Strona 31 z 57 PierwszyPierwszy ... 21293031323341 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 564

Wątek: [test] TAMRON 70-300 USD VC f/4-5.6

takisefotograf
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rysz Zobacz posta
    ...
    Sprzedałbym Canona, kupił Tamrona i miałbym jeszcze na lampę lub 85/1,8.
    tak samo pomyslałem jak kompletowałem szklarnię do 5d.
    Zamiast jednego 70-200/4 is mam T.70-300VC i C.85/1,8 -jakośc optyczna porównywalna,a zakres i możliwości tego zestawu zdecydowanie większe.
    Jedyne co mnie troche irytuje w Tamronie to przełącznik AF/MF który pracuje za lekko i często przy wyciąganiu z plecaka "sam się przełącza"

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Co do ostrosci - to zalezy na jakich powiekszeniach oigladasz, co do stabilizacji - to zalezy co rozumiesz przez "podobna"
    patrzę na cropy 100% i nie widzę wielkich różnic.. troszkę traci na 300mm, ale jak dla mnie i tak rewelka. A co do stabilizacji to nie mam wątpliwości, że jest lepsza od canona.
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
    patrzę na cropy 100% i nie widzę wielkich różnic.. troszkę traci na 300mm, ale jak dla mnie i tak rewelka.
    Canon jest wyraznie ostrzejszy, nawet po podpieciu TCx1,4, to czy roznice sa "wielkie" to kwestia tolerancji

A co do stabilizacji to nie mam wątpliwości, że jest lepsza od canona.
    IMO stabilizacja canona na pewno nie jest gorsza, przeciwnie - wydaje mi sie lepsza.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

dołączam się do grona obalaczy mitu elek (zakładamy klub "ubogich frustratów")

jak słyszę zwrot pt. "nietrafiony egzemlaprz", szlag mnie trafia (zresztą przerobiłem to własnej skórze).
    a pancernosć?
    czy np. Tokiny (albo Heliosy) nie są pancerne?
    a stare Olki OM?

Domyślnie

Miałeś kolego w ogóle tego Tamrona w rękach?
    Cieszę się dość sympatycznym przywilejem czegoś w rodzaju możliwości weekendowego wypożyczenia każdego obiektywu, znajdującego się w ofercie lokalnego salonu Komputronika.

Z tym tamronem było podobnie, gdy tylko pojawił się w sprzedaży. Zabrałem go na koncert oraz mecz szczypiorniaka. Nie wypadł w sumie źle, ale wcale też nie imponująco. Stąd moje zdziwienie. Co prawda, rzeczywiście, ze względu na jego aktualną cenę i możliwości, jest to obiektyw jak najbardziej wart zainteresowania, pośród wyboru między nim, a np. C70-300 czy C55-250.

Ale w żaden sposób nie potrafię znależć jakichś znaczących atutów, które zmusiłyby mnie do pozbycia się C70-200/4IS na rzecz T70-300VC. To nie ta klasa obiektywów.

Ty napisałeś," coś za coś", ja bym to ujął raczej " każdemu wg potrzeb". Po prostu, najwidoczniej możliwości tego tamrona zupełnie Ci wystarczają. Mnie jakoś nie chcą.:wink:
    "C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”

Pełne uzależnienie

Domyślnie

możliwość w ułamku sekundy przejścia z 70 na 300mm jest nie do przecenienia
    Po podpieciu TCx1,4 canon rzeczywiscie staje sie wolniejszy od tamrona.

/cytat wycięto/

Czy nie jest to proba obejscia pierwszej z glownych zasad gieldy CB
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 21-11-2011 o 09:28

Uzależniony Awatar szambonur
    Miasto
    za siedmioma górami...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VomitroN Zobacz posta
    ..., ja bym to ujął raczej " każdemu wg potrzeb". Po prostu, najwidoczniej możliwości tego tamrona zupełnie Ci wystarczają. Mnie jakoś nie chcą.:wink:
    Obiektyw jest mały, lekki i poręczny... w góry idealny... do sportu się nie sprawdzi a tym bardziej na hali... no chyba że to będą mistrzostwa w szachach tradycyjnych...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szambonur Zobacz posta
    Obiektyw jest mały, lekki i poręczny... w góry idealny... do sportu się nie sprawdzi a tym bardziej na hali... no chyba że to będą mistrzostwa w szachach tradycyjnych...
    Porownywanie go z 70-200/4L IS ma chyba sredni sens. Mozna go porownywac z 70-300IS USM lub z 70-300L IS USM, bo jak potrzeba 300mm, to sa IMHO sensowniejsze opcje.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Dostałem dzisiaj obiektyw po naprawie i niespodzianka. Zapinam do puszki VC aktywne, parę klapnięć jedno po drugim wszystko w porządku nie zacina się ale foty jakieś takie mydlane. Patrze dokładniej przełącznik jest w pozycji MF daję na AF i niespodzianka AF nie działa. Po wciśnięciu spustu do połowy obiektyw zaczyna ostrzyć nagle gubi się i i lata po całej skali w jedną i drugą stronę. Ładna niespodzianka od serwisu. Miał ktoś takie problemy z AF?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stanfot Zobacz posta
    Dostałem dzisiaj obiektyw po naprawie i niespodzianka./.../ Ładna niespodzianka od serwisu. Miał ktoś takie problemy z AF?
    Czy ten serwis to Foto-Technika

Strona 31 z 57 PierwszyPierwszy ... 21293031323341 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów