Pokaż wyniki od 1 do 10 z 724

Wątek: Fujifilm FinePix X100

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panmateusz Zobacz posta
    Nie pozwalają na uruchamianie, bo potem nie sprzedadzą używanego modelu z ekspozycji. Albo przynajmniej taka jest wersja leniwego pracownika, któremu nie chciało się podreptać po kluczyk od gablotki. Za to w Saturnie się zgodzili, ale powiedzieli, że w aparacie jest rozładowana bateria, ale nie ma komu jej naładować, więc jak chcę przetestować, to muszę mieć swoją
    ja w Media Markcie w Warszawie przy Ostrobramskiej - łącznie 3 razy wpadałem popstrykać zdjęcia ze swoją kartą. fakt, że jak raz wpadłem wieczorem to był rozładowany, ale obiecali, że jutro naładują.
    Cytat Zamieszczone przez panmateusz Zobacz posta
    Tak przy okazji - dlaczego wybraliście akurat X100, a nie przykładowo NEX-5N? Trochę się różnią, jednak matryca też w formacie APS-C, NEX lepiej wykonany, z wymienną optyką, z tańszymi akcesoriami i konwerterami szerokokątnymi itd. Byłem dzisiaj w Sony Store i bawiłem się kompletem NEX-5N + 16mm f/2.8 + 12mm f/2.8 (konwerter) + 50mm f/1.8 za taką samą kwotę. Jakość zdjęć może gorsza, ale za to jaka uniwersalność zestawu! Fuji X100 skradł moje serce, ale rozum podpowiada Sony, ze względu na podane powyżej argumenty... i tak się męczę z wyborem już 3 tydzień!
    ja odpowiem za siebie: mam już jeden uniwersalny aparat, który też używam zawodowo. dla mnie Fuji może być tylko do określonych zdjęć, nie do wszystkich.

---------------------
    teraz pytanie ode mnie: czemu RAWy Fuji są większe niż Canona 5D? mają podobną matrycę (Canon nawet trochę większą), a RAFy mają po 18mb, cr2 po 12. czyżby Canon kompresował jakoś RAWy?
    Ostatnio edytowane przez airhead ; 15-07-2012 o 17:03
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Uprawnienia umieszczania postów