Strona 67 z 73 PierwszyPierwszy ... 17576566676869 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 661 do 670 z 724

Wątek: Fujifilm FinePix X100

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Fujifilm FinePix X100

A ja właśnie dziś otrzymałem paczkę z serwisu, bo podesłałem im stuck pixela do zmapowania. Nadałem w poniedziałek, odbiór w kolejną środę. Problem naprawiony, aparat traktowany z szacunkiem - jestem naprawdę zadowolony z obsługi. Z tego co czytam, to nie tylko ja, więc to duży plus dla Fuji.

Szwayko, podzielisz się tymi profilami?
    Body, stałki, zoomik

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Słuchajcie, możecie polecić jakiś konkretny model kostki synchro który pasuje do X100? Ma robić tylko za przejściówkę do Phottix Strato, który ma za grubą stopkę i nie da się go wsunąć. Nabyłem już jedną kostkę w ciemno wysyłkowo i ma to samo, co wyzwalacz więc to droga do nikąd Uprzedzam ewentualne pytania - kabel E-TTL od Canona włazi, więc ze stopką wszystko ok.
    Z góry serdeczne dzięki za namiary.
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 14-09-2012 o 10:20 Powód: Od takich ogłoszeń jest dział Giełda/Kupię!
    Body, stałki, zoomik

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

YN RF-602 wchodzi - ja takie nadajniki używam. Kup stopkę która ma metalową wsuwkę jak w RF-602 - może o to chodzi? Jak chcesz to podam Ci grubość blachy z RF-602?
    Ostatnio edytowane przez szwayko ; 14-09-2012 o 11:39

Coś już napisał Awatar kwscore
    Miasto
    wro

Ostatnio Koleś z fuji X forum zauważył dziwnego osobnika w wizjerze ??:

Ciekaw jestem jak on się tam dostał,pewnie przy produkcji ktoś podrzucił jajko
    Flickr
    5D II |14 2.8 |Σ 35 1.4|
    You Dont Need Telescope

Coś już napisał Awatar kwscore
    Miasto
    wro

sorry że pod postem

Mam taki problem w sumie od niedawna tzn przed formatowanie karty tego nie zauważyłem,aparat chodził bez problemu,otóż czas ekspozycji ustawiony mam na A gdy robię zdjęcie aparat sam przeskakuje w tryb M i ustawia wartość 4000 ktoś miał podobny problem ?
    Flickr
    5D II |14 2.8 |Σ 35 1.4|
    You Dont Need Telescope

Coś już napisał Awatar tomicher

Question kilka pytań...

1.Czy wy też odnieśliście wrażenie że x100 bardzo naświetla każdą klatkę w momencie gdy korekcja ekspozycji jest ustawiona na zero ? Żaden z moich aparatów nie wypluwa tak jasnych fotek. To jest złudzenie czy fakt ?

2.Wspominaliście że kiedyś ze starym softem nie dało się pod przyciskiem RAW umieścić swoich opcji, teraz jest to możliwe. Jak zatem ustawić pod RAW tryb makro ? Można tam ustawić takie bzdurne funkcje a makro jest dla mnie niewidoczne.

3.Czy jest programowalne co się wyświetla z parametrów zdjęcia podczas ich przeglądania ? Połowę tych informacji jest mi kompletnie niepotrzebna

4.Czy nie odnieśliście wrażenia, że wyświetlacz nieco przekłamuje i świeci troszkę za mocno ? Odjąłem dwie działki i wydaje mi się bardziej odzwierciedlający plik.

5. Mam R1 od sony i myślałem, że lepszych jpgów już nic nie wypluje. Myliłem się. To co czasami produkuje x100 kompletnie zniechęca mnie do RAF. Goły .jpg bez jakichkolwiek korekt na kompie, tylko zmniejszone: http://s17.postimage.org/nuoifk8nj/image.jpg Ciepłe pomarańcze i zimne cienie, mniam !

6.Dołączam do grona "no to teraz 5d2 sobie czasami nieco odpocznie"

sv
    Guest

Domyślnie Odp: kilka pytań...

Cytat Zamieszczone przez tomicher Zobacz posta
    1.Czy wy też odnieśliście wrażenie że x100 bardzo naświetla każdą klatkę w momencie gdy korekcja ekspozycji jest ustawiona na zero ? Żaden z moich aparatów nie wypluwa tak jasnych fotek. To jest złudzenie czy fakt ?

"
    Zrób 3 fotki: pierwsza przy f2, druga f4, trzecia f8.

Jeżeli przy f4 i f8 zjęcia będą prześwietlone to masz problem z SAB. Co to jest SAB dowiesz się tu:
    Fujifilm Klub Polska • Zobacz wątek - SAB a naprawa pogwarancyjna - jakość wykonania x100

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Zrób 3 fotki: pierwsza przy f2, druga f4, trzecia f8.

Jeżeli przy f4 i f8 zjęcia będą prześwietlone to masz problem z SAB. Co to jest SAB dowiesz się tu:
    Fujifilm Klub Polska • Zobacz wątek - SAB a naprawa pogwarancyjna - jakość wykonania x100
    trochę się nie zrozumieliśmy. mój aparat jest sprawny. to o czym pisałem to raczej charakterystyka naświetlania tego aparatu.

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

wydaje mi się, że Twój punkt 4 odpowiada na Twoje pytanie - Fuji x100 ma jasny ekran. co do auto ekspozycji to się nie wypowiem, bo używam manuala.

2.Wspominaliście że kiedyś ze starym softem nie dało się pod przyciskiem RAW umieścić swoich opcji, teraz jest to możliwe. Jak zatem ustawić pod RAW tryb makro ? Można tam ustawić takie bzdurne funkcje a makro jest dla mnie niewidoczne.
    a makro nie można przestawić. interfejs Fuji jeszcze często będzie Cię wkurzał, np. sama przestawiająca się ekspozycja.

3.Czy jest programowalne co się wyświetla z parametrów zdjęcia podczas ich przeglądania ? Połowę tych informacji jest mi kompletnie niepotrzebna
    tak w "ustawienia specjalne wyświetlacza" ostatnia pozycja w menu. potem trzeba jeszcze wybrać ręczne (tj to co wybraliśmy) informacje w wizjerze/ na LCD wyklikując je DISP BACK

4.Czy nie odnieśliście wrażenia, że wyświetlacz nieco przekłamuje i świeci troszkę za mocno ? Odjąłem dwie działki i wydaje mi się bardziej odzwierciedlający plik.

5. Mam R1 od sony i myślałem, że lepszych jpgów już nic nie wypluje. Myliłem się. To co czasami produkuje x100 kompletnie zniechęca mnie do RAF. Goły .jpg bez jakichkolwiek korekt na kompie, tylko zmniejszone: http://s17.postimage.org/nuoifk8nj/image.jpg Ciepłe pomarańcze i zimne cienie, mniam !
    mnie też coraz częściej zniechęca ten aparat. może za dużo używałem 5D
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Cool Odp: kilka pytań...

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    tak w "ustawienia specjalne wyświetlacza" ostatnia pozycja w menu. potem trzeba jeszcze wybrać ręczne (tj to co wybraliśmy) informacje w wizjerze/ na LCD wyklikując je DISP BACK
    W taki sposób jestem w stanie zmienić ilość wyświetlanych parametrów PODCZAS ROBIENIA ZDJĘCIA, tak przynajmniej reaguje mój aparat po dokonaniu zmian we wspomnianej przez ciebie zakładce. W momencie kiedy przeglądam zdjęcia dalej mam wszystkie możliwe informacje na ekranie bądź też żadnej. Pewnie zatem nie da się osiągnąć tego o czym pisałem wcześniej...

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    mnie też coraz częściej zniechęca ten aparat. może za dużo używałem 5D
    To można zrozumieć na dosłownie kilka wariantów. Zniechęciłeś się do 5d, czy do x100, czy do rawów z x100, czy x100 zniechęca cię do 5d hehe

Strona 67 z 73 PierwszyPierwszy ... 17576566676869 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów