Strona 60 z 66 PierwszyPierwszy ... 10505859606162 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 591 do 600 z 724

Wątek: Fujifilm FinePix X100

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar kwscore
    Miasto
    wro

Domyślnie Odp: Fujifilm FinePix X100

ja ostatnio zauważyłem ze w wizjerze jest kilka paprochów,napisałem w piątek do serwisu czy mi to wyczyszczą
    jak na razie czekam na odpowiedź,a jak w waszych sztukach ?
    Flickr
    5D II |14 2.8 |Σ 35 1.4|
    You Dont Need Telescope

Coś już napisał Awatar karni
    Miasto
    Warszawa

Posiadam od kilku tygodni X100 używany egzemplarz docelowo kupiona dla żony ale na razie Ja się nią bawię i faktycznie są jakieś paprochy ale nie przeszkadza mi to zbytnio (nie będę jeszcze do serwisu odsyłał - btw ciekawe jak wygląda serwis Fuji Polska). Martwi mnie natomiast fakt, że brakuje oprogramowanie do wywoływania RAW-ów ktoś może radzi sobie z tym ?

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Jestem na etapie zrobienia nowych profili do ACR - może choć trochę będzie to wyglądać jak jpg z aparatu. Na razie DxO daje ładne kolory.

Miasto
    wro

Serwis odpisał że bez problemu w ramach gwarancji wyczyszczą,ale w sumie przemyślałem i jak na razie nic nie będę wysyłał,na fotach tego nie widać,gwarancji jeszcze mam sporo,jak łyknie więcej paprochów to im to podeśle
    Flickr
    5D II |14 2.8 |Σ 35 1.4|
    You Dont Need Telescope

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

A ja właśnie dziś otrzymałem paczkę z serwisu, bo podesłałem im stuck pixela do zmapowania. Nadałem w poniedziałek, odbiór w kolejną środę. Problem naprawiony, aparat traktowany z szacunkiem - jestem naprawdę zadowolony z obsługi. Z tego co czytam, to nie tylko ja, więc to duży plus dla Fuji.

Szwayko, podzielisz się tymi profilami?
    Body, stałki, zoomik

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Słuchajcie, możecie polecić jakiś konkretny model kostki synchro który pasuje do X100? Ma robić tylko za przejściówkę do Phottix Strato, który ma za grubą stopkę i nie da się go wsunąć. Nabyłem już jedną kostkę w ciemno wysyłkowo i ma to samo, co wyzwalacz więc to droga do nikąd Uprzedzam ewentualne pytania - kabel E-TTL od Canona włazi, więc ze stopką wszystko ok.
    Z góry serdeczne dzięki za namiary.
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 14-09-2012 o 10:20 Powód: Od takich ogłoszeń jest dział Giełda/Kupię!
    Body, stałki, zoomik

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

YN RF-602 wchodzi - ja takie nadajniki używam. Kup stopkę która ma metalową wsuwkę jak w RF-602 - może o to chodzi? Jak chcesz to podam Ci grubość blachy z RF-602?
    Ostatnio edytowane przez szwayko ; 14-09-2012 o 11:39

Miasto
    wro

Ostatnio Koleś z fuji X forum zauważył dziwnego osobnika w wizjerze ??:

Ciekaw jestem jak on się tam dostał,pewnie przy produkcji ktoś podrzucił jajko
    Flickr
    5D II |14 2.8 |Σ 35 1.4|
    You Dont Need Telescope

Miasto
    wro

sorry że pod postem

Mam taki problem w sumie od niedawna tzn przed formatowanie karty tego nie zauważyłem,aparat chodził bez problemu,otóż czas ekspozycji ustawiony mam na A gdy robię zdjęcie aparat sam przeskakuje w tryb M i ustawia wartość 4000 ktoś miał podobny problem ?
    Flickr
    5D II |14 2.8 |Σ 35 1.4|
    You Dont Need Telescope

Coś już napisał Awatar tomicher

Question kilka pytań...

1.Czy wy też odnieśliście wrażenie że x100 bardzo naświetla każdą klatkę w momencie gdy korekcja ekspozycji jest ustawiona na zero ? Żaden z moich aparatów nie wypluwa tak jasnych fotek. To jest złudzenie czy fakt ?

2.Wspominaliście że kiedyś ze starym softem nie dało się pod przyciskiem RAW umieścić swoich opcji, teraz jest to możliwe. Jak zatem ustawić pod RAW tryb makro ? Można tam ustawić takie bzdurne funkcje a makro jest dla mnie niewidoczne.

3.Czy jest programowalne co się wyświetla z parametrów zdjęcia podczas ich przeglądania ? Połowę tych informacji jest mi kompletnie niepotrzebna

4.Czy nie odnieśliście wrażenia, że wyświetlacz nieco przekłamuje i świeci troszkę za mocno ? Odjąłem dwie działki i wydaje mi się bardziej odzwierciedlający plik.

5. Mam R1 od sony i myślałem, że lepszych jpgów już nic nie wypluje. Myliłem się. To co czasami produkuje x100 kompletnie zniechęca mnie do RAF. Goły .jpg bez jakichkolwiek korekt na kompie, tylko zmniejszone: http://s17.postimage.org/nuoifk8nj/image.jpg Ciepłe pomarańcze i zimne cienie, mniam !

6.Dołączam do grona "no to teraz 5d2 sobie czasami nieco odpocznie"

Strona 60 z 66 PierwszyPierwszy ... 10505859606162 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów