Sam już nie wiem, czy go kupić. Widać, że ładnie rysuje i też dobrze wypada w testach. "Cichy" doradź czy warto kupować Tamrona 70-200/2.8 do D800, czy wystarczy ten 70-300 zwłaszcza, że na długiej ogniskowej robię mało sportowej fotografii/
Sam już nie wiem, czy go kupić. Widać, że ładnie rysuje i też dobrze wypada w testach. "Cichy" doradź czy warto kupować Tamrona 70-200/2.8 do D800, czy wystarczy ten 70-300 zwłaszcza, że na długiej ogniskowej robię mało sportowej fotografii/
Fioletowy kwiatek
No jest dylemat. Jesli do profi portretów i reportażu nie sportowego to 70-200, do bardziej amatorskich zastosowań 70-300.
O obiektywach wiem prawie wszystko
Mam prośbę do posiadaczy T 70-300 VC USD, czy moglibyście opisac jak Wam działa VC. Mam to szkło i dotychczas nie miałem zastrzeżeń, ale po wczorajszym wyjeździe na pokazy lotnicze nabrałem pewnych wątpliwości.
Generalnie przy fotografowaniu normalnych scen VC u mnie działa tak, że słychać w szkiełku takie jakby pocieranie (co jakiś czas) i obraz zamraża się, jak przekadrowuję z wciśniętym spustem do połowy to obraz nie "przepływa" (jak to było np. w C 55-250) tylko "przeskakuje" i znowu się zamraża.
Czy tak ma być? Przepraszam, za być może infantylne pytanie, ale chcę porównać z Wami![]()
Właśnie sprawdziłem, przy spuście do połowy obraz normalnie pływa, nic nie przeskakuje. Pocierania nie słychać, słychać lekki szum.
O obiektywach wiem prawie wszystko
Wczoraj na pokazach miałem wrażenie, jakby momentami VC nie działała dobrze, szczególnie przy szybkich akcjach i teraz nie wiem czy to kwestia wydolności VC, na myśliwcach była bardzo syzbka akcja, a przygtoowywyałem się właściwie, tzn. śledziłem obiekt już wcześniej by ją "rozbujać".
A czy może być tak, że VC działa gorzej jezli focę obiekt, który jest nade mną lub pod dużym kątem?
Potestowałem jeszcze w domu na spokojnie i jest raczej OK. Pocieranie o którym pisałem jest tyllko na początku ja rusza VC, a potem jest bardzo słabo słyszalny szum.
Ponawiam pytanie czy VC działa gorzej jeżli focę obiekt, który jest nade mną lub pod dużym kątem?
Mam te szkło i stabilizacja w nim to mistrzostwo świata, mam wrażenie że zatrzymuje się czas.. ale generalnie jestem bardzo zadowolony z niego![]()
czyli tamron w przedziale 70-200 ma f4 co oznacza że tanim kosztem mamy 70-200 4L IS a 300mm to gratis z f5.6![]()
Regulamin pkt 8.
Tami ma f4 do 100mm, a nie 200mm.