwóch sztuk ,ale nie było dużych różnic .
    Przetestowałem w zeszłym roku ma AIR show w Radomiu ....są nawet fotki na tym forum i jest ok.
    Jedyny minus to waga mojego zestawu razem z gripem trochę już waży,ale da się wytrzymać.
    Co do jakości to na razie nie widzę oznak na minus może dlatego że obiektyw o takiej ogniskowej jest mniej używany .
    Jak chcesz pewniej kupić to wszyscy polecają sprzedawcę FOTO-NEGATYW na Alledrogo tylko trzeba trochę więcej zapłacić.
    Sumując ... obiektyw bardzo dobry , a jak się popatrzy na stosunek ceny do jakości to jeszcze lepiej....
    Oczywiście zawsze może sie trafić gorsza sztuka , ale to i u Canona też bywa.
    pozdrawiam Wojtek....
    Myśl i oceniaj sprawiedliwie....
    Canon 50 D/ 15-85/3.5-5.6......50/1.8 STM...Tamron 70-300VC USD i trochę różnych dodatków,które czasem się przydają.

Bywalec Awatar PRZEMOLO79
    Miasto
    Stg

Cytat Zamieszczone przez josephcom Zobacz posta
    No i przebrnąłem cały wątek minęły ponad 3 lata od momentu założenia go. Nie wyczytałem aby w tym czasie wiele awarii w tym obiektywie wystąpiło. Zamierzam go kupić i zastanawiam się na ile powtarzalne są egzemplarze. Niestety na dzień dzisiejszy nie mam możliwości wybrania sobie jednego z kilku. Raczej jest dostępny na zamówienie i przysyłają jedną sztukę. Więc pytanie jak wyżej. Czy kupując go dostaliście jedną sztukę i była ok czy raczej wybieraliście z kilku odsyłaliście aby tą ostrą trafić. Następne pytanie jak z jego trwałością po latach użytkowania, wszystko działa bez zarzutu czy pojawiają się jakieś drobne problemy?
    zamów w sklepie internetowym możesz zwrócić w ciągu 10 dni bez podania przyczyny, też się bałem przed zakupem o ich powtarzalność ale z tego co widzę są w miarę powtarzalne sprawdzałem 2 i były praktycznie jednakowe kupiłem ten o parę złotych tańszy :-) jestem zadowolony solidne szkło

Początki nałogu Awatar Sezamek
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

No to od wczoraj stałem się posiadaczem w/w szkła i muszę przyznać, że porównując go z 28-135 Canona oba @135mm to Tamron jest nieco ostrzejszy, ale może dlatego że ogniskowa 135mm przypada mniej więcej w połowie przedziału a w Canonie to długi koniec. Stabilizacja Tamrona zjada na śniadanie tą z Canona - jak pisano wyżej dosłownie zamraża obraz. Szybkość wydaje mi się podobna, oba silniki ostrzą szybko i precyzyjnie. Co zauważyłem to fakt iż AF w Tamronie wydaje dziwny dźwięk jakby skrzypienie kiedy obraca się ring z kurzem w środku. Niemniej jestem bardzo pozytywnie zaskoczony
    FF + trzydziestka piątka

Początki nałogu Awatar tomphoto
    Miasto
    51°45'23 19°25'49

Cytat Zamieszczone przez Sezamek Zobacz posta
    No to od wczoraj stałem się posiadaczem w/w szkła i muszę przyznać, że porównując go z 28-135 Canona oba @135mm to Tamron jest nieco ostrzejszy, ale może dlatego że ogniskowa 135mm przypada mniej więcej w połowie przedziału a w Canonie to długi koniec. Stabilizacja Tamrona zjada na śniadanie tą z Canona - jak pisano wyżej dosłownie zamraża obraz. Szybkość wydaje mi się podobna, oba silniki ostrzą szybko i precyzyjnie. Co zauważyłem to fakt iż AF w Tamronie wydaje dziwny dźwięk jakby skrzypienie kiedy obraca się ring z kurzem w środku. Niemniej jestem bardzo pozytywnie zaskoczony

Zabierz to szkło w teren, dopiero cie zaskoczy. W stopce masz link i kilka fotografii tym szkłem
    http://www.tomphoto.pl Fotografujcie, jeżeli sprawia wam to radość.

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Ja w pierwszym egzemplarzu miałem problem ze stabilizacją - obraz skakał w wizjerze. Odesłałem do sprzedawcy i za jego pośrednictwem nie bawili się w naprawę tylko wymienili na nowy.

Miasto
    Ostrów Wielkopolski

To od czasu do czasu mój Canon 28-135 tak ma, ze obrazem trzęsie stabilizacja ale to nie przeszkadza zbytnio. W Tamronie narazie nie zauważyłem nic niepokojącego.
    FF + trzydziestka piątka

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

U mnie tak było praktycznie od początku. Prawdopodobnie nabawił się tego w transporcie, bo przed wysyłką był sprawdzany.

Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Mam do Was prośbę, może mi ktoś na pw wysłać oznaczenie oryginalnej osłony przeciwsłonecznej do tego Tamrona?
    FF + trzydziestka piątka

Coś już napisał

No i zamówiłem przez internet, cena 1299zł przesyłka UPS w cenie. Mam parę dni na sprawdzenie jako że sprzedaż na odległość. O ile będzie coś nie halo można odstąpić od umowy. Zwrócić można w każdym Media Markt, więc praktycznie zero kosztów gdyby coś z tym egzemplarzem było nie tak. Mam nadzieje że trafi do mnie ostra sztuka

Bywalec Awatar PRZEMOLO79
    Miasto
    Stg

Cytat Zamieszczone przez josephcom Zobacz posta
    No i zamówiłem przez internet, cena 1299zł przesyłka UPS w cenie. Mam parę dni na sprawdzenie jako że sprzedaż na odległość. O ile będzie coś nie halo można odstąpić od umowy. Zwrócić można w każdym Media Markt, więc praktycznie zero kosztów gdyby coś z tym egzemplarzem było nie tak. Mam nadzieje że trafi do mnie ostra sztuka
    są powtarzalne sprawdzałem 2 :-) numer serii 15... ponoć zaczynające się od 00.... i 0..... były nierówne i miały pewne kłopoty wieku dziecięcego które już chyba poprawiono :-)

Strona 54 z 57 PierwszyPierwszy ... 4445253545556 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów