Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: G6 na horyzoncie

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

"
    - 3x optical zoom lens, equivalent to 35-140 mm on a 35mm camera
    - Aperture range f/2.0-3.0
    "

Niezle .
    Bujda wg mnie, dwa babole w specyfikacji i to tak niedokladnej specyfikacji, wlasciwie nic nie mowiacej.
    Poza tym bylby to pierwszy cyfrak z matryca o takiej wielkosci... a to oznaczaloby uruchomienie nowiutkiej, oddzielnej linii produkcyjnej... a to oznacza spore koszta w fabrykach.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja widziałem zupełnie inną fotę G6 . To plotki. Canon nie pokaże przed Photokiną ...
    O obiektywach wiem prawie wszystko

MaJak
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    "
    - 3x optical zoom lens, equivalent to 35-140 mm on a 35mm camera
    - Aperture range f/2.0-3.0
    "

Niezle .
    Bujda wg mnie, dwa babole w specyfikacji i to tak niedokladnej specyfikacji, wlasciwie nic nie mowiacej.
    Poza tym bylby to pierwszy cyfrak z matryca o takiej wielkosci... a to oznaczaloby uruchomienie nowiutkiej, oddzielnej linii produkcyjnej... a to oznacza spore koszta w fabrykach.
    może i bujda, ale właśnie Sony (bo oni robią większość matryc) zrobiło taką matrycę (1/1.8" 7.2MP) - nie dawno zapowiedzieli ją w modelu P150
    7.2MP w tak małej matrycy (1/1.8" najpierw miała 4 potem 5, potem 6) to oznacza straszne szumy (bo małe piksele) czyli aparat będzie miał wbudowane NeatImage (lub coś podobnego) więc część szczegółów przepadnie w ten sposób
    jeśli dalej wyścig zbrojeń wśród cyfraków będzie polegał tylko na coraz więcej MPix (a tak na moje oko się dzieje) to bardzo długo nie zmienię G3ki na coś lepszego (-chyba że dslry przejdą miniaturyzację )

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaJak
    7.2MP w tak małej matrycy (1/1.8" najpierw miała 4 potem 5, potem 6) to oznacza straszne szumy (bo małe piksele) czyli aparat będzie miał wbudowane NeatImage (lub coś podobnego) więc część szczegółów przepadnie w ten sposób
    Już ma Wystarczy obejrzeć nieobrobionego (tylko konwersja linear) RAWa z G5 przy jakimś wyższym ISO i/lub długim czasie.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy
    Ja widziałem zupełnie inną fotę G6 . To plotki. Canon nie pokaże przed Photokiną ...
    Tez widzialem inna fotke, czany, 5x zoom, 6 MPix.
    Ta wydaje mi sie byc prawdziwa tym bardziej ze opanowala cały net. Cena jednak jest bardzo wysoka. Aktualnie nowe G5 z pewnego zrodla są na allegro po 2400. Ten jak wejdzie bedzie powyzej 4 tys.

UPDATE:
    Cytat Zamieszczone przez Vitez
    do tego cytat z z benchmark.pl
    Firma Pentax zaprezentowała 7-megapikselową kompaktową 'cyfrówkę' - aparat Optio 750Z. Optio 750Z będzie najwyższym modelem klasy kompaktowej w ofercie tego producenta...
    Stad wniosek ze 7 meapixelowe matryce są jednak na rynku.

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

I jednak zrobili nowy typ matrycy

Dopiero zaczyna
    Miasto
    białystok

Domyślnie

W www.pstryk.com.pl G6 kosztuje 3499, calkiem przyzwoita cena. Prędkość automatycznego pomiaru ostrości wzrosła o ok. 50%! LCD 2.0" (może trzeba było zaczekać :wink: )
    Canon G3, UV Hoya HMC super, Hoya+4, Hama +4, 512MB CF, 2x BP-511

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jak stanieje o 500zl to bedzie przyzwoity

3500 to sa warte niezle hybrydy... a G6 nadal ma optyczny wizjer z "• Approx. 84% frame coverage" - czyli jak u poprzednikow - obiektyw wlazi w wizjer optyczny

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów