Nie wiem czy to pytanie ironizujace lekko cz nie :-))) ale o ile mi wiadomo to w fuji x100 nie ma stabilizacji. Bawie sie nim od paru tygodni i dotychczas mi jej nie brakowało.
Nie wiem czy to pytanie ironizujace lekko cz nie :-))) ale o ile mi wiadomo to w fuji x100 nie ma stabilizacji. Bawie sie nim od paru tygodni i dotychczas mi jej nie brakowało.
Canon i Fuji X
Bez ironii, nie trafiłem na tą informację więc chciałem się upewnić bo przypuszczałem że jest. Nie mam też pewności czy X100 pokazuje podgląd obrazu na wyświetlaczu - to chyba się nazwywa "live view" - czy kadrowanie możliwe jest tylko przez wizjer?
Ostatnio edytowane przez renes ; 25-08-2012 o 08:06
Pokazuje , można kadrować przez wyświetlacz.
Canon i Fuji X
Gdyby Fuji zrobił jeszcze konwerter tele nie zastanawiałbym się na zakupem X100.
ale po co konwerter do tele? nawet dla luster, gdzie konwertery są za obiektywem, daje to podobne efekty jak wycinanie środka kadru, a kosztuje
jeśli chcesz Fuji z wymiennymi szkłami, to jest X1
--- Kolejny post ---
oto problematyczny RAW: http://www.sendspace.pl/file/9912969bab95226cc0b50a0
ludzie wyglądają, jakby mieli żółtaczkę, jak w Nikonach, podoba mi się, ze w piątce skóra jest taka różowa
fajnie by było, jakbyś pokazał JPGa po Twojej obróbce
tylko taki aparat jakim jest x100 traci swoją mobilność
nie ma co przesadzać przecież to dodatkowa możliwość, opcja, poszerzenie mozliwości aparatu. Chyba też Fuji tak uważa skoro zrobił szeroki konwerter do x100.
Przy okazji, ktoś chce 24mm na X100? Proszę:
Wide Angle Converter DMW-L46 on X100 - Fuji X Forum
A tu tele konwerterowy szał:
http://www.fredmiranda.com/forum/topic/1092508
Ostatnio edytowane przez renes ; 26-08-2012 o 00:43
Oczywiście że nie którzy ucieszą się gdy Fuji zrobi w przyszłości Tele do x100,dla mnie to bez znaczenia,kocham go w swojej prostocie,a każdy dodatkowy gadżet skraca mi jego mobilność
O to chodzi w zakupie tego aparatu. Wrzucasz do kieszeni i masz zawsze przy sobie. X1pro jest o klase wyzej i wymienna optyka,ale jest juz wiekszy o tyle, ze przestaje byc tak bardzo kompaktowy nawet z najmniejszym obiektywem. Wieksze wymiary jak dla mnie rekompensowal by tylko ff w takiej puszcze jak x1 z wymienna optyka. Btw stabilizacji to on nie widzialz reszta przy wysokim uzywalnym iso i szerokim standardzie stabilizacja nie ma wiekszego sensu.