Pokaż wyniki od 221 do 230 z 724

Wątek: Fujifilm FinePix X100

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Po kolei,

1 - nie wiem jak jest w Leica. Ale prawde mówiąc chciałbym mieć przesuwaną ramkę w niektórych analogach, w których tego nie mam

2 - Jest jakiś soft of Fuji, ale nawet nie wyciągnąłem płyty. Nazwijcie to jak chcecie, ale szkoda mi czasu na półśrodki. Poczekam na Adobe, aż tak mi się nie pali. Robie zdjęcia w JPG+RAW póki co po prostu.

3 - Nie nabyłem osłony przeciewsłonecznej, bo jest bardzo droga. Tutaj rzeczywiście mozna pluć w stronę Fuji. 350 zł za osłonę + adapter. Adapter potrzebny, aby wkrecić osłonę. Czekam na zamienniki. Fajnie jakby ktoś zrobił jak w HexarAF czyli taka ruchoma, chowana na obiektyw.

4 - Mam zdjęcie zrobione na 1/8s ISO3200 F2.8 o 4 rano, mocno po knajpce, idealnie ostre nawet na 100% cropie, ale...na 16mm z Ds3 ;-)

5 - Wrzucę mięsko, choćby jeden kąsek, jak tylko będę przy normalnym komputerze, ok?

6 - Nie wiem czy pisałem, wydaje mi się, że JPEGi mają właczone NR który mocno jedzie na luminancji i...wiadomo co się dzieje z twarzą wtedy. O ile na LCD wygląda bajecznie to na kompie już niekoniecznie. Muszę w końcu wejść do ustawień i to wyłączyć. Jutro będę w pociągu kilka godzin to liczę na pełne opanowanie zabawki. Akurat na sobotnią knajpke i testa ;-)

Aha, spisuje sobie wady, do poprawy w FW. Mam kontakt w Fuji jakiś i chcę to podesłać, może jakimś cudem przekażą to dalej. Jak skończę listę to dam znać.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    7 - Nie robiłem testów czy ND wpływa na jakość optyczną, ale zanim miałem własną sztukę to zrobiłem kilka zdjęć z ND i bez ND. Później oglądając na komputerze nie byłem w stanie poznać, które jest z, a które bez. Więc raczej pogorszenia chyba nie ma.
    Ostatnio edytowane przez allxages ; 15-04-2011 o 15:39 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów