Strona 9 z 17 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 167

Wątek: Stop bykom w internecie

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie

Generalnie jestem za! (Mam nadzieje ze nie pobijecie mnie za brak polskich 'ogonkow'). Jesli nie zaczniemy zwracac uwagi na ten problem teraz to za pare lat mozemy nie miec jezyka polskiego tylko jakas nowomowe.

Mysle, ze ten problem wystepuje w kazdym jezyku. W angielskim tez. To co Amerykanie zrobili z pieknej brytyjskiej mowy i pisowni widac w USA na kazdym kroku (np. 'thru' zamiast 'through', 'xing' zamiast 'crossing', itd.). Lenistwo i niechlujstwo do tego prowadzi.

Początki nałogu Awatar perlpa
    Miasto
    Kowary (dolnośląskie)

Domyślnie

Zgadzam się z Tobą, że każdy ma prawo do swojego własnego zdania na ten temat - jak i na każdy inny i nie próbuję Cię przekonać że masz tak nie pisać - Twoja sprawa.
    Osobiście bardzo mnie jednak denerwują ziomalskie teksty rodem z MTV ubrane z taką formę. Nie odnoszę się tutaj absolutnie do Ciebie - tak generalizuję.

Lakonieczne wypowiedzi sformułowane w taki sposób czasem po prostu nic mnie nie znaczą, no chyba że autor ma sieczkę w głowie, albo wszystko olewa. W jednym i drugim przypadku szkoda mi czasu na czytanie takiej papki.

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar Venio
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Akurat Twój sposób pisania nie jest dla mnie jakiś specjalnie obraźliwy, a przynajmniej nie zwraca uwagi. Błędów raczej nie robisz, używasz znaków przestankowych, małe litery da się jakoś przeżyć ;-) To naprawdę nie rozchodzi się o takich jak Ty...
    Czy ty naprawde widzisz różnice między ich sposobem pisania... bo ja kurna probowałem ich posty analizowac i dla mnie jest to poprostu... język polski (?) nie wiem o co chodzi ale ok...
    Co do tej strony z różowym tłem to najlepsze sie pokaze jak sie klinie prawym przyciskiem na tą strone hehe tego co tam jest napisane to nie da sie kompletnie odszyfrować jestem ciekaw co za debile tą strone odwiedziają... i ile ma 'autorka' (?). No nvm
    A co do ortografii to mam z tym ogromny problem od małego. Ale tutaj na forum staram sie jak moge. Daje swoj tekst do sprawdzenia (jesli mam wątpliwosci a często je mam ) w thunderbird'zie i dopiero potem wysyłam. Jeśli chodzi o gg to czesto musze niestety zmieniac forme i znaczenie zdania bo czasami (na szybko) nie potrafie napisac poprawnie pewnych wyrazów tak już mam ale staram sie jak moge. Mam nadzieje ze poważnych błend00000fff ( ) nie robie a jeśli bede robił to prosze o napisanie mi tego przez cytowanie itp. Przyda sie na przyszłosc

Uzależniony Awatar nastier
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

w imie poprawy wiedzy ortograficznej proste cwiczenie - co najmniej jedna ksiazka w miesiacu i problem minie...

(tylko wez tu zmus do czytania )
    na nic sprzętu kupa, gdy fotograf ****.

fotoblog

Uzależniony Awatar birez
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nastier
    w imie poprawy wiedzy ortograficznej proste cwiczenie - co najmniej jedna ksiazka w miesiacu i problem minie...

Cala polska czyta Canonom
    (na glos, co najmniej 20 minut dzienne)
    - Panie Spock, prędkość hiperfokalna !
    - Nie możemy kapitanie, za dużo krążków rozproszenia !

Do galerii nie zapraszam, bo poszła była do /dev/null

Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez birez
    Cala polska czyta Canonom
    (na glos, co najmniej 20 minut dzienne)

a potem krotkei dyktando, a ocene wpisujemy na forum,zeby zmusic siebie lub innych do roboty

fotoblog

Początki nałogu
    Miasto

Domyślnie

Nie róbcie sobie jaj z czytania książek.

Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kocis
    Nie róbcie sobie jaj z czytania książek.

a kto tu sobie jaja z ego robi ? wyluzuj, czlowieku
    to NAPRAWDE dobry i skuteczny sposob na wyeliminowanie brakow ortograficznych

fotoblog

Pełne uzależnienie Awatar Venio
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nastier

wiesz samo czytanie wiadomosci na onet.pl albo np. tego forum (oczywiscie mówie tutaj o osobach ktore dobrze piszą) robi za parenascie książek

Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Venio
    wiesz samo czytanie wiadomosci na onet.pl albo np. tego forum (oczywiscie mówie tutaj o osobach ktore dobrze piszą) robi za parenascie książek
    nie do konca chyba, ale niech bedzie, ze sie zgodze

fotoblog

Strona 9 z 17 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów