Strona 52 z 73 PierwszyPierwszy ... 242505152535462 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 511 do 520 z 724

Wątek: Fujifilm FinePix X100

Coś już napisał Awatar kwscore
    Miasto
    wro

Domyślnie

Takie tam dwa szoty ode mnie

Flickr
    5D II |14 2.8 |Σ 35 1.4|
    You Dont Need Telescope

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie Konwerter FUJI WCL-X100 (28mm naX100)

Fuji wypuściło szerszy kąt do X100 z 35mm mamy 28mm. Na tele będzie trzeba dłużej poczekać bo pozycja X-Pro1 byłaby zagrożona bardziej.
    http://www.fujifilm.com/products/dig...onversionlens/

Do tego nowy firmware 1.30 który daje ramki w wizjerze optycznym pod nowy szerszy kąt widzenia.

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Szybkie pytanie - ilu z forumowych użytkowników miało problem z SAB? Jak wygląda serwisowanie w PL w takim przypadku? Od dłuższego czasu kusi mnie to cacko jako aparat do codziennego noszenia, ale ten problem jak i wycieranie się uchwytów do paska powstrzymują mnie za każdym razem, gdy już chcę go kupić.
    Body, stałki, zoomik

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomdz Zobacz posta
    Szybkie pytanie - ilu z forumowych użytkowników miało problem z SAB? Jak wygląda serwisowanie w PL w takim przypadku? Od dłuższego czasu kusi mnie to cacko jako aparat do codziennego noszenia, ale ten problem jak i wycieranie się uchwytów do paska powstrzymują mnie za każdym razem, gdy już chcę go kupić.
    Ja miałem. Wymiana na gwarancji. Problem znany. W serwisie w PL mówili że ilościowo to margines. W kilku europejskich serwisach naprawiają po gwarancji, ale nie wiem czy nie wszędzie już. Mi uchwyty jeszcze nie siadają, ale od starego Pentaxa mam takie trapezowe zawieszki zamiast oryginalnych trójkątnych.

Początki nałogu
    Miasto
    WROClove

Domyślnie

konwerter fajna sprawa
    tym bardziej, ze preferuję szerokie spojrzenie.
    mam tylko pytanie... czy aby nie zaniera światła i rozdzielczości. hmm oto jest pytanie?
    było Lustro jest panasonic lumix Lx3

Miasto
    wro

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomdz Zobacz posta
    jak i wycieranie się uchwytów do paska powstrzymują mnie za każdym razem, gdy już chcę go kupić.
    W tym to raczej nie widział bym problemu bo w swojej sztuce nie zauważyłem tego problemu,tym bardziej można to bez problemu zabezpieczyć prze ewentualnym wycieraniem

Piszą że Cena konwertera to coś koło 350$ czy prawda tego nie wiem
    opcja ciekawa,
    Flickr
    5D II |14 2.8 |Σ 35 1.4|
    You Dont Need Telescope

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Z tym konwerterem super sprawa. Mam nadzieję, że ceny nie dowalą zaporowej. Jak dla mnie, koniec z wzdychaniem do X1 Pro :-) Zdecydowanie zamawiam!

Z tego co widziałem po samplach, jakość jest w porządku (i tak się to później wyostrza), rozmiary koszmarne nie są, średnica filtra ta sama co w standardzie, no i puścili nowy firmware z opcją ramek do 28mm. Szkoda tylko, że nie mieści się korekcja paralaksy :-)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez kwscore Zobacz posta
    Piszą że Cena konwertera to coś koło 350$ czy prawda tego nie wiem
    opcja ciekawa,
    Liczyłem na coś w cenie do tysiąca. No ale jeżeli za tulejkę do mocowania filtrów i osłonę przeciwsłoneczną liczą 5 stówek, to chyba nic dziwnego. :-)
    Ostatnio edytowane przez _igi ; 15-05-2012 o 20:27 Powód: Automerged Doublepost
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Miasto
    wro

Domyślnie

Podobno przy nowym Firmware można ostrzyć do 40cm bez przełączania w tryb Macro nie wiem czy to prawda,będę w domu to sprawdzę
    Flickr
    5D II |14 2.8 |Σ 35 1.4|
    You Dont Need Telescope

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kwscore Zobacz posta
    Podobno przy nowym Firmware można ostrzyć do 40cm bez przełączania w tryb Macro nie wiem czy to prawda,będę w domu to sprawdzę
    Poprawili to nieco, ale mój najniżej schodzi do ~60cm. I tak całkiem nieźle
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Bywalec Awatar Joshec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Fuji wypuściło szerszy kąt do X100 z 35mm mamy 28mm. Na tele będzie trzeba dłużej poczekać bo pozycja X-Pro1 byłaby zagrożona bardziej.
    Dobra wiadomość! Ostatnio robiłem na wycieczce duże miasto i nader często brakowało mi tych kilku mm, 28mm to trochę mało ale... i tak fajna opcja. Pożyjemy, zobaczymy (zakupimy?) :-)
    PS. dla tych co jeszcze nie próbowali X100... obrazek zacny, a i frajda robienia zdjęć przednia!

Strona 52 z 73 PierwszyPierwszy ... 242505152535462 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów