Witam ja wlasnie tak tego uzywam.
Tyle ze na lampie E-TTL mam -2EV czasem -3EV. Zeby tylko doblysnela z przodu delikatnie.
Witam ja wlasnie tak tego uzywam.
Tyle ze na lampie E-TTL mam -2EV czasem -3EV. Zeby tylko doblysnela z przodu delikatnie.
Ale (właśnie znalazłem) http://canon-board.info/showpost.php...72&postcount=7
Szwayko, czy to znaczy że mierzysz E-TTLem ciemnicę, bez doświetlenia lampami manualnym, wyzwalanymi na pałę z błyskiem właściwym?
Entuzjastyczny Neofita
To przyznam, że już nie rozumiem, po co Ci w takim razie ten E-TTL na masterze
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
.
Może sprecyzuje, co chcę osiągnąć - E-TTL mierzący światło, generowane przez manualne lampy z wyzwalaczami radiowymi.
Aż nie chce mi się wierzyć, że najtańszym rozwiązaniem są Pixele z lampami wspierającymi E-TTL...
Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 20-09-2010 o 15:42 Powód: Automerged Doublepost
Entuzjastyczny Neofita
.
To może z innej nieco beczki
Na stopce mam Pixela TR-332. Do 2 odbiorników przyczepione 580EXII i jakiś tani manual powiedzmy Yongnuo 460. Czy chińczyk błyśnie do pomiaru E-TTL czy odpali jedynie jego błysk właściwy?
Innymi słowy - czy w lampowym systemie mieszanym (E-TTL i manuale) przedbłyski pomiarowe emitują wyłącznie lampy kompatybilne z E-TTL?
Entuzjastyczny Neofita
No to mix lamp w E-TTLu i manualnych jest po prostu bez sensu. Albo full E-TTL albo full manual. Przyznam, że jestem mocno zawiedziony brakiem możliwości synchronizacji przedbłysku z nastawionymi lampami manualnymi, tak żeby robiły za światło zastane. W N...nie też tak jest?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
.
Fotocele reagujące na każdy błysk dadzą radę (błysną raz z pomiarowym, drugi z właściwym?) czy nie wyrobią?
Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 22-09-2010 o 14:27 Powód: Automerged Doublepost
Entuzjastyczny Neofita