Jeśli ktoś jest zainteresowany szybkim testem użytkownika x100 podpartego kilkoma zdjęciami, to zapraszam. Test Fuji X100
Fuji Polska usilnie nie przyznaje się do wady konstrukcyjnej związanej z obiektywem. Producent zatem wystawia zatem srogi rachunek za naprawę, a nie z pokorą naprawia swoje błędy.Zamieszczone przez kamilturek.com
Właśnie tutaj się nie mogę zgodzić. Sam kupiłem aparat właściwie od osoby,która wygrała go w konkursie przez co nie było na to rachunku. Gdy wady uległ obiektyw byłem za granicą, więc zapytałem mailowo na Fuji Polska jak wygląda sprawa naprawy aparatu na gwarancji , gdy nie posiadam rachunku. Kobieta z którą rozmawiałem podała mi dokładny adres na jaki powinienem wysłać aparat, a dowód zakupu "powinienem posiadać". Po powrocie do kraju udało mi się go zdobyć, wysłałem aparat i wszystko pięknie naprawili przy okazji. Jak się jeszcze wtedy dowiadywałem, producent nawet w okresie po gwarancji wymienia element na swój koszt. Może coś się zmieniło do tej pory?
Dwóch na dwóch moich znajomych posiadających x100 naprawiało je po gwarancji, oboje robili to odpłatnie. Koszt takiej imprezy to w przybliżeniu 700 zł. "Czysty" zostałem (już/jeszcze) tylko ja.
Jeżeli chcesz zobaczyć jak wygląda bicie głową w mur polskich użytkowników tego aparatu to zapraszam TU.
W takim razie nie jest miło. Mam szczęście w takim razie,że zdążyłem wymienić element na gwarancji.
Naprawę po gwarancji jeśli jest wada fabryczna wykona serweis Fuji ale w Niemczech jeśli kupiłeś z tamtejszej dystrybucji, polski Fuji ma klientów gdzieś - wystarczy wejść na forum Fuji i poczytać jak serwis i zresztą szef Fuji Polska który tam jest bardzo aktywny i chyba dobrze zaprzyjażniony z moderatorami zbywa wszystkich z problemem SAB i innymi fabrycznymi wadami i bagatelizuje problemy mimo oczywistych faktów - traktuje ich jak dostarczycieli wyłącznie kasy, aż dziw, że się oni tam nie skrzykną i nie wyślą zbiorowej skargi do centrali na polskiego przedstawiciela choć narzekają na te wady do bólu. Z drugiej strony trochę mnie to nie dziwi że siedzą jak myszy pod miotłą bo szef Fuji Polska raz co raz organizuje dla forumowiczów spotkania zapraszając ich na piwko w różnych miastach i takimi akcjami chyba zamyka im usta, a w każdym razie odbiera determinację do działania.
Ostatnio edytowane przez renes ; 19-12-2012 o 22:51
Pitolicie, Hipolicie. Akurat Powolny odpowiada na wszystkie pytania, na tyle, na ile może. Chyba się z choinki urwaliście myśląc, że zaraz padnie przed Wami na kolana i przyzna Wam rację, że wszystkie X100 są wadliwe i z pocałowaniem rąsi trzeba je naprawić za frajer nawet po upływie gwarancji. Może ten model faktycznie jest wadliwy, ale tego nie załatwia się w taki sposób. Jeśli Fuji się do czegoś przyzna, to najpierw komunikat pójdzie z Japonii, a nie lokalnego forum użytkowników.
Błędem Powolnego jest to, że w ogóle zabiera głos w tej sprawie. Powinien siedzieć cicho, tak samo, jak cicho siedzą przedstawiciele innych firm w przypadku usterek ich aparatów. Jak ludzie się nie mają na kim powyżywać, to im szybko przechodzi i temat szybko cichnie.
nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu
Do pobrania paczka profili DNG (Provia, Astia, Velvia). To wczesne bety, ale kładą na łopatki w każdym przypadku efekty z innych edytorów pod Windozę. Tyle że pewnie nieraz się same wyłożąszczególnie przy świetle żarowym. Jako że X100 nie posiadam, proszę o crash testy (raw+jpg dokumentujące porażkę profilu) ale raczej na defultowym DR i nasyceniu. Kontakt w pliku txt.
Dziękuję tomdz, szwayko oraz airhead za pomoc, specjalne podziękowania dla eldred@pentax.org.pl oraz archi*dss@fujix-forum.com bez których by się nie dało !
Fujifilm Finepix X100 DNG Profile (Provia, Astia, Velvia)