Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Wątek: Konfiguracja E-TTL + lampy manualne

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    system niestety nie jest zbytnio inteligenty, nie wie ile jest lamp i jakie przedblyski mierzy, jesli jakas lampa swieci na biale tlo to aparat uwaza ze jest wystarczajaco jasno i lampy swiecoce na glowny temat blyskaja za slabo,
    Masakra... to jest rzeczywiście bezużyteczne...

zasadniczo jak chcesz korzystac z E-TTL to polecam uzywanie go dla jednej lampy ktora swieci na glowny temat a reszta lamp juz w manualu i kontrujace a przede wszystkim te swiecace na tlo,
    Czyli tak jak Szwayko. Pytanie na grzyba mi wtedy cały ten pomiar. Sensowniej wrzucić full manual na wszystkich lampach, strzelić próbnie, skorygować wg histogramu (na lampach, czasem, przysłoną). Ustawienia błysku samotnej lampy E-TTLowej są nijak bowiem nieprzystające do sytuacji świetlnej w czasie naświetlania matrycy.

Myślałem o czymś bardziej dynamicznym niż błyskanie studyjne w stałych warunkach oświetleniowych (rozproszenie doświetlających lamp manualnych i dynamiczny reportaż z aparatem i E-TTLową lampą na sankach). Już wiem, że jajco z automatyki, chyba że jak proponujesz:

jak chcesz wszystko w E-TTL to tylko Pocketwizard z Zone Controllerem, tam system dziala bardziej inteligetnie i kazda grupa lamp jest jakby traktowana osobno
    Czyli reasumując: Pixele względem prostych Yongnuo dadzą Ci jedynie HSS oraz wygodny off-shoe dla jednej lampy w E-TTL.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    .
    są nijak bowiem przystające (zamotałem się w przeczeniach)
    Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 22-09-2010 o 16:50 Powód: Automerged Doublepost
    Entuzjastyczny Neofita

Uprawnienia umieszczania postów