szkło już w sprzedaży?
szkło już w sprzedaży?
W fotografii najważniejszy jest pomysł, dobre światło i jeszcze raz pieniądze.
Tak, np. tu.
450D | Sigma 18-50
drogo...
Cichy na pmkę mi nie odpisałeś :]
Witam,
ktoś tu na forum powiedział - ze dobra fotografia = dobra szklarnia.Przecież nikt nikomu nie każe kupować tak drogich obiektywówz drugiej strony jak ktoś kupuje lustrzankę to wie ze to drogi sport
ja dziś się przekonałem ze potrzebuje tele. Więc teraz bedzie Hamletowe pytanie - ten tamron czy Lka F4, inwestycje w szkło jest na lata, body można sobie zmieniać co roku
Pozdrawiam wszystkich
Rafał
Jako szkło spacerowe tami miażdzy elę, masę fotek się traci zapomniając spojrzeć na czas naświetlania a wielu nie idzie zrobić np. z braku podpory bo 200mm na aps-c to 320mm czyli czas 1/320 sek. wg. teorii. Rajdy itd. można robić w dzień na F/5.6 bez problemu a wieczorem F4 bez is na nic nie pozwala.
Chcesz focić siatkę czy kosza w "ciemnych" halach to masz szkła typu C200mm 2.8 czy nawet C85/1.8 lub wszelakie stałki makro.
Bardzo się cieszę że jest takie ostre stabilizowane szkło na rynku z usm'em napewno kupię je jak uzbieram kasę.
Panasonic FZ1000 *** Canon G3X *** Canon 500D
Było:C350D|C20D|C50D/C5D/CPro1/G1X m2
http://rafalfoto.y0.pl
no tutaj masz 100mm wiecej + stabilizacje i to duzy argument jak dla mnietyle że światło gorsze
"światło gorsze" - ale spróbuj to realnie zdefiniować, masz Lk'e z F4 z samym USM, robisz zdjecie z ISO 800 ogniskowa 200 czas 1/125 (przykładowo) teraz dajesz tamrona tak samo ISO 800 ogniskowa 200 F juz 5,6 ale masz stabilizację więc jaki czas uda Ci się zastosować?czy w tym wypadku "światło" to jest taka wielka różnica?niech mnie ktoś to łopatologicznie wytłumaczy![]()
Ostatnio edytowane przez madc0w ; 10-10-2010 o 22:18 Powód: Automerged Doublepost