Niestety, nie mam takiej możliwości (tj. ani jednej, ani drugiej).
pzdr.
I.
Niestety, nie mam takiej możliwości (tj. ani jednej, ani drugiej).
pzdr.
I.
Odświeżę nieco temat, jak że przymierzam się do zakupu tego szkiełka w celach głównie focenia samolotów. Obecnie mam C 55-250 i brakuje mi jednak tych mm oraz stabilizacja jednak trochę słaba.
Chciałem zapytać użytkowników tego szkła o:
1. współpracę z 550d
2. jak się szkło sprawdza w spottingu?
3. czy to prawda, że z biegiem czasu szkło traci na jakości (na jednym z for lotniczych znalazłem taka opinię), przypuszczam, że chodzi o ogólne zużycie
Najfajniej by było by wypowiedział się ktoś, kto ma 550d lub równie upakowana matrycę i zrobił upgrade z C 55-250
Doradźcie jeszcze proszę na co zwrócić uwagę przy testowaniu w sklepie? W sumie na forum za dużo na ten temat nie ma. Wiem jak zrobić "test" AF, luzy, wykonanie, itp. Czy mydło rozumiem, że podgląd na 100% w puszcze, a jak się da komputer?
Naprawdę nic nikt w temacie??? :-(:-(:-(
U mnie jest tak:
minusy:
-duże problemy z trafieniem przy fotkach z większej odległości i przy małym kontraście obiektu (np. ptak, liść itp)
- "losowość" af z tendencją do ff na 70 mm
- dużo nietrafień af, lub zbyt wolno startująca stabilizacja (często robię zdjęcia serią)
- ob. jest b. delikatny, trzeba z nim b. uważać, jego niska cena daje do myślenia (nie jest to szkło "na lata")
-łapie flary pod światło (nie używam ogromnej osłony, może ona trochę pomaga)
plusy:
- jeśli trafi, daje rewelacyjną ostrość (nawet pełna dziura), kolory, kontrast
- dość szybki, cichy
- stabilizacja sprawdza się b. dobrze (trzeba dać jej chwilę)
- najlepsze osiągi to szkło ma w okolicach 100-150; 200 jest też niezłe, a 300mmm, po lekkim przymknięciu lepsze niż mogłem przypuszczać
Miałem kłopoty z tym szkłem, chciałem oddać, ale odpuściłem. W tej cenie naprawdę przyzwoity słoik, trzeba wziąć nawias jego minusy, robić foty i tyle.
Nie wiem, na ile m. egzemplarz jest "reprezentatywny" dla tej konstrukcji, słyszałem o sporym rozrzucie jakościowym.
Używam go z 60D.
Fociłem nim dużo koncertów, spisał się całkiem nieźle.
Zostaje ze mną.
Też się nad nim zastanawiam, też do fruwajców i też na 550D. Wiem że jest na forum spotter (pewnie kojarzysz) jeden człowiek, który posiada to szkło i widziałem u niego dużo świetnych fot. Tyle że on robi głównie pasażery i tam prędkości są niewielkie, nie trzeba mieć super AF itd... Ja nastawiam się raczej na palniki.
Oprócz samolotów robiłbym nim wyjazdy w egzotykę i tu już myślę było by sweet.
FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
APSC + 18-55is | 70-300vc
kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8
Nie kojarze który :-(
Czytałem też gdzieś że nr seryjne szkła mają znaczenie i by nie kupować tych zaczynających się od 00 czy jakoś tak, ale nie wiem czy to prawda. Słyszał ktoś coś?
Eeee... nie strasz ;-)
Mam szkło zaczynające się od 00 ale nic niepokojącego nie zauważyłem (odpukać).
Czy do tego Tamrona da się podpiąć jakieś extendery, np. Kenko 1.4? Jak z AF?
FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
APSC + 18-55is | 70-300vc
kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8
Ja tam nawet mam zaczynające się na A005 Made in China i jest po ponad roku użytkowania mechanicznie i optycznie sprawne;-)
Wczoraj robiłem nim masę w Lublinie i jak widać daje radę.
C40D
iso 250-400
czasy 1/250-800
f 7.1-8.0
AI Servo + środkowy punkt AF
VC on
https://picasaweb.google.com/Prazony...25052012Lublin
C40D, T17-50/2.8VC, T70-300/4-5.6USD/VC, Marumi DHG SLP, Metz 58AF2, BC700, Kata3N1-30
photo of dried tomatoes
Lublin - 1/3 życia tam spędziłem
Widać, że daje radę.
Po pośledzeniu kilku for i tego wątku konkluzja jest wg mnie taka, podobnie jest zresztą jak z T 17-50, że trzeba jednak wybierać z kilku i testować przed zakupem lub kupić u Kolegi na C.![]()