Jeżeli wszyscy=gietrzy to OK, przyznaję Ci racje.
Możliwe. Tylko, że w przeciwieństwie do tych co opowiadają, że m4/3 daje taką samą plastykę jak aps-c i oglądają 3 razy dziennie zdjęcia filmiki z prędkości AFa z GF2, ja ROBIĘ zdjęcia za które dostaję sporo pochwał jeśli chodzi o plastykę. Więc wydaje mi się, że wiem co widzę, bo widzę zdjęcia, a nie tabelki. I m4/3 nie ma startu do APS-C. Przez pół roku miałem w ręce Olympusa E-3 ze świetnym 12-60 i 20D z 35/2. Olympus przegrywał na każdym dosłownie zdjęciu. Plastyką.
Zakładam jednak, że mogę mieć problem z oczami.
No to podaj jeszcze cenę 50 1.1 z GF2, zobaczymy co kogo zniszczy.
20/1.7 przy 1 metrze ma praktycznie dokładnie taką samą głębię. Bokieh? Ile listków ma 20/1.7? O szumach to jednak lepiej nie gadajmy, NIE MA SZANS. Zobacz sobie przykładowe zdjecia w tym wątku na ISO trylion, które rządzą.
Ale ja przede wszystkim neguję tutaj kwestie ceny. Nie da się tego aparatu dać taniej. To co jest w nim włożone, jakość wykonania itd. Cena jest wręcz atrakcyjna. Tak samo jak cena 5D2 jest OK i nie da się go sprzedawać taniej. Poza tym jaki miałaby w tym interes firma? 80% osób psioczących na cenę różnych aparatów marki Canon nie przeszłoby 1 semetru z ekonomii. Nic nie poradzę.
A X100 jakby był sprzedawany za 6000 zł to sprzedawałby się myślę, w praktycznie takiej samej ilości, a już napewno po przeliczeniu ilość/marża. Dlatego fajnie, że wybrali opcję "na ilość".